Tester

Nyheter i Vinmonopolets basisutvalg

Sjekk ut basisnyhetene her

Sjekk ut basisnyhetene her

Noen knallgode øl, supre topprieslinger og noen snacksy rødviner. Deriblant en etterlengtet gresk rødvin. Slett ikke verst tilsig i basishyllene, med andre ord.
Aase E. Jacobsen
04 September 2015 - 15:24

Det kommer neppe som noen overraskelse, men blant basisnyhetene i september er det mange spennende nye øl. Primært norskbryggete som Grünerløkka Fatlagra Bourbon Stout, Ægir Teeling Revival Irish Whiskey Barrel Stout og Sør Øst Høst Hoppy Red Ale. Alle tre som skapt for høstlig kos, de to første uten mat og det siste med.

Rett i kjelleren

Helt på topp befinner også et knippe superrieslinger seg: Kühling-Gillot Nierstein Pettenthal Riesling Trocken GG 2014, Philipp Kuhn Burgweg Riesling Trocken GG 2014, Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2014 og Philipp Kuhn Steinbuckel Riesling Trocken GG 2014. Alle fra den utfordrende, men likevel syrefriske og lagringsdyktige 2014-årgangen som i øyeblikket er i sin pureste ungdom. Fingrene av fatet med andre ord.

Mineralske rødviner

Unge er også Domaine les Alexandrins Saint Joseph l'Arène de Coeur 2013 og Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2013, men etter en runde i karaffelen er de absolutt drikkbare allerede denne høsten.

Jakter du i det mineralske rødvinshjørnet finnes det også andre godbiter litt utenfor allfarvei. Først og fremst greske Kir-Yianni Ramnista 2012, en av de beste produsentene fra det spennende området Naoussa, men også østerrikske Heinrich Zweigelt 2013 fra en av Østerrikes beste (rødvins)produsenter.

En god håndhull sørafrikanske rødviner, blant andre fra A.A. Badenhorst og Lammershoek, bør får plass i handlekursen.

Gode «billigviner» er spanske Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2013 og Los Frailes Barrica 2013 som finnes i så å si alle polutsalg.

Nedenfor er alle basisnyhetene listet etter poeng.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her