Ovnsbakt fylt avokado med egg

Ovnsbakt fylt avokado med egg

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 225 grader.
  2. Del avokadoen i to og fjern steinen forsiktig.
  3. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. (Husk å spise dette også, da!)
  4. Legg de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett.
  5. Kakk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Fordel skinke, ost og delte cherrytomater på toppen. Krydre med salt og pepper.

Tips:
I stedet for skinke kan du bruke bacon eller facon i terninger. Du kan også bruke krydder med mer trøkk i enn bare salt og pepper.

Sett formen i stekeovnen ved 175 grader og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet, men eggeplommene fremdeles er myke. 

Dryss gjerne over spirer eller urter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggemuffins

Eggemuffins

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Riv ost og kutt ingrediensene du ønsker å ha i.
  3. Visp egg, melk og bakepulver sammen. Tilsett de andre ingrediensene.
  4. Hell røren over i muffinsformer eller et muffinsbrett med bakepapir. Fyll to tredjedeler av formen.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de så vidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.

Eggemuffinsene holder seg 3-4 dager i kjøleskapet og kan fryses ned. Dette er også et godt matpakketips.

Tips: 
Innholdet kan du variere ut fra hva du har av rester og ingredienser som bør spises opp. Løk, vårløk, purre, paprika, tomat, urter, oliven, soltørket tomat, brokkoli, fetaost, revet gulrot, kokt skinke, spekeskinke, pølsebiter.

Lyst til å bake en annen mufinn så finner du mange forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikansk frokost

Meksikansk frokost

Fremgangsmåte

  1. Fres rødløk, hvitløk og jalapeño i olje i en panne, i ca. 3 minutter.
  2. Tips: Istedet for frisk jalapeno kan du bruke 2 ss syltet jalapeño. 
  3. Tilsett tomatene, varm opp og la koke i ca. 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
  4. Tips: Du tilsette bønner, kjøttdeig eller andre rester som måtte passe.
  5. Tips: Har du tacolefser til overs? Pensle dem med litt olje, del dem i trekanter og stek dem midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter. Disse kan erstatte nachochips.
  6. Ha chipsene i stekepannen. Knus eggene over chipsene, skvis over litt frisk lime og strø over revet ost til slutt.

Tips: Hvis du også har rester av salat og andre grønnsaker, server det ved siden av.

Her finner du mange spennende meksikanske retter

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Saltede eggeplommer

Saltede eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. Skill eggeplommene fra eggehviten.
  2. Hell halvparten av saltet i en form.
  3. Lag små groper i saltet med mellomrom slik at plommene ikke vil berøre hverandre
  4. Legg eggeplommene veldig forsiktig oppi gropene i saltet.
  5. De må ikke sprekke, da kan de ikke brukes til dette formålet.
  6. Bruk resten av saltet til å dekke over eggeplommene.
  7. Dekk formen med plastfolie el.l. som slutter tett til.
  8. La stå i kjøleskapet i fire dager. Sjekk om eggeplommene er faste, hvis de fortsatt er myke, kan de stå litt til.
  9. Bruk:
    Ta eggeplommene ut av saltet og børst ev saltrester forsiktig av.
  10. Skyll forsiktig med kaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å tørke.
  11. Eggeplommene kan serveres hele eller skjæres i skiver.
  12. Om du ønsker å rive dem, trenger de mer tørking.
  13. Legg dem på et stekebrett og sett i ovnen ved 70 grader.
  14. Etter et par timer er de tørre nok til å kunne rives.

Tips: Saltet kan gjenbrukes om du spres det utover et stekebrett og lar det tørke helt i ovnen. 

Tips: Du kan også tilsette sukker slik som vi gjør når vi graver laks (men ikke 50/50, heller 30/70). Da blir smaken en annen og rundere. I saltet han du selvsagt tilsette fargestoffer og smak i form av ulike typer krydder. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dgens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Thai-inspirert salat med saltede eggeplommer

Thai-inspirert salat med saltede eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. Skyll og riv el skjær salaten.
  2. Kull rødløk i tynne skiver og legg den i iskaldt vann i 5 minutter.
  3. Rens chili for hinner og frø og skjær i tynne skiver.
  4. Skjær tofuen eller osten i tynne skiver. 
  5. Rist evt sesamfrøene i tørr panne.
  6. Ha alle ingredienser i en vid salatbolle 
  7. Pisk sammen ingrediensene til dressingen. 
  8. Hell over de saltede eggeplommene la trekke i 30 minutter.
  9. Ved servering toppes salaten med de marinerte eggeplommene og dressingen.

Slik lager du saltede eggeplommer

Vi byr på mange spennede thairetter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her