Lun rakefisk på potet- og auberginekompott
Wangensten

Lun rakefisk på potet- og auberginekompott

Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene, og del dem i terninger på ca ½ cm. Kutt opp auberginen i like store terninger.
  2. Varm olje i en kjele og stek poteter og auberginer gyllenbrune og møre, og smak til med salt og pepper.
  3. Finkutt sjalottløken som freses i olje, tilsett hvitvin og kok inn sammen med pepper og laurbær til ca 2 dl væske som siles over i ny kjele.
  4. Tilsett rømme og gressløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Kutt rødløken i tynne skiver og frityrstek denne i 2 minutter i olje som du har varmet til 180 grader.
  6. Anrett rakefisk-skivene på potet og aubergin. Hell rømmesausen rundt og strø litt finnhakket gressløk over, legg løken på toppen av fisken.

Sendt inn av Wangensten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her