Valgvake
Forfriskende øldrinker til valgvaken

Forfriskende øldrinker til valgvaken

Det er ikke lenger forbud mot salg av alkohol på valgdagen, så da er det lov å nyte også. Prøv en av disse drinkene med øl – akkurat passe lett for en mandag.
Aase E. Jacobsen
14 September 2015 - 10:39

Alle har trolig en flaske øl i kjøleskapet, og selv alkoholfritt øl blir en opplevelse som den får en omgang med ingredienser som finnes på alle kjøkken, slik som beskrevet i oppskriften Michelada.

Men heller ikke de andre oppskriftene du finner nedenfor er veldig krevende på en mandag.

Kjell Pop’s Diner Punch

Kjell Pop’s Diner Punch

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is, tilsett bourbon, sitronsaft, sirup og bittere. Rist godt. Sil over i et høyt ølglass gjerne med et par store isbiter oppi og topp med øl.

Tips: 

For ekstra effekt, legg en appelsinspiral på innsiden av glasset før du heller opp.

Tips:

Hvis du ikke har Peychaud's Bitter, kan du doble dosen med Angostura. Men ikke mer, for Angostura er kraftigere.

Sendt inn av Kjell Johnsen

Vurder oppskriften

Aku Raspberry Ale Punch

Aku Raspberry Ale Punch
Ingredienser

3 cl Gammel Opland

2 cl friskpresset sitronsaft

2 cl sitrongressirup

3 cl bringebærpuré

Aku Lemongrass ale (fredag 8. mai kommer Grünerløkka Brygghus Løkka Sitrongress Saison (varenr. 22441 på polet),  Grünerløkka Brygghus White IPA  eller Nøgne Ø Lemongrass

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med is og tilsett akevitt, sitronsaft, sirup og puré. Rist godt og sil over i et høyt glass. Topp med øl.

Tips:

Et klassisk hveteøl smaker også veldig godt.

Sitrongressirup:

2,5 dl sukker

2,5 dl vann

2 sitrongresstilker, skrelt og delt i biter

Kok opp vann og sukker. La trekke i 10 minutter til sukkeret er oppløst.

Ta av platen og avkjøl. Fyll et Norgesglass med sitrongressbitene. Hell sukkerlaken over. Dekk til å la stå i minst et døgn. Sirupen holder seg i minst en uke.

Sendt inn av Kjell Johnsen

Vurder oppskriften

Gammelt eple drinkoppskrift

Gammelt eple drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et stort whisky- / rocksglass halvveis opp med isbiter.
  2. Ha i akevitten, eplejuicen og ølet og rør rundt for å blande det.
  3. Fyll i med mer isbiter til glasset er fullt og topp opp med limonade.
  4. Pynt med strimler av sitronskall (husk å vaske sitronen først).

Flere gode drinker med akevitt

Tips: Bruk en eplejuice av god kvalitet til denne drinken. Her har vi brukt en ufiltrert eplejuice med god balanse mellom syre og sødme.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sebastian Mellbin, Resthon

Vurder oppskriften

Chelada/Michelada/Michelada Cubana

Chelada/Michelada/Michelada Cubana

Fremgangsmåte

Gni glasskanten med lime. Hell halvgrovt havsalt på en skål og dypp glasset i saltet så det fester seg på kanten. Press limen i glasset og tilsett eventuelt ønsket mengde krydder (noen dråper eller en klype av hver). Rør om. Ha isbiter i glasset og avslutt med å helle over en flaske lyst øl. En limebåt på kanten av glasset hører med.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Black Velvet

Black Velvet

Fremgangsmåte

Denne drinken består av like mengder kald Guinness og tørr champagne.
 
Skjenk Guinness-en i et høyt glass først. Topp opp forsiktig med champagnen/musserende ved å helle den forsiktig ned langs siden av glasset mens du heller på det.
 
Du skal få to distinkte lag av mørkt øl og champagne/musserende vin.
 
Om du heller den musserende vinen først, vil ølet om det helles over baksiden på en skje, legge seg mer på toppen siden det har større tetthet. 
 
Dette er kanskje den mest berømte av alle øldrinker - les hele historien her .
 
Tips:
Du kan godt bruke annen tørr musserende vin. Her finner du champagne. 
 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Boilermaker

Boilermaker

Fremgangsmåte

Hell whiskyen i et høyt glass og fyll opp med iskaldt øl.

Drinker og cocktails med øl finner du her

Tips: Bruk gjerne en lett single malt whisky til denne drinken for mer fylde.

 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Dog's nose drinkoppskrift

Dog's nose drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen

Vurder oppskriften

Ølbowle med jordbær og hvitvin

Ølbowle med jordbær og hvitvin

Fremgangsmåte

Rens en halv liter friske jordbær. Del bærene i to og legg dem i en glassbolle, strø over 2-3 spiseskjeer sukker.

Hell på en halv flaske hvitvin og sett bollen kaldt en times tid.

Rett før servering fylles på med enda en flaske hvitvin og to flasker pils.

Serveres i vide champagneglass.

Flere lekre velkomsdrinker og bowles finner du her

Les mer om gode cocktails med øl her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Jesper Lind, Internasjonalen

Vurder oppskriften

Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren

Pitcher med øl og lime og iskald chili- og hvitløksvodka fra fryseren

Fremgangsmåte

Fyll en stor mugge med pils og limebåter og sett 0,25 l glass ved siden av.
Vodkaen serveres i små shotglass. Oppskrift på vodka: se Cajun Martini .

Sendt inn av Kjell Johnsen,Parkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her