Vant tur til Irland

Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo vant konkurransen om en gratis tur til Irland for to personer og kan glede seg til å delta i Galway Oyster Festival i september. Over 14 000 deltok i konkurransen hvilket viser at Irlandsturen er noe svært mange gjern
Redaksjonen
28 Juli 1999 - 16:26

Drøyt 14 000 svar kom inn til konkurransen det Irske turistkontoret i Oslo og Apéritif la ut på nettet for drøye to uker siden. Så var da også premien en tur til Irland for to personer i fire dager. Der The Galway Oyster Festival var ett av målene. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler

hvor irene feirer den berømte sjømattradisjonen med østers og Guinness. Festivalprogrammet inkluderer Mardi Gras Party og Guinness verdensmesterskap i østersåpning.
 
Førstepremien gikk altså Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo, mens fire andre vinnere får tilsendt en irlandsbag og en CD med irsk musikk. Det er:
Atle Gundersen, Bærum Verk.
Daniel Fjordholm, Oslo.
Ann Elin Skjeret, Ålesund
Per Bruun-Lie, Horten
Vi gratulerer Fladmark, og håper han får en hyggelig reise til Irland, sier Ciarán Delaney, markedssjef ved Irlands Turistkontor i Oslo til Apéritif.og takker alle som var med på konkurransen.
 
De riktige svarene er som følger:
Hva heter hovedstaden i republikken Irland?
Dublin.
Hvilken farge assosierer du med Irland?
Grønn.
Hva er betegnelsen på Irlands mest kjente øltype?
Stout.
Hvilket år invaderte vikingene Irland?
795.
 
Ønsker du ytterligere opplysninger om Irland ta kontakt med:
Markedssjef Ciarán Delaney
Irlands Turistkontor
Drammensveien 126A Skøyen,
0212 Oslo.
Tel: (+47) 22563310
Fax: (+47) 22122071
email: ciaran.delaney@online.no
eller besøk:
http://www.ireland.travel.ie
 
Tekst: Jan H. Amundsen
28.08.99
 
Vil du motta informasjon om andre spennende opplevelser tilknyttet Irland fyller du ut med navn og mailadresse:
 

Ja takk, jeg ønsker mail om spennende ting jeg kan gjøre i Irland
Ditt navn:
Din e-post adresse: (Kontroller at du har skrevet riktig!)
 
Vil du motta Apéritifs nyhetsbrev fyller du her:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her