Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 Mars 2001 - 14:15

    Klippfisk til begjær

    Klippfisk er en av våre mest tradisjonsrike råvarer som fortjener all mulig oppmerksomhet. Her finner du noe gode råd når du skal gå til innkjøp av fisken.
    13. mars 2001
  • 13 Mars 2001 - 13:46

    Minner om Toscana

    Denne kraftige suppen stammer fra det eminente og genuint toscanske kjøkkenet på Castello Banfi hvor en gjeng vinkelnere var gjester under fjorårets studietur. Nedtegnet av Svein T. Sandvold.
    13. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 16:47

    Whisky og Rioja

    Opplev maltwhiskyens verden 13-16 september og gå i dybden i Rioja 10-14 oktober. Reserver plasser allerede nå.
    07. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 16:10

    Godisvin

    En vin som fyller munnhulen med godsaker som modne skogsbær, sjokolade og mokka er et måltid i seg selv. Men ukens vin består prøven som matvin, og vil helst ha en saftig kjøttbit på tallerkenen.
    07. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 10:39

    Burgeren utfordres

    De siste måneders brede mediedekning av kugalskapstilfellene på kontinentet skaper reaksjoner i beskyttete Norge. For å være i forkant av en mulig reaksjon mot storfekjøtt byr Bollywood Dancing på noen saftige alternativer til burgermat.
    01. mars 2001
  • 28 Februar 2001 - 19:56

    Nesten portvin

    En vin med en fylde som en årgangsportvin bare at den er tørr, det er et av kjennetegnene på ukens vin. Så er det da også en av de dyktigste portvinsmakerne som eier signaturen. Den gir varme til så vel kropp som sjel og er det perfekte følge til kraftig
    28. februar 2001
  • 28 Februar 2001 - 19:00

    Seier på hjemmebane

    Danske Christian Aarø Mogensen er Nordens beste sommelier. Det demonstrerte han til fulle under Nordisk Mesterskap i København den 26. februar. Konkurransen i finalen var imidlertid tøff, for kunnskapsnivået blant nordiske sommelierer er høyt.
    28. februar 2001
  • 28 Februar 2001 - 18:43

    Blindsmaking i regi av DNVF på Terra

    Endelig kom Oslo-vinkelnerne i gang med blindsmakinger, og den første som hadde Italia som tema, ble holdt på Terra i Oslo mandag 19. februar.
    28. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 15:46

    Rød varmende russer

    En rødbetsuppe på russisk maner gir varme til både øye og mage og er dermed utmerket vinterføde. Men det er ikke helt opplagt hvilken farge det skal være på drikkefølget. Det får du, i tillegg til oppskriftene, svar på her.
    22. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 00:59

    Vellaget på tilbud

    Denne uken fyller vi glasset med en svært så behagelig sørfransk vin til en tilsvarende pris. For under ni tiere får du en vellaget rødvin med god friskhet som uten problem kan matche en god kjøttrett som ostebordet.
    22. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 12:01

    Vinverdens Fugl Føniks

    Samtidig med at gresk vin sliter i motbakke rent omsetningsmessig i Norge, og er i ferd med å forsvinne helt fra vinkartene, valfarter nordmenn til greske turistmål i stadig striere strømmer. Og samtidig pågår revolusjonen i gresk vinindustri for fullt. A
    20. februar 2001
  • 18 Februar 2001 - 01:41

    Møt Nord-Hellas' beste kokk

    Nikos Katsanis som ikke bare er en meget entusiastisk slowfooder, men også Nord-Hellas' dyktigste kokk, besøker oss den 11. mars. Da presenterer han en fem retters meny med det beste fra det ekte greske kjøkken som vi skal nyte sammen med et stort utvalg
    18. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 12:02

    Ansjos er som skapt for kveldssnacken en sommerkveld

    At ansjos skal være drukkenboltenes mat, og ikke gi annet enn ondt kolerisk blod og bare være til glede for vinhandleren gjelder neppe for ansjos i den sammenhengen du får den her.
    14. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 11:31

    Rosa aften

    Valentine-dagen er i ferd med å anta samme dimensjon som Halloween ved at den feires ikke nødvendigvis bare på den 14. februar, men også i dagene etter. Men er du motstander av amerikansk eller engelskspråklig kulturimperialisme, behøver du ikke lese mer.
    14. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 16:15

    Gourmetbegivenhet i Haugesund

    Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.
    07. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 15:36

    Super toscaner

    Ukens vinanbefaling er en supertoscaner på litt andre måter enn hva som vanligvis legges i betegnelsen. Den er en super matvin, den er laget av en super produsent og den selges til en super pris.
    07. februar 2001
  • 02 Februar 2001 - 16:13

    Helsprø pasta

    Pastaretter får vi aldri nok av. Mange drømmer om litt mer tid til å lage sin egen pasta. Andre mener du må være sprø som lager pastaen selv når det finnes så mye god pasta fiks ferdig fra butikken. Ukens pastavri skal late som den er hjemmelaget. Og er i
    02. februar 2001
  • 31 Januar 2001 - 17:01

    Deilig og saftig

    En av januarnyhetene på polet fortjener ekstra oppmerksomhet fordi den er en usedvanlig god vin i sin kategori. En behagelig priset og godt krydret rødvin med deilig saftighet som passer til de fleste kjøttretter, men som også er deilig å drikke som den e
    31. januar 2001
  • 29 Januar 2001 - 22:23

    Sprudlende Askepott

    Fra å være Italias minst interessante vinområde har Franciacorta med sine musserende viner i løpet av 30 år oppnådd en status som i alle fall prismessig konkurrerer med Champagne. Hjernen bak suksessen er en selvlært, kompromissløs og pengesterk mann ved
    29. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 17:47

    Vinterlig varme

    Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.
    24. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 15:29

    Sterke løft

    Engelske Bob og finske Ulla Laycock har overtatt Norges eldste serveringssted, Værtshuset Bærums Verk, og skaper ved hjelp av sterke og varme familiebånd landets mest hjemmekoselige restaurantatmosfære. Og er i seg selv et lite museum.
    24. januar 2001
  • 17 Januar 2001 - 19:00

    Superspanjol

    Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttrett
    17. januar 2001
  • 11 Januar 2001 - 01:48

    Nei til genmodifiserte druer

    Din stemme kan telle, bli med på Slow Foods protestaksjon mot genmodifiserte vinstokker. Send et postkort eller en mail til Romano Prodi, president i EUs Europaråd.
    11. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 19:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 19:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001