Guide
Oppskrifter med egg
Pass på å ha egg til en creme brulee
Redaksjonen
20 Mars 2024 - 13:00
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen
Enkel Crème Brûlée
Fremgangsmåte
- Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs).
- Tips:
I stedet for vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljesukker - Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen.
- Sett 10 ildfaste porsjonsformer i langpannen og fordel eggeblandingen i formene. Hell på så mye varmt vann i langpannen at det står halvveis opp på formene.
- La formene stå i vannbadet i ovnen ved 125 °C i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet. Avkjøl, gjerne til neste dag.
- Servering:
- Dryss 1 ts sukker over hver og brenn overflaten med en skibrenner (eller la porsjonsformene stå 2-3 minutter under grillen) til sukkeret har karamellisert seg.
Server straks sammen med litt frukt eller bær.
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen
Forsiden akkurat nå