Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 September 2015 - 13:00

    Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

    Alle de mest ettertraktete områdene er representert med solide viner og årganger i Vinmonopolets høstauksjon.
    16. september 2015
  • 15 September 2015 - 23:12

    Nye branner truer Napa

    Det er området Lake County i Nord-California som herjes av brann. Man frykter spredning til Napa.
    15. september 2015
  • 15 September 2015 - 13:45

    Ekstra god barbera til hverdagspris

    Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.
    15. september 2015
  • 15 September 2015 - 11:13

    Noma stenger og åpner som bondegård

    Den nye restauranten skal ligge på Refshaleøen - en kunstig øy i Københavns havn. Se filmen her.
    15. september 2015
  • 14 September 2015 - 10:39

    De lager øl som også vinelskeren liker

    Det er ikke bare vinen fra Jura som får folk til å be om mer. Også ølet som lages i de fransk-sveitsiske fjellene er i en klasse for seg. Og først og fremst ølet Jérôme Rebetez lager.
    14. september 2015
  • 14 September 2015 - 10:39

    Forfriskende øldrinker til valgvaken

    Det er ikke lenger forbud mot salg av alkohol på valgdagen, så da er det lov å nyte også. Prøv en av disse drinkene med øl – akkurat passe lett for en mandag.
    14. september 2015
  • 13 September 2015 - 15:00

    Håvard ble Årets Young Sommelier

    Snart 30 år gamle Håvard Barsten fra Bølgen & Moi Tjuvholmen (th) løste oppgavene i Årets Young Sommelier aller best.
    13. september 2015
  • 13 September 2015 - 12:51

    Overbeviste med sin lettsaltete torsk

    Helle Øder Valebrokk vant NM for amatørkokk under Matstreif.
    13. september 2015
  • 12 September 2015 - 16:30

    Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

    Ringnes fikk full pott i Åerts Øl med sitt nyeste tilskudd i sin småbatchserie Polaris.
    12. september 2015
  • 09 September 2015 - 13:45

    Champagne til knallpris

    Det er sjelden å få så vellagret champagnesmak til litt over 300 kroner.
    09. september 2015
  • 08 September 2015 - 13:45

    Spansk knallkjøp i 223 polutsalg

    Denne rødvinen har det de fleste ser etter, og så koster den bare 134 kroner.
    08. september 2015
  • 08 September 2015 - 02:50

    Med denne fiskesuppen blir det feststemning

    Det er ikke mer som skal til på en tirsdag. Mye god smak for en liten innsats.
    08. september 2015
  • 07 September 2015 - 11:30

    Klare for kokkeduell

    Helle Øder Valebrokk og Randi Strand møtes til duell med hver sin torskerett under Matstreif på lørdag.
    07. september 2015
  • 04 September 2015 - 09:24

    Sjekk ut basisnyhetene her

    Noen knallgode øl, supre topprieslinger og noen snacksy rødviner. Deriblant en etterlengtet gresk rødvin. Slett ikke verst tilsig i basishyllene, med andre ord.
    04. september 2015
  • 04 September 2015 - 00:41

    Heidi vant Ruinarts nordiske konkurranse

    Heidi Iren Hansen ble best av i alt 13 vinkelnere fra hele Norden.
    04. september 2015
  • 03 September 2015 - 10:45

    Lag et helnorsk ostebord

    Inviter på et sensommerlig ostebord med norsk ost og nysyltet norsk frukt og bær. Her er gode tips også til drikkefølget.
    03. september 2015
  • 02 September 2015 - 14:46

    Gode italienere på spesialpolet

    Ikke uventet er Sicilia en sterk kandidat blant septembernyhetene på spesialpolet.
    02. september 2015
  • 02 September 2015 - 13:45

    Nærmere Burgund kommer du ikke

    I hvert fall ikke når du er i Italia og druen er en helt annen. Disse to Soave-klassikerne smaker helt fantastisk i siste årgang.
    02. september 2015
  • 01 September 2015 - 13:45

    Mer klassisk Chianti kan det ikke bli

    Denne vinen er silkemyk og forførende og et virkelig røverkjøp.
    01. september 2015
  • 01 September 2015 - 12:10

    Velger ekstra kortreist med en liten tur utenlands

    Eva Gullaksen kombinerer torsken med salte, søte og syrlige elementer og håper på finaleplass i NM for amatørkokker den 12. september under Matstreif.
    01. september 2015
  • 01 September 2015 - 01:00

    Slik kan også fiskegrateng lages

    Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk. Nussara Guldberg nøyer seg ikke med den vanlige framgangsmåten for denne hverdagshelten av en rett.
    01. september 2015
  • 31 August 2015 - 18:00

    Røykt torsk som du aldri har smakt den før

    Rune Gjertsen har brukt et gammelt kinesisk knep for sitt bidrag til NM for amatørkokk.
    31. august 2015
  • 31 August 2015 - 09:40

    Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

    Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.
    31. august 2015
  • 30 August 2015 - 09:58

    Suppe er faktisk den beste medisin

    Lag en fyldig suppe av selvplukket eller kjøpt sopp. Sammen med godt drikke er dette perfekt medisin mot høstlig tungsinn.
    30. august 2015
  • 30 August 2015 - 04:44

    It-sjefen som lærte å lage mat av mormor

    Roger Andersen bruker denne inspirasjonen når han satser på NM for amatørkokkker.
    30. august 2015