Den store matfesten

24.- 29. august kaster ålesunderne alt de har i hendene og feirer den gode maten sammen med tusenvis av gjester fra det ganske land. Finalen er NM i kokkekunst hvor landets dyktigste kokker slåss om denne gjeve tittelen.
Aase E. Jacobsen
07 August 2002 - 22:14

Matfesten i Ålesund er bredt anlagt med tilbud til liten og stor, til amatører og profesjonelle. At det blir moro er sikkert, det eneste ingen kan garantere er at været holder.

Men det håper nok arrangørene på for de mange utendørsaktiviteter som stort grønnsaks- og fisketorg på åpningsdagen og deretter daglig grilling i sentrumsgatene samt ikke minst smake på Norges største pizza. Været er imidlertid ingen hindring, for de fleste arrangementene er innendørs.

Mens bransjefolket følger de daglige seminarene eller deltar i de mange konkurransene med NM i kokkekunst som høydepunktet, kan matglade amatører være med på mer praktisk orienterte arrangementer som soppkokekurs, kokkeknivkurs eller espressokurs, følge med på den lokale varianten av kokkekamp eller smake på ulike typer av sushi. Mer detaljert informasjon om programmet og festivalen finner du her:

www.matfestivalen.no

Foto: Den Norske Matfestival i Ålesund

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her