Lun rakefisk på potet- og auberginekompott
Wangensten

Lun rakefisk på potet- og auberginekompott

Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene, og del dem i terninger på ca ½ cm. Kutt opp auberginen i like store terninger.
  2. Varm olje i en kjele og stek poteter og auberginer gyllenbrune og møre, og smak til med salt og pepper.
  3. Finkutt sjalottløken som freses i olje, tilsett hvitvin og kok inn sammen med pepper og laurbær til ca 2 dl væske som siles over i ny kjele.
  4. Tilsett rømme og gressløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Kutt rødløken i tynne skiver og frityrstek denne i 2 minutter i olje som du har varmet til 180 grader.
  6. Anrett rakefisk-skivene på potet og aubergin. Hell rømmesausen rundt og strø litt finnhakket gressløk over, legg løken på toppen av fisken.

Sendt inn av Wangensten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her