Brandade er en klassisk fransk rett av klippfisk med luftig potetmos, olivenolje og hvitløk. Denne oppskriften er komponert av en av Norges mest berømte kokker, Lars Barmen.
Brandade er en klassisk fransk rett av klippfisk med luftig potetmos, olivenolje og hvitløk. Denne oppskriften er komponert av en av Norges mest berømte kokker, Lars Barmen.
Kjøttboller blir festmat når de serveres som tapas med annet smågodt. Prøv denne enkle oppskriften og koldtbordet er snart klart.
Fenalår er mer anvendelig enn du tror. Pakk inn asparges med skiver av låret, og legg til mandelpotet, urter og krydder så har du et deilig måltid.
Pinnekjøtt til overs? Prøv Pinnekjøtt al arrabiata, en «sint saus» som serveres til med mye chili. Her er oppskriften.
Av medisterdeig lager du medisterkaker. Server dem på en ny måte med karse, rugbrød, bacon og blant annet fiken. Her oppskriften.
Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller. det slik italienerne gjør. De kaller det Panettone.
Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det slik, franskmennene gjør. Denne oppskriften er fra Alsace.
Om det heter julebrød eller julekake, avhenger av hvor i landet du bor. Men at begge navnene har lange tradisjoner er det liten tvil om. Her er en veldig deilig variant.
Til Lucia må du bake disse deilige kakene. Her er en veldig enkel oppskrift.
Selvfølgelig skal du lage din egen julemarsipan. Bare følg oppskriften så kan du servere til alle store jubel.
Slik baker du en ekte engelsk christmas cake. Denne kraftpakken kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul.
Har du vært i Italia har du sikkert blitt servert biscotti, en klassisk italienske kjeks eller tørr kake. De dyppes som enten i Vin Santo eller sterk kaffe. Veldig enkel å bake.
Skal du ha skikkelig sky til ribba skal du bruke denne med nøttesmør. Den løfter ribba til nye høyder.
Dette er ribbe som gjør alle glade med masse godt tilbehør. Start dagen i forveien, eller i alle fall tidlig om morgenen julaften eller samme dag som ribba skal nytes.
Det tar litt tid å lage sylteflesk. Men du verden så mye deilig å putte i munnen du får. Her er den måten italienerne gjør på.
Disse godbitene forsvinner fort på et tapasbord De dessuten veldig enkle og raske å lagee.
Har du rester etter julematen eller vil servere fingermat før jul, skal du pakke rakefisken/rakfisken eller røykt laks inn i lefser. Du lager de på maks 15 minutter.
Vi viser deg hvordan du skal koke lutefisk slik at den blir perfekt. Selvfølgelig får du også vite hvordan tilbehøret skal lages.