Skjær opp ben- og fettfritt kjøtt av svin, i svært tynne skiver av 2x10 cm.
Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Hell over kjøttet og la ligge i kjøleskap natten over.
Tre kjøttbitene på trepinner. Stek spydene i smør, ca ett minutt på hver side.
Skyll godt og riv opp assortert salat, som lollo, rapid, frisé eller det du har for hånden. Legg det i en haug på tallerkene. Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten.
Ha alle ingrediensene til dipsausen i en foodprosessor og kjør den sammen. Ha den i en kaserolle og gi den et oppkok, smak til med salt og rør i en klump smør.
Sausen fordeles i små skåler som settes på hver tallerken slik at spydene kan dyppes oppi. Skjær agurk i staver og rødløk i ringer.
Anrett som på bildet og server med jasminris hvis den skal brukes som hovedrett. Passer like godt som for- eller smårett.
En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.
Her finner du mye annet godt å servere til jul
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig