Jul

oppskrifter.webp
  • 2 timer

    Ris a la malta er svenskenes svar på danskenes ris alamande - og vår hjemlige riskrem.

  • 45 minutter

    Goro er en av våre eldste julekaker. De smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø. Deilige til kaffen.

  • 30 minutter

    Pepperkaker baker du sammen med barna eller venner. Den beste pepperkakedeigen lager du selvfølgelig selv. Her en oppskrift der vi pynter kakene litt.

  • 30 minutter

  • 20 minutter

    Fyll pannekaker med masse strimlede grønnsaker, gjerne rester. Enkle å lage, og en fin måte å gjøre jula litt grønnere på.

  • 20 minutter

    Dette er en vri på den populære amerikanske coleslaw, men med rødkål. Salaten passer til alle julens middager.

  • 30 minutter

    Vegisterkaker er et perfekt alternativ til medisterkaker for veganere og vegetarianere og alle oss andre som ønsker kjøttfritt en gang i blant.

  • 15 minutter

    Lekende lett og smakfull oppskrift på ertepuré.

  • 30 minutter

    Disse riskrokettene er den perfekte fingermat til musserende vin.

  • 1 time

    Sarah Bernhardt i langpanne er et godt, praktisk og glutenfritt alternativ på kakebordet. Med mandelbunn og sjokoladekrem er den særlig populær til jul.

  • 1 time 15 minutter

    En nøttestek med masse gode smaker! Server den til middag sammen med en god råkostsalat og en frisk dressing, eller server den som et alternativ til stuffing ved siden av helstekt kalkun.

  • 30 minutter

    Rosenkål er en fantastisk råvare som kan serveres som så vel tilbehør som en selvstendig rett.

  • 50 minutter

    Stjernebiscotti er Italienske kjeks med stjerneanis, pecannøtter og havregryn, og er perfekt følge til julegløggen.

  • 30 minutter

    Vepsebol er små topper av marengs tilsatt hakket sjokolade og mandler. En søt favoritt til så vel halloween som til jul eller bursdager.

  • 2 timer 30 minutter

    Dette pavlova-treet kombinerer søtt med friskt og syrlig på en utmerket måte.

  • 10 minutter

    Rester av sprøstekt ribbe kan serveres på brød og rundstykker, men smaker aller best på herlig mykt briochebrød slik som her. Med raskt og deilig tilbehør får julemiddagen ny giv for et ekstra vellsmakende måltid dagen derpå.

  • 2 timer

    Stadig flere velger grillen til å lage juleribba. Prøv du også.

  • 1 time 15 minutter

    Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.

  • 15 minutter

    Rester av juleribba gjør seg utmerket i taco. Raskt og enkelt er det også.

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken