Start med risen:
Varm oljen i en gryte og stek nellik, pepper og kanel. Rør til krydderne begynner å skifte farge. Tilsett hvitløk og ingefær og rør.
La risen renne av seg og ha den i blandingen sammen med 6 dl varmt vann. Smak til med salt og bland godt.
Kok til risen er myk og luftig. Slå av vannet. Ta ut ingefær og hvitløk. Hold blandingen varm.
Karrigryte:
Bland kylling, yoghurt, salt, ingefær, hvitløk, spisskummen, chili og gurkemeie.
Varm oljen og stek de svarte spisskummenfrøene til de spretter.
Tilsett løk og stek til den er brun, tilsett så tomat og masala. La det koke til det er godt blandet og ha i kyllingblandingen.
Stek videre til oljen skiller seg mens du rører. Tilsett 3 dl vann. Demp varmen og la det koke til kyllingen er mør.
Legg ris, kylling og karrisaus lagvis i en dyp ildfast bolle. Avslutt med et lag ris.
Pynt:
Varm olje i en liten kjele og stek løken brun og sprø. Dryss den over retten sammen med safran, koriander, rosenvann og mynteblader. Dekk til.
Sett retten i varm ovn i 10 minutter til den er gjennomvarm. Serveres med yoghurt naturell og stekte hele poteter.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev