Jul

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Skal du lage sildebord eller rett og slett serve den herlige fisken på ny måte. Da skal du bruke denne oppskriften som vil imponere alle som får smake.

  • 30 minutter

    Skal du lage koldtbord kommer du ikke utenom hel kokt laks. Her er oppskriften.

  • 1 time

    Fruktsalat finnes i hundrevis av varianter.I denne oppskriften har vi brukt stjerneanis, kanelstenger og klementiner. Bare følg den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil juble.

  • 2 dager 2 timer

    Langtidsstekt ribbe – 24 timer. Ja det tar faktisk så langt tid å få frem denne lekkerbisken. I mellomtiden kan du gjøre andre nyttige ting og bare glede deg.

  • 3 dager 16 timer

    Slik lager du ribbe sousvide. Du trenger en vakuum-maskin og en sousvide-maskin, eventuelt vannbad hvor du kan kontrollere varmen og holde denne jevn over lang tid.

  • 7 timer

    Vil du ha mye smak ut av ribba skal du forsøke å langtidssteke den. Det tar noen timer. I mens kan du lage tilbehøret. Her får du fremgangsmåten.

  • 2 timer 30 minutter

    Kransekake er en skikkelig festkake som du må ha på kakebordet ved store anledninger som jul.

  • 45 minutter

    Her er oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne har vi tatt med både kremfløte og mandler. Det gir kakene det lille ekstra.

  • 20 minutter

    Hvem kan motstå disse sandkakene når du fyller de med krem og bær?

  • 50 minutter

    Lag en deilig terrin med rakfisk. Sammen med purre, persillerot og seterrømme blir det en herlig rett.

  • 15 minutter

    Rakfisk og avokado passer glimrende sammen. På 15 minutter kan du servere en deilig rett til alle som setter pris på.

  • 20 minutter

    Denne retten med norsk spekeskinke med masse deilig tilbehør passer også utmerket på et koldtbord.

  • 15 minutter

    Det er ikke rart at italiensk mat er manges favoritt. Her får juleskinka følge av en risotto som er rask å lage.Følg den enkle oppskriften.

  • 30 minutter

    En liten skvett med akevitt sammen med multer er helt fantastisk. I tillegg med råkrem blir det en uforglemmelig dessert.

  • 2 timer 30 minutter

    Enten det er jul, nyttår eller en annen hyggelig anledning skal du lage karamellpudding. Her får du oppskriften du garantert lykkes med.

  • 15 minutter

    Multekrem er en populær dessert til jul. Men har du multer i fryseren kan du lage det hele året. Følg den enkle oppskriften.

  • 45 minutter

    Er du glad i lutefisk skal du prøve denne litt utradisjonelle oppskriften der kapers og brød med salsa verde setter en ekstra spiss på fisken og dermed hele måltidet.

  • 45 minutter

    Med denne oppskriften kan du lage alle mulige pepperkakefigurer og bygninger - bare fantasien setter grenser.

  • 45 minutter

    Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner. Kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og- damer gir deilige julekaker.

  • 40 minutter

    Det er virkelig hyggelig å lage pepperkaker sammen med barna eller venner. Kakene er blant de mest vanlige vi baker til jul. Den beste pepperkakedeigen lager du selvfølgelig selv.

  • 1 time

    Det bor en baker i oss alle, og juleverksted med pepperkakebaking, pepperkakepynting og bygging av de flotteste pepperkakehus eller pepperkakeslott er tradisjon.

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken