- Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
- Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
- Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann.
- Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler.
- Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
- Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
- Om du ikke bruker lutefiskrester:
- Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
- Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min.
- Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
Slik koker du lutefisk perfekt