Guide
Oppskrifter med egg
Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
Redaksjonen
20 Mars 2024 - 13:00
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen
Eggs Benedict
Fremgangsmåte
- Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:
- Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre.
- Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
- Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
- Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett.
- Posjer fire egg.
- Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
- Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding.
- Hell hollandaisesausen over eggene.
Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.
Se alt det gode du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Pepperrothollandaise
Fremgangsmåte
- Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
- Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
- Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner.
- Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
- Smak den til med pepperrot, salt og sukker.
- Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Pannestekt skrei med erter og hollandaise
Fremgangsmåte
- Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
- Ertepuré:
- Kok ertene møre i vann sammen med hvitløk. Hell av overflødig kokevann.
- Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
- Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
- Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
- Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
- Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
- Saus:
- Lag sausen mens fisken stekes. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen.
- Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
- Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
- Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
- Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen
Forsiden akkurat nå