Indisk gryte var 1970-tallets helgekos nummer en. Den gang kom den alltid fra pose. I senere tid er retten utkonkurrert av pizza og taco. Men det er det ingen grunn til, for indisk gryte er vel så lettvint laget fra bunnen av og altså minst like godt.
Dagens rett
Kylling i cashewnøttsaus som i India
Foto: (PaulCowan)
Indisk gryte på fredagskvelden er sant
Den lager du altså fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Neida, bare se her.
Aase E. Jacobsen
26 Mars 2021 - 00:00
Kylling i cashewnøttsaus som i India
Fremgangsmåte
- Del løken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør i ca 1 minutt. Tilsett tomatpuré, cashewnøtter, garam masala, hvitløk, chilipulver, sitronsaft, gurkemeie, salt og yoghurt og kjør alt i maskinen i 1 - 1 ½ minutt til.
- Varm oljen i stekepannen og ha i krydderblandingen. Fres i 2 minutter på middels lav varme.
- Tilsett koriander, sultanas og kylling, og stek alt i 1 minutt under omrøring.
- Ha i sopp og vann og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i omkring 10 minutter på lav varme.
- Se om kyllingbitene er gjennomstekte og sausen har tyknet. La det putre litt lenger om nødvendig.
- Legg kyllingbitene i en bolle eller på et dypt fat, hell sausen over og pynt med koriander.
Her har andre indiske retter du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå