Ukens vin
Ekstra god barbera til hverdagspris

Ekstra god barbera til hverdagspris

Denne barberaen smaker utmerket til så vel hverdagslige retter som mer forseggjorte menyer.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 13:50

L´Avvocata Barbera d´Asti 2013 gir mye god barberasmak for pengene. Det betyr saftige røde og mørke bær, god frukt og leskende munnfølelse med et fint bitt. Et supert følge til alt av pasta, lam og lyst kjøtt.

Denne vinen får sine druer fra en av produsenten Coppos vinmarker. Den har fått navn etter den opprinnelige vinmarkeieren, en kvinnelig advokat som var kjent for sin strenge og kommanderende stil. Slik er altså ikke barberaen, men mer et uttrykk for Coppos humor.

Den andre enkeltvinmarksbarberaen derfra er nemlig kalt opp etter en annen tidligere vinmarkseier, som var rødhåret. Derav navnet Camp du Rouss. Denne vinmarken har noe større soltilfang og dermed høyere modning enn L’Avvocata. Camp du Rouss 2012 har en rikere og kraftigere, og mer konsentrert stil.

Begge vinene er laget på tradisjonell metode med relativt kort uttrekkstid, bortsett fra at det kun er brukt ståltank i denne delen av prosessen. Mens L’Avvocata tilbringer 6-8 måneder i store velbrukte fat, modnes Camp du Rouss i ett år i franske barriques hvorav en femdel er nye.

Coppo er mest kjent for sin topp-barbera, Pomorosso, som for tiden ikke er å få kjøpt i Norge. Coppo bidro dessuten til prosjektet Hastae Quorom som var en prestisjebarbera satt sammen av druer fra toppprodusenter som Braida, Chiarlo, Coppo, Prunotto og Vietti. Av pressrestene ble det sågar laget en Quorom-grappa.

Les om denne grappaen og de andre som Berta lager

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her