Vinmonopolets auksjon
Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Alle de mest ettertraktete områdene er representert med solide viner og årganger i Vinmonopolets høstauksjon.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 14:48

Du har fram til 23. og 24. september som er budfristene i høstauksjonen, på å bestemme deg.

Og det er mange potensielt gode kjøp. Blant annet toppbaroloen til Palladino, San Bernardo, i mange årganger har veldig lav utropspris. Og magnumen Barolo Sori Ginestra 1998 fra Conterno Fantino kommer garantert til å gå for mer enn minsteprisen på 640.

Det er selvsagt store mengder portvin i både toppårganger og mindre etterspurte sådanne. Populære gaver til forestående jubileer.

Men også viner fra områder utenfor den typiske auksjonsrekka er verd å vurdere. Cabernet Sauvignon 1978 fra klassiske Beaulieu er alltid interessant, i hvert fall når minsteprisen er så lav som 840 for tre flasker. De har riktignok litt lav fyllingsgrad (ullage), men ikke faretruende.

Siden alle flaskene er avbildet, kan du studere akkurat dette forholdet før du gir bud. Mange eldre bordeauxlotter i denne auksjonen preges av nettopp dette forholdet, men det reflekteres også i minsteprisene.

Bedre ser det ut for fem flasker Quinta do Carmo 1997 (Alentejo). Men en minstepris på 800 er også en artig og svært lagringsdyktig sak.

Budfrister:

  1. september kl. 18:30 (vin del 1)
  2. september kl. 18:30 (vin del 2 og brennevin)

Her legger du inn bud – men du må registrere deg først

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her