Kveite:
Sett stekeovnen på 180 °C. Dryss salt over kveiteskivene og la dem ligge i 5 minutter.
Skyll av saltet i kaldt vann og tørk forsiktig med et tørkepapir. Vend kveiteskivene i olivenolje og legg dem på et stekebrett. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten.
Bak fisken i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 50 °C, ca. 10 minutter.
Chana masala:
Skjær løk i biter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne til løken er blank og myk. Tilsett chili, ingefær og krydder, og la det surre i ca. 1 minutt.
Ha i hermetiserte tomater, honning, kikerter og vann, og kok opp. La det småkoke i 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
Rør inn spinat og frisk koriander rett før servering.
Yoghurtdressing:
Skjær agurk i små terninger, finhakk koriander og press saften av sitron. Bland alle ingrediensene til yoghurten sammen.
Server gryten med nanbrød, sitronbåter og koriander.
Tips:
Ris kan også brukes som tilbehør.
Her kan du lese mer om det indiske vegetarkjøkkenet
Prøv noen av disse vegetarrettene
Mange flere deilige oppskrifter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev