- Del opp lutefisken i serveringsstykker.
- Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
- Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter.
- Hvit saus:
- Smelt smøret over middel varme og rør inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen og tilsett krydderet. La sausen koke 5 minutter.
- Sil sausen og tilsett en spiseskje smør og ca 1 dl fiskekraft til passe konsistens.
- Tilbehøret:
- Surr løken blank i litt smør og tilsett ertene. La det surre et par minutter så de blir gjennomvarme.
- Stek flesket eller baconet over middels høy varme til det blir sprøtt.
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene