Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 Mars 2000 - 10:13

    Ny norsk kokkestjerne kåret

    Sven Erik Renaa (27) fra Trondheim ble fredag ettermiddag kåret til Årets kokk i Norge. Tolv matkunstnere kjempet om hvordan man best kan tilberede kalv og havabbor.
    06. mars 2000
  • 04 Mars 2000 - 20:19

    Juice og andre miksere

    04. mars 2000
  • 04 Mars 2000 - 20:05

    Viktig å huske når du mixer

    04. mars 2000
  • 03 Mars 2000 - 18:59

    Rolex og snekkerbukse

    Det er sjelden lykken står deg bi når du våger å matche en råbillig vin med eksklusive ingredienser. Men denne gangen er det så og si helklaff.
    03. mars 2000
  • 02 Mars 2000 - 15:32

    Test

    Test
    02. mars 2000
  • 01 Mars 2000 - 18:55

    Rimelig smaksbombe

    Smaksbomber til under 80 kroner er det faktisk langt mellom. Her en vin som tilfredsstiller kvalitetskravet og som samtidig passer fortreffelig sammen med så vel hverdagsretter som festmat.
    01. mars 2000
  • 01 Mars 2000 - 18:01

    Sik i solen

    Selv om Sole Hotel ligger kloss inntil Krøderen, er raksik et nytt bekjentskap for kjøkkensjef Ole Stoltenberg. Et spennende produkt som kan brukes året rundt, ikke bare senhøstes som rakørreten.
    01. mars 2000
  • 24 Februar 2000 - 20:10

    Aspiration

    1 del Midori 1/2 del Galliano 1/3 del white creme de cacao 1 del ananas juice 1/2 del kokosnøttmelk 1/2 kiwifrukt
    24. februar 2000
  • 23 Februar 2000 - 18:49

    Beste hvite under 100

    Ukens hvitvin som gjør seg godt fortjent til tittelen beste hvite under 100 kroner kan konkurrere med mange viner til godt over hundrelappen når det gjelder å være en supermatch til fisk og skalldyr.
    23. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 19:03

    Spesielt utvalgt

    Ukens vin heter Grande Escolha som betyr spesielt utvalgt.. for deg? Lat derfor som om den er ment for deg, eller dere. Grande Escolha er så god at den fortjener en plass, om ikke i ditt hjerte, så i hvert fall på bordet når et godt måltid skal inntas.
    22. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 18:27

    Innmat og hjerneføde

    Sushi er her, gourmet kinesisk, italiensk, franske er her i flere varianter og snart eksklusiv thai, og det norske, vel, det norske er det norske. Så hva skal trendnissene på kjøkkenet servere nå? Hva med kumage, griseører, grisehjerne eller grillete tors
    22. februar 2000
  • 20 Februar 2000 - 20:17

    Alkohol og hodepine

    Min kjæreste har ett stort problem ved at hun så å si alltid får en kraftig migrene etter å ha drukket alkohol. Det er vel noe de fleste av oss opplever fra tid til annen etter et litt for stort inntak, men for hennes del så kan dette skje for eksempel et
    20. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 21:25

    Hvordan lagre champagne

    Hvordan skal champagne lagres? Liggende, som vin? Kaldt? Kan en champagneflaske ligge i kjøleskapet i flere måneder uten å ta skade av det??
    18. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 20:09

    Urolig i hele kroppen av hvitløk

    En venninne av meg er så fryktelig glad i hvitløk, men blir helt merkelig hver gang hun spiser det. Hun blir kjempevåken og "urolig i hele kroppen", som hun selv sier. Hva kan det komme av, og finnes det noen "kur" for å få et vanlig forhold til dette? Hu
    18. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 19:59

    Sukkersyke og vin

    Jeg har en venn som har fått sukkersyke. Han mener at det kun er spansk rødvin som kan drikkes. Finnes det en riktig type spansk rødvin for ham?
    18. februar 2000
  • 18 Februar 2000 - 19:57

    Urolig i hele kroppen av hvitløk

    En venninne av meg er så fryktelig glad i hvitløk, men blir helt merkelig hver gang hun spiser det. Hun blir kjempevåken og "urolig i hele kroppen", som hun selv sier. Hva kan det komme av, og finnes det noen "kur" for å få et vanlig forhold til dette? Hu
    18. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:22

    Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

    Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:22

    Hvilke hvitviner passer best til fisk og skalldyr - og hvorfor?

    Selv om mange nordmenn sverger til rødvin også til fisken, er det ikke til å komme forbi at hvitvin er det mest ideelle. Men fisk er ikke bare fisk, og det er store forskjeller de ulike skalldyrene i mellom, det skal Rune Pal fordype deg i. Han har et lan
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:21

    Hva spiser du til Bordeaux?

    Bordeaux toujours - hevder noen. Med det mener de at du alltid kommer tilbake til Bordeaux - etter å ha smakt deg rundt i verden. At det er her kombinasjonen av de to cabernet-druene og merlot er på sitt beste.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:21

    Vin og viltaften

    Christer Berens og Rune Pal tar deg med inn i viltvinens og viltkjøttets verden. Du får smake i alt åtte klassiske Rhône-viner til en verdi av nesten 1500 kroner i tillegg til en femretters meny.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:20

    Aperitif inviterer til mat- og vinseminarer

    Apéritif inviterer i samarbeid med Christer Berens og Rune Pal til helaftener hvor nytelse og lærdom står i høysetet. Hver seminaraften har sitt tema og starter med foredrag og vinsmaking. Fortsettelsen er en omfattende meny med ytterligere viner. I løpet
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:15

    Apéritifs Drikkeleksikon

    Apéritifs drikkeleksikon kan gi deg svar på hva en rekke ord og uttrykk står for. Men leksikonet er ikke på noen måte fullstendig. Finner du ord og eller uttrykk det ikke gir deg svar på, sender du oss en melding.
    15. februar 2000
  • 15 Februar 2000 - 14:08

    Vin og vinsmaking

    Lær om vin og hvordan smake. Lær å kombinere mat og vin få en topp fire retters middag med vin i tillegg.
    15. februar 2000
  • 12 Februar 2000 - 11:12

    Billigtrøffel

    Å få til gourmetmat på null komma null er ingen sak når du har jordskokker på kjøkkenbenken. Da bør du også slå til med noe riktig eksklusivt i glasset. Her får du oppskrifter på begge deler.
    12. februar 2000
  • 10 Februar 2000 - 11:43

    Rosa meny

    En rosa meny hvor ingrediensene er rosé i glasset og nyanser av rosa på tallerkenen er en utmerket måte å flørte med fin-de-siècle-dekadansen. Eller som en idé til en romantisk middag. Vibeke Grobstok, innehaver av fiskerestauranten Two of a Kind i Oslo g
    10. februar 2000