Matkulturstudent?

Er du interessert i matkultur og har lyst til å fordype deg i temaet, kan du melde deg på studiet som er i regi av Vestnorsk kulturakademi og Universitetet i Bergen.
Aase E. Jacobsen
29 Juli 2002 - 21:01

Studiet skal gi en innføring i matkultur ut fra et kulturhistorisk og kulturteoretisk perspektiv, og se på sammenhengen mellom den europeiske, den skandinaviske og den norske matkulturen. Ved siden av å fokusere på konservering, tillaging og forbruk av  matvarene, legges det i faget også vekt på tanker, forestillinger og holdninger til mat og måltid som vi finner i ulike grupper i samfunnet. Desymbolske og rituelle sidene ved mat- og måltidskultur vil også bli fokusert. 

Undervisningsopplegget er forskingsbasert. Den pedagogiske grunntanken om læring gjennom handling står sentralt. Undervisningen inkluderer dermed også praktiske øvelser innen matkultur. Selv om studiet ikke først og fremst er praktisk innrettet, gir kombinasjonen teori og praksis en dypere forståelse av sammenhengene i lokal og regional matkultur.

Studiet er lagt opp som to 5-vekttals moduler og blir nå gjennomført for fjerde gang. Fra hausten 2002 vil for øvrig modulene inngå som studieemne i bachelorgraden i kulturformidling ved Universitetet i Bergen.

Undervisningen er konsentrert om fem samlinger i høstsemesteret 2002 og fem i vårsemesteret 2003. Den første er 21.-23. august. Hver samling går over 2,5 dager (onsdag-fredag), og omfatter 12-14 undervisningstimer. Hvert halvår blir avsluttet med eksamen (5 vekttal/ 15 studiepoeng).
 
For næmere opplysninger om studiet kontakt: eldbjorg.fossgard@kulturakademi.no eller Vestnorsk kulturakademi Tel. 56 51 32 50/ 56 51 71 70. Søknadsfristen for høstsemesteret gikk ut 1. juli, men det kan jo hende det er restplasser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her