Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 April 2001 - 15:01

    Båndspagetti med gorgonzolasaus og Fruktsalat med mandelkrem

    Dagen etter Palmesøndag satser vi litt italiensk med tilhørende fransk drikke og kanskje hva vi tror er en urgammel norsk dessert - riktig nok med innslag av nyere fruktvarianter.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:59

    Ris med reker Jambalaya og sitronfromasj

    Det nærmer seg feriedager for de av oss som fortsatt henger i stroppen. Vi satser derfor på Ris med reker Jambalaya og en litt syrlig dessert. Selvfølgelig mangler det heller ikke på forslag til godt drikke.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:56

    Stekt breiflabb med peppersaus og semulepudding med bærkompott

    Askeonsdag er feilaktig blitt brukt om onsdagen før skjærtorsdag, men er egentlig onsdagen i fastetiden (fastelavnen). Kvelden før skjærtorsdag ble fra gammelt av regnet som en av årets farlige dager, og man ble oppfordret til å holde seg innendørs. Hvis
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:54

    Påskekylling og Tiramisù

    Skjærtorsdag avbrøt folk fasten, og tok et bad etter at de i hele fastetiden hadde gått i "sekk og aske". Badet skulle symbolisere sjelens renselse. På denne dagen skulle man spise mye grønt, helst ni forskjellige slag, dersom det fantes. Det ville beskyt
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:51

    Laks og grønt i butterdeig og tilslørte bondepiker

    Langfredag feires til minne om Jesu korsfestelse og død, og er fremdeles den dagen i påskeuken hvor det er dårlig tone å more seg eller gå på besøk til folk. Alminnelig var det at man ikke spiste noe før utpå kvelden denne dagen, og ofte var dagen preget
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:46

    Makedonsk lammelår og Irish Cream is-pai

    Påskeaften var dagen for farging av påskeeggene. Det ble brukt  plantefarger som løkskall til gule egg, rødbeter til lilla egg, kaffe til brune egg osv. I mange deler av Europa er dét å gi bort dekorerte egg symbolisert som ønske om vennskap. Med et
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:44

    Påskeskinke og suksessterte

    Fra Valdres kjenner vi skikken med å bite i en sten påskemorgen. Jo hardere du bet, desto mer garantert var du å sikre buskapen fri fra rovdyr. Denne dagen skulle vi la være å gi buskapen vann, ellers ville de bli urolige, og løpe vekk fra beite om sommer
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:40

    Foliebakt ørret med urter, påskedrøm og gule påskekyllinger

    2. påskedag er fra gammelt av kalt Halvor gardestaur. Det ble sagt at om noen fastende kom til å se på en gjerdestaur denne dagen, ville klærne henge på ham/henne som på en gjerdestaur. I vår sammenheng serverer vi uansett og er ikke fastende. Ei heller u
    01. april 2001
  • 31 Mars 2001 - 19:22

    Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

    Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
    31. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 12:50

    Rask laks

    Et stykke røykt laks av god kvalitet er et sikkert kort når du på kort tid skal lage noe ordentlig godt. Og det som skal være i glasset bør helst holde samme standard. Mat med røyksmak er ikke alltid like lett å sette drikke til, så her får du en rekke fo
    29. mars 2001
  • 28 Mars 2001 - 14:51

    Lammekjøtt som påskemat med internasjonal vri

    Fårikålsesongen hører høsten til, nå er tiden inne for å se hvilke muligheter lammekjøtt gir til påsken som står for døren. Enten det er tradisjonsrik lammestek, eller en utenlandsk variant; her får du spennende oppskrifter og drikkeforslag.
    28. mars 2001
  • 26 Mars 2001 - 13:52

    Lovlig luksus

    Akkurat da de siste boblene fra Champagnegaloppen pungterte dovent og draperte seg resignert nedover krystallglassenes kjølige struktur i kjølvannet av jappebølgen, er det igjen tid for luksus for underernærte puritanere på jakt etter nyoppdaget nytelse.
    26. mars 2001
  • 21 Mars 2001 - 12:16

    Tirsdag den 3. april - Smak Rhône-dalens gull

    Jaboulet er den største vinmarkeieren innen appellasjonen Crozes-Hermitage i Rhône. Smak den tradisjonsrike vinprodusentens anerkjente viner, hvorav en av Rhône-dalens perler sammen med Apéritif og møt Nicolas Jaboulet, femte generasjon i vinhuset som for
    21. mars 2001
  • 15 Mars 2001 - 13:08

    Godt voksen barnemat

    Selv om det er spaghettiskruer i denne retten, er dette ikke barnemat. Til det er smaken kanskje litt vel kraftig. Men like fullt en ytterst velsmakende kveldsrett eller kandidat til middagsbordet som sparer lommeboka. Det gjør også vinene vi har valgt ti
    15. mars 2001
  • 10 Mars 2001 - 15:00

    Uer - ufisken som ble delikatesse

    Uer er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Her får du oppskrifter og vite mer om ufisken som ble delikatesse.
    10. mars 2001
  • 03 Mars 2001 - 20:34

    Smak Italienske toppviner i Oslo

    Bli med på en fantastisk spennende smaking der du vil møte Lungarotti - en topp vinprodusent fra Italia, nærmere bestemt Umbria. Du skal smake hele syv flotte viner deriblant den prisbelønte San Giorgio 1992 og ikke minst husets stolthet Rubesco Riserva V
    03. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 11:39

    Burgeren utfordres

    De siste måneders brede mediedekning av kugalskapstilfellene på kontinentet skaper reaksjoner i beskyttete Norge. For å være i forkant av en mulig reaksjon mot storfekjøtt byr Bollywood Dancing på noen saftige alternativer til burgermat.
    01. mars 2001
  • 24 Februar 2001 - 22:36

    Ta en sherry med oss på lørdag 17. mars

    Vi anbefaler at du dropper alt du har tenkt å gjøre på lørdag ettermiddag den 17. mars. La det bli en ettermiddag uten om det vanlige, en riktig dekadent ettermiddag. Smak sherry. Ikke den som tante Kari serverer på bursdagen sin, men noe av det beste som
    24. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 16:46

    Rød varmende russer

    En rødbetsuppe på russisk maner gir varme til både øye og mage og er dermed utmerket vinterføde. Men det er ikke helt opplagt hvilken farge det skal være på drikkefølget. Det får du, i tillegg til oppskriftene, svar på her.
    22. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 17:30

    Bollefest på fastelavn

    Ingen fastelavnssøndag uten boller. Dette er blitt én av de ytterst få gangene i året vi fortsatt har bevart som en tradisjon å samles rundt et bakverk. Ikke engang den tradisjonsrike bursdagskaka har overlevd tidens utvikling i samme grad. Bruk derfor op
    20. februar 2001
  • 16 Februar 2001 - 18:32

    Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

    Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
    16. februar 2001
  • 06 Februar 2001 - 02:00

    Underjordisk delikatesse

    Trøfler i honning, i ost og paté. Trøffelsjokolade, trøfler til speilegg, pasta eller mikset med sopp. Trøfler kan brukes til så mangt - og gjør maten til en gastronomisk opplevelse. Trøfler er eksklusive, ettertraktede og eksotiske med en kilopris på opp
    06. februar 2001
  • 03 Februar 2001 - 18:22

    Maurice Hennessy kommer - du er invitert

    Som Apéritifs gjest kommer Maurice Hennessy til Norge, en av de siste gjenlevende av den berømte familien som skapte verdens største cognachus. Du inviteres til spennende foredrag og en unik smaking der den dyreste cognacen du skal stifte bekjentskap med
    03. februar 2001
  • 02 Februar 2001 - 17:13

    Helsprø pasta

    Pastaretter får vi aldri nok av. Mange drømmer om litt mer tid til å lage sin egen pasta. Andre mener du må være sprø som lager pastaen selv når det finnes så mye god pasta fiks ferdig fra butikken. Ukens pastavri skal late som den er hjemmelaget. Og er i
    02. februar 2001
  • 30 Januar 2001 - 02:00

    Lekk som en sil

    I løpet av 14 år, fra 1984 til 1998, er rekrutteringen til kokkeyrket utenom institusjonene i snitt fordoblet, noe som gjør kokkefaget til en av de mest populære yrkesutdannelsene og en av de med høyest status. De beste kokkene kan få den lønna de vil ha,
    30. januar 2001