Beste fisk til akevitten

Seks finalister er klare til å konkurrere i Linie Award hvor utfordringen er å lage den beste sjømatretten til vår mest internasjonale linjeakevitt, Lysholm Linie.
Aase E. Jacobsen
11 September 2004 - 16:15

Det er sterke utfordrere som skal sette hverandre stevne i finalen i Linie Award. De seks finalistene som er plukket ut blant de mange innsendte forslagene hører hjemme blant landets dyktigste kokker med lang erfaring fra lignende konkurranser. Det kommer derfor til å bli tett i teten når de den 20. september skal lage sine respektive forslag til den beste sjømatretten til Lysholm Linie.

Det er første gang på norsk jord at det arrangeres en kokkekonkurranse hvor akevitt skal kombineres med sjømat. På denne måten ønsker arrangøren og akevittprodusent Arcus å flytte fokus for denne allsidige akevitten bort fra den tradisjonelle julematen.

Finalen foregår på Grand Hotel i Oslo med et feststemt publikum til stede, og finalistene er:
w Jørgen Kolderup, kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
w Ole Alexander Jacobsen, kokk, Bølgen & Moi, Stavanger
w Tommy Raanti, Souschef, Grand Hotel Terminus, Bergen
w Frode Alræk, kokk, Søtt & Salt/Bagatelle, Bergen/Oslo
w Egil Ohm, kokk, NB Sørensen, Stavanger
w Fredrik Solberg, kokk, Refsnes Gods, Moss

Den som vinner kan se frem til to ukers reise og opphold på et trestjerners kjøkken i Frankrike, nærmere bestemt Troisgros i Roanne - og en avslappende middag for to på samme sted. Men også nest beste kandidat belønnes tilsvarende, men da på et tostjerners sted, eller rettere sagt to. Først én uke på Edsbacka utenfor Stockholm og deretter én uke på Bagatelle i Oslo. Ikke så unaturlig siden juryen ledes av Eyvind Hellstrøm.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her