Det blir fest for smaksløkene med dette på middagsbordet
Tandoori er en eldgammel indisk tilberedelsestradisjon som også brukes om rettene. Her med kylling og masser av gode krydder samt matchende agurksalat, raita, ris og naanbrød.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Tandoori er en eldgammel indisk tilberedelsestradisjon som også brukes om rettene. Her med kylling og masser av gode krydder samt matchende agurksalat, raita, ris og naanbrød.
Les hele sakenSpennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
Les hele sakenDe varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetfølelse og tørst. Her får du også tips om hva du skal drikke til.
Les hele sakenHodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Les hele sakenPrøv denne smaksrike indiskinspirerte grønnsaksretten.
Les hele sakenSiden kylling marinert i tandoorimarinade bringer med seg så mye smak, er det ikke særlig mye annet som trengs i tillegg. Agurk, hjertesalat og tomater bidrar med sprø friskhet.
Les hele sakenDet er ikke så mye som trengs av ressurser eller tid for å lykkes med en hjemmelaget indisk gryte.
Les hele sakenFor her er det ferdigsaus fra butikken som sprites opp med fisk, gjerne fra fryseren.
Les hele sakenDen har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.
Les hele sakenMidt i lamme- og fårikålsesongen passer det fint med en avstikker til India hvor de virkelig kan smaksette lammekjøttet. Som bonus får du oppskriften på en typisk indisk dessert.
Les hele sakenKikerter er dessuten veldig mettende men en skål med kokt ris ved siden av smaker også fortreffelig.
Les hele sakenDet indiske kjøkken klarer å lage selv en så unnselig råvare som potet om til en smakseksplosjon. Uimotståelig godt.
Les hele sakenPanetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.
Les hele sakenKrydderet dyvelsdrek - djevlemøkk - smaker nemlig som løk/hvitløk, men er et alternativ for den som unngår løk i maten.
Les hele sakenDet er cashewnøttene som sørger for eksklusiviteten, men siden de utgjør selve basen i denne retten, er den ikke dyrere enn at den funker midt i uka.
Les hele sakenDen er mektig nok til å være et helt måltid, og lett nok til å spise sent på kvelden. Og så smaker den sable godt.
Les hele sakenDen lager du altså fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Neida, bare se her.
Les hele sakenDenne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.
Les hele sakenDenne nordindiske klassikeren setter fart på smaksløkene og det lyse kyllingkjøttet.
Les hele sakenDen er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.
Les hele sakenEn indisk krydret lettlaget vegetarrett er på sin plass nå, midt i adventsmaset.
Les hele sakenMumbai er verdenskjent for sin gatemat. Dette er en av de mest ikoniske rettene. Her får du oppskriften.
Les hele sakenNår høsten nærmer seg med stormskritt er det godt å kunne ty til en varmende suppe med masse smak.
Les hele sakenHer er de nemlig laget som en snitzel med en panering av moster poteter og i god indisk tradisjon med mange forskjellige typer krydder.
Les hele sakenDen tar litt tid og har en lang ingrediensliste, men du verden så mye smak du får ut av en helt vanlig kylling.
Les hele sakenDet indiske kjøkken er kilden til noen av de beste vegetariske rettene, gjerne med utgangspunkt i linser, og denne er intet unntak.
Les hele sakenDenne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.
Les hele sakenDu kan lage indiskinspirert mat enkelt hjemme selv med denne oppskriften. Halvfabrikata eller laget fra bunnen av - du avgjør.
Les hele sakenOg jammen er det mye godt man kan lage av lam. Denne uken reiser jeg tilbake i tid og mimrer om mitt første møte med ordentlig indisk mat. Oppskriften følger selvfølgelig også med.
Les hele sakenHer er det ikke bare chili men også andre krydder som skaper varmen. Men ikke mer enn at ingrrediensene er lett å få tak i og at den lett kan tilpasses også en sartere gane.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, crémant, musserende rosé og engelske bobler. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenDenne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele sakenHvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 8 flotte lagringsviner!
Les hele sakenMen også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.
Riktig gode kjøp er det ikke uventet lenger mellom.
Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenChinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele sakenI kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenNovembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Les hele sakenReinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenHer har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele saken