Jul

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Har du rester av julepålegg kan du lage den herlig retten Quesedilla med julepålegg og ridderost. 2 som smårett, eller 1 som hovedrett. Her er oppskriften.

  • 1 time

    Hvorfor ikke prøve lutefisk med hvit saus? Vi kan love deg at det smaker fantastisk.

  • 2 timer 20 minutter

    Prøv denne oppskriften med ribbe som er glassert og som gir en tuch av kinesisk kjøkken.

  • 3 timer

    Hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av svenskenes favorittjulemiddag.

  • 2 timer 30 minutter

    Skal du lage juleribba perfekt med sprø svor har du oppskriften her.

  • 1 time 30 minutter

    Du kan ikke feire Lucia uten Lussekatter. De baker du først og fremst til Luciadagen 13. desember. De er så gode at du kan lage så mange at du kan spise dem i hele måneden.

  • 45 minutter

    Disse sprø og deilig kakene hører absolutt julen til. Dessuten er de veldig enkle å lage, men du må ha et krumkakejern.

  • 3 timer

    Her en litt annerledes måte å steke ribba på, nemlig i melk. Kjøttet blir mørt og saftig. Kraften kan du bruke til en deilig saus.

  • placeholder
  • 1 dag 16 timer

  • 45 minutter

    Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.

  • 10 minutter

    Klart du kan lage sushi med rakfisk. Det gir en ekstra dimensjon. Du må prøve denne enkle oppskriften.

  • 20 minutter

    Rakefisk kan også brukes som fingermat Her har du en oppskrift med lefseruller med rakefisk.

  • 20 minutter

    Dette er den klassiske måten å servere rakefisk på, nemlig med løkringer. Enklere blir det ikke.

  • 20 minutter

    Om du synes det er en spesiell lukt av rakefisk skal du prøve denne oppskriften med gammelost til. Vi lover deg en smaksopplevelse av beste slag.

  • 20 minutter

    Lag en herlig rakfiskmousse med denne oppskriften. Server den som forrett eller sett den på koldtbordet.

  • 2 timer

    Lurer du på hva du skal fylle kalkunene med? Denne oppskriften gir deg svaret. Og du vil garantert blir fornøyd hvis du følger vår oppskrift.

  • 20 minutter

    Til menyen på nyttårsaften trenger du en appetittvekker, også kjent som Amuse bouche. Vi foreslår en liten ertesuppe med lutefisk.

  • 3 timer

    Har du lyst til å gi den tradisjonelle ribba spennende nye smaker? Her har du en oppskrift som løfter retten til nye høyder.

  • 35 minutter

    Denne ddeilieg retten er komponert av mesterkokken Trond Moi. En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken