Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.
Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.
Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står ¾ oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 grader i minst 45 minutter.
Ta av folien og stek videre på 175 grader i ca. 1½ time. til svoren er gyllen og sprø.
Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.
Flere lekre oppskrifter på ribbe
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig