Eggepanne med kylling eller kalkun
Fremgangsmåte
- Pisk sammen egg, vann, salt og pepper.
- Hell eggeblandingen i en middels varm stekepanne.
- Ha i resten av ingrediensene til frittataen og sett på lokk.
- La pannen stå ved svak varme til retten har stivnet.
- Du kan også steke den ferdig i stekeovn.
Server med tomatsalat og ferskt brød.
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Løkpanne med eller uten kjøttdeig
Fremgangsmåte
- Bruk stekepanne. Smøret skal være varmt uten å være brunt.
- Løk, kjøttdeig eller bønner/linser, spisskummen, salt og pepper blandes i pannen med en gaffel og brunes litt, slik at kjøttet blir gjennomstekt.
- Om du bruker bønner/linser i stedet for kjøttdeig, er det ikke nødvendig å tenke på gjennomsteking.
- Egg, vann og salt blandes og helles over.
- Dryss revet ost på toppen.
- Til slutt finhakket paprika over.
- Stekes på lav varme under lokk eller i stekeovn, til egget har stivnet.
Serveres nylaget.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Meksikansk eggerøre
Fremgangsmåte
- Stek først løk og chilipepper i olje til løken er blank.
- Visp sammen egg, salt og pepper og bland i tomatene, løk og chilipepper.
- Bruk forholdsvis sterk varme på pannen.
- Hell i eggeblandingen og dra sammen langs pannebunnen etter hvert som det stivner.
Server eggerøren varm.
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen