Det er mye snakk om prisen på fersk fisk, skrei og torsk inkludert, men la det ikke skremme deg fra å bruke den som råvare for de virkelige festmåltidene - for det er i konkurranse med kveite og piggvar på sjøsiden og indrefilet av vilt eller storfe at skreien gjør seg gjeldende. Da er den også i år rimelig. Til denne retten kan du imidlertid bruke annen type hvit fisk - med eller uten skinn.
Dagens rett

Foto: (antoniotruzzi)
Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og rødvinsaus
Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.
05 April 2025 - 00:00
Stekt skrei eller annen hvit fisk med fennikelpure og rødvinsaus

Fremgangsmåte
- Fennikelpure: Rens (behold den grønne toppen) og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.
- Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en grov puré.
- Stekt fisk: Skjær fiskefileten i fire like stykker. Behold skinnet om du ønsker.
- Varm en panne med smør og olje og stek først på skinnsiden til den blir sprø, snu og stek raskt kjøttsiden til fisken begynner å flake seg.
- Stikk en tynn metallpinne og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.
- Riv litt appelsinzest og strø over fisken sammen med fennikkeltoppen).
- Server nykokte poteter og rødvinsaus ved siden av - om ønsket.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 288.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 399.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
ØsterrikeVolum: 1.50 l Pris: 389.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå