Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 September 2003 - 10:30

    Alternativ Avec

    Nordmenn er kjent for sin avec. Det er faktisk ingen som drikker mer avec pr innbygger. Selv om de fleste forbinder avecen med cognac, er det mange som sverger til brandy, som franske St. Rémy.
    02. september 2003
  • 28 August 2003 - 11:45

    Gulldryss til norsk brennevin

    Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
    28. august 2003
  • 08 Mai 2003 - 14:42

    Årets drinktrend er enkel og frisk

    Få fart i drinkene. Tilgjengelighet er nøkkelordet; nå er det frukt og bær fra nærbutikken, vanlige kjøkkenredskaper og rom som gjelder. Så lett at drinkmiksingen kan gjøres hvor som helst og av hvem som helst. Her får du mange flotte drinkoppskrifter.
    08. Mai 2003
  • 17 Mars 2003 - 15:00

    Med smak av rug

    Polakkene hevder med tyngde og pondus at vodka er en polsk oppfinnelse. Om dette stemmer helt, vet vi ikke, men produksjon av vodka er i alle fall omtalt i polske skrifter fra 1500-tallet. Selve navnet, vodka, er imidlertid en avledning av det russiske vo
    17. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 01:01

    Tørr, tørrere, tørrest

    Dry martini er en av verdens mest populæreste drinker. Samtidig som den kanskje er den det er skapt flest historier rundt, sanne eller usanne. Mange av dem dreier seg om hvordan lage den tørrest mulig.
    11. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 12:30

    Mørk, rund og fyldig

    De siste ti årene har den smaksrike lagrede romen erobret barene. Men ikke bare som mikseingrediens. De mest eksklusive romene konkurrerer med så vel cognac, maltwhisky som calvados til kaffen eller sigaren. BAR Apéritif har besøkt Appleton Estate, Jamaic
    05. mars 2003
  • 24 Februar 2003 - 09:40

    Ekte vare

    Vi kan etter sigende takke Christopher Columbus for tilblivelsen av rom. På sin andre reise i 1473 hadde han med seg sukkerrør fra Kanariøyene. Disse ble plantet på Cuba, og i dag er kombinasjonen Cuba, sukkerrør og rom noe som alle kjenner.
    24. februar 2003
  • 11 Februar 2003 - 11:35

    Den grønne fe er tilbake

    Interessen for den grønne likøren absint etter at den ble frigitt for fire år siden er fortsatt stor uten at noen behøver å bekymre seg for potensielle farer for folkehelsen av den grunn.
    11. februar 2003
  • 29 Januar 2003 - 11:51

    Cosmopolitan - dry martinis etterfølger

    I am in love! Denne bomben serverte Madonna på en pressekonferanse for noen år siden. Journalistene spisset ører. I hvem? , spurte de i munnen på hverandre. I cosmopolitan , svarte sangstjernen og sexsymbolet - og måtte gjenta svaret før journalisten
    29. januar 2003
  • 06 November 2002 - 01:01

    Ikke riktig så gammel

    Til tross for navnet er bitterdrammen Gammel Dansk ikke en gang førti år. Siden fødselen har den imidlertid gått sin seiersmarsj gjennom mange land, og i Norden finnes det mer enn 20 Gammel Dansk-klubber.
    06. november 2002
  • 28 Oktober 2002 - 01:01

    Cognac til et helt måltid

    At mesterkokker har gjesteopptreden på kjente restauranter, er ingen stor nyhet. Noe annet blir det når gjestekokken går sammen med en cognacprodusent og kun serverer cognac til maten. Apéritif testet Thierry Verrats kokekunst og Alain Louis Royers cognac
    28. oktober 2002
  • 19 September 2002 - 01:02

    Klassisk fra Bergen

    Det har lenge vært hevdet at Bergen ikke har noen egen akevittradisjon, noe som har vist seg å være fullstendig feil. Nå er byens egen akevitt under navnet Bergens Aquavit 1818 lansert.
    19. september 2002
  • 16 September 2002 - 01:02

    The Laddie is back

    I skarp kontrast til maltwhiskyparadiset Islays mest fremtredende egenskap, det kraftige røykpreget, står whiskyen ved navn Bruichladdich, med tilnavnet The Laddie. Den er nå omsider i salg i Norge.
    16. september 2002
  • 20 August 2002 - 20:43

    En whisky til 270.000?

    En Macallan 60 år gammel singel Highland maltwhisky blir verdens dyreste når den nå blir å få kjøpt på Heathrow flyplass. I tillegg til å smake fabelaktig kan den vise seg å bli en svært så god økonomisk investering.
    20. august 2002
  • 14 August 2002 - 10:30

    Nytt BAR-blad

    Apéritif står bak årets mest spennende lansering for bransjen, nemlig fagbladet BAR Apéritif. Som skal gi barens medarbeidere etterlengtet faglig påfyll og inspirasjon til å gjøre en enda bedre jobb og dermed få enda mer fornøyde gjester. BAR utgis fire g
    14. august 2002
  • 13 August 2002 - 10:33

    Ikke for purister

    Brødrene Enrico og Gianfranco Berta lager grappa med så stort særpreg at mange ikke ville bruke denne betegnelsen en gang. Brandy er mer nærliggende.
    13. august 2002
  • 05 Juni 2002 - 21:13

    Ikke alcopops i butikkene likevel

    Stortinget stopper salget av alcopops i butikkene. Sosialkomiteen har utsatt saken til høsten. Regjeringen la opp til at vi skulle få leske oss på nye alkoholholdige drikkevarer fra 1. juli, men har lidd nederlag i Stortinget.
    05. juni 2002
  • 22 Mai 2002 - 19:21

    Bryllupsakevitt til Märtha og Ari

    Den fornemme akevitten har fått navnet Bryllupsaquavit, og finnes kun i en serie på seks nummererte flasker. Ingen har tidligere fått smake de edle dråpene, som ble lagt i gamle sherryfat den 22. september 1971, samme dag som prinsesse Märtha Louise ble f
    22. Mai 2002
  • 23 April 2002 - 12:49

    Juicy feeling

    Duften og smaken av tropiske frukter gir assosiasjoner til en mer bedagelig og behagelig tilværelse enn norsk senvinter. Knut Hveding og Rune Pal fra Fogo Bar og Restaurant samt Buddha Bar frister med juice i så vel drinken som i maten.
    23. april 2002
  • 09 April 2002 - 02:43

    Ny bartender i Apéritif

    Nå er det enda lettere å finne drinken du er på jakt etter. Enten du vil mikse en klassisk drink, lurer på hvilken cocktail du skal servere på lørdag eller husker at du fikk servert en drink som begynner på m, så finner du lett frem med Apéritifs bartende
    09. april 2002
  • 15 Mars 2002 - 19:26

    Billigere sprit i Danmark øker norsk grensehandel

    Danskene må senke avgiftene på brennevin på grunn av lave priser i Tyskland. Svenskene må senke prisene på den samme drikken på grunn av lavere avgifter i Danmark og Norge lukker øynene. Grensehandelen kan bli høyere enn noen sinne.
    15. mars 2002
  • 30 Desember 2001 - 20:28

    Pangstart for nyttårsfesten

    Hva skal du servere gjestene når de strømmer inn døra? En velkomstdrink eller kanskje noe mye enklere; en bowle som du gjør klar på forhånd og som de nyankomne selv forsyner seg av. Blir det bare deg og et par venner, har også vi supre oppskrifter på noe
    30. desember 2001
  • 19 Desember 2001 - 12:30

    200 år gamle dråper

    Ettersom fatlagret alkohol ekstraherer stoffer fra eikefatet, har cognac som har ligget noen tiår på fat en tendens til å smake av gammelt treverk. Kanskje ikke så rart når lagringstiden går mot 50 eller 60 år. Forbløffelsen var derfor stor da eksklusive
    19. desember 2001
  • 11 Desember 2001 - 12:07

    Ekte norsk i Cognac

    Mens de andre "norske" cognachusene i dag bestyres av franskmenn med norske aner, har huset Birkedal Hartmann aldri skiftet ut det norske passet. I 1887 etablerte den første Birkedal Hartmann seg i Cognac, men det er først i høst at huset er representert
    11. desember 2001
  • 12 November 2001 - 11:03

    Nord-Norges egen akevitt

    Det skulle gå mange år før det nordnorske folk fikk en akevitt som de kunne kalle sin egen, men nå har det skjedd - med lansering på hederskronte Harald Jarl - for anledningen ved kai i Oslo.
    12. november 2001