02 Mars 2007 - 16:59
Vintips - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
02. mars 2007
-
02 Mars 2007 - 16:58
Fokus - Australia
Selv om polets satsing på «småskalaviner» fra Australia i stor grad gjelder dyrere viner enn de fleste kjøper fra down under, er det noen gode kjøp. Først og fremst av druen shiraz men også noen cabernet'er og rieslinger. Andre derimot er veldig høyt pr02. mars 2007 -
02 Mars 2007 - 16:57
Vellagrete viner
Rieslinger fra 1993 og 1996 er ikke hverdagskost for den som er ny i vinverdenen. Ei heller for den som ikke er utstyrt med perfekte lagringsforhold. Men unn deg for all del muligheten til å smake en vellagret riesling. Prisene er dessuten stor02. mars 2007 -
02 Mars 2007 - 16:56
Andre nyheter
Italia redder nyhetene denne gangen med en håndfull viner i prisklassen 130-150 kroner. Nord-Portugal bidrar dessuten med mye smak i en internasjonal stil. Også de andre representantene for den nye verden, som California, Chile, Sør-Afrika og Argentina,02. mars 2007 -
02 Mars 2007 - 12:00
Belgian Coffee
Varme, fyldige kaffedrinker med en kremete topp er uslåelig på vinteren - prøv denne utrolig spennende varianten!02. mars 2007 -
01 Mars 2007 - 01:01
Unik barolosjanse
Baroloprodusenten Borgogno finnes i en lang rekke vellagrete årganger, og de som følger godt med kan få tak i ekstra edel vare.01. mars 2007 -
28 Februar 2007 - 01:01
Hvitt italiensk røverkjøp: Bli kjent med druen arneis
En hvitvin med nok smak til å følge en vinterlig meny som tangerer hundrelappen er ikke hverdagskost. Dens røde brødre er også verd å strekke seg etter.28. februar 2007 -
27 Februar 2007 - 17:12
Med klar adresse
Knapt noen annen vin uttrykker sitt opprinnelsessted sterkere enn chablis. Selv moderne fremstillingsmetoder må gi tapt i forsøket på å viske ut eller dekke over den tydelige chabliskarakteren. Noe som gjør denne vintypen til manges personlige favoritt.27. februar 2007 -
26 Februar 2007 - 17:47
Rhône down under
Tahbilks marsanne har overlevd alle motebølger med bare små endringer i resepten og er fortsatt en Australias mest særpregete hvitviner.26. februar 2007 -
23 Februar 2007 - 09:11
Test av portugisiske hvitviner
23. februar 2007 -
23 Februar 2007 - 09:10
Vinho Verde
Den første delen av testen tar for seg de 15 vinene fra Vinho Verde. Blant disse finner vi også testens absolutte vinner, Quinta do Ameral Loureiro.23. februar 2007 -
23 Februar 2007 - 09:09
Douro, Bairrada og Dão
Quinta de Saes Dão Reserva, som er best i denne delen av testen, viser at en match mot mer smaksrik sjømat i aller høyeste grad fungerer.23. februar 2007 -
23 Februar 2007 - 09:08
Midt- og Sør-Portugal
Prova Régia Arinto utmerker seg blant de 12 vinene med sin fruktige karakter som heller mot det tropiske.23. februar 2007 -
22 Februar 2007 - 01:01
Ekstremt vellagret
Ukens godbit er en av de lengst fatlagrete vinene som er i salg.22. februar 2007 -
21 Februar 2007 - 16:23
1-0 til Portugal
Alvarinho fra Monção og Melgaço i Portugal er albariño fra andre siden av grensen overlegen. Langt fastere og mer mineralsk og med større lagringspotensial.21. februar 2007 -
21 Februar 2007 - 01:01
Røverkjøp fra Douro
Ukens vin gir fantastisk kvalitet for en liten penge. Og produsenten har mer godt å by på.21. februar 2007 -
20 Februar 2007 - 16:19
Vinmagiker på turbodiesel
Telmo Rodriguez er ikke bare stor i kjeften. Han overbeviser hver gang han drar frem ny kort og områder fra ermet. Og det i et tempo som er til å miste pusten av.20. februar 2007 -
15 Februar 2007 - 15:37
Fyrig spanjol til halv pris
Denne måneden skal du plukke med deg fra tax free-butikken en kraftfull spanjol som også er billigere enn i Spania.15. februar 2007 -
15 Februar 2007 - 01:01
Champagnebrunch med foie gras på toasten
Dette er den ypperste luksus en sen vintersøndagsmorgen, spesielt når det serveres med en champagne som i tillegg til komplekse briochelignende aromaer også bringer inn modne søtlige frukttoner.15. februar 2007 -
14 Februar 2007 - 01:01
B(e)rusende rosa
Valentine er en god unnskyldning for å servere rosa champagne.14. februar 2007 -
09 Februar 2007 - 12:00
Slik vil de ha drinken i Paris - Sweet Sage
Søt og syndig - denne ukens drink kommer luftbåren fra en av de hotteste barene i Paris.09. februar 2007 -
09 Februar 2007 - 11:44
Gøteborgs store hemmelighet
En anonym pizzarestaurant i en av Gøteborgs bakgater ble til alles overraskelse kåret til Sveriges beste cocktailbar.09. februar 2007 -
08 Februar 2007 - 01:01
Unik sødme
Denne godbiten er noe så sjelden som en søt vin av en av de tøffeste rødvinsdruene.08. februar 2007 -
07. februar 2007
-
02 Februar 2007 - 12:00
Slik serverer du absint
Den grønne fe - delirisk, sterk og god - mytene er mange rundt denne en gang forbudte drikken.02. februar 2007