- Skill eggeplommene fra eggehviten.
- Hell halvparten av saltet i en form.
- Lag små groper i saltet med mellomrom slik at plommene ikke vil berøre hverandre
- Legg eggeplommene veldig forsiktig oppi gropene i saltet.
- De må ikke sprekke, da kan de ikke brukes til dette formålet.
- Bruk resten av saltet til å dekke over eggeplommene.
- Dekk formen med plastfolie el.l. som slutter tett til.
- La stå i kjøleskapet i fire dager. Sjekk om eggeplommene er faste, hvis de fortsatt er myke, kan de stå litt til.
- Bruk:
Ta eggeplommene ut av saltet og børst ev saltrester forsiktig av. - Skyll forsiktig med kaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å tørke.
- Eggeplommene kan serveres hele eller skjæres i skiver.
- Om du ønsker å rive dem, trenger de mer tørking.
- Legg dem på et stekebrett og sett i ovnen ved 70 grader.
- Etter et par timer er de tørre nok til å kunne rives.
Tips: Saltet kan gjenbrukes om du spres det utover et stekebrett og lar det tørke helt i ovnen.
Tips: Du kan også tilsette sukker slik som vi gjør når vi graver laks (men ikke 50/50, heller 30/70). Da blir smaken en annen og rundere. I saltet han du selvsagt tilsette fargestoffer og smak i form av ulike typer krydder.