Gulldryss til norsk brennevin

Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
28 August 2003 - 11:45

Av de seks premiene er nok utmerkelsene for akevittene og cognacen de som henger aller høyest for sjefsdestillatør Halvor Heuch i Arcus. Og kanskje spesielt Braastad V.S.O.P., en cognac som selger svært bra her hjemme, og et produkt som er blitt til etter et godt samarbeid mellom produsent og Heuch.

Nøye komponert
Utvalgte gamle cognacer fra distriktene Petite Champagne og Fins Bois gir Braastad VSOP Réserve en edel og harmonisk karakter, og en velbalansert, fyldig og avrundet stil med florale toner. Den ferdige komposisjonen har en gjennomsnittsalder på over 8 år, mens mange av elementene er langt eldre. Den nye cognacen er tappet av Cognac Tiffon i Jarnac, og leveres på en elegant og særegen flaske. Arcus beskriver Braastad V.S.O.P. Réserve på følgende måte:

Dyp gyllen farge, rik og lagringspreget aroma med florale overtoner. Smaken er fyldig og ren med avdempede og harmoniske eiketoner fra fatlagringen. Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet. Denne utsøkte cognac er perfekt som avec eller til en god sigar, men kan også nytes uten følge slik at hele det komplekse smaksbildet kommer til sin rett.

Produktfakta
Navn: Braastad V.S.O.P. Réserve
Polnummer: 13983
Pris: kr 277,00 inkl.mva
Opprinnelse: Cognac, Frankrike
Kvalitetsdistrikt: Petite Champagne, Fins Bois
Lagring: Over 8 år
Alkoholstyrke: 40% vol.
Enhet: 70 cl

Det er ikke første gang et norsk brennevin vinner i denne prestisjetunge konkurransen. Men at det denne gang er såpass mange destillater fra Arcus som når opp er selvsagt anerkjennende for Halvor Heuchs langvarige og dedikerte tjeneste som Norges eneste (lovlige) destillatør.

Dette er listen over Arcus deltagende produkter i årets
(Produkter i fet skrift er også trofee-vinnere, altså det aller beste produkt innen sin gruppe)

Gullmedalje:
w Braastad V.S.O. Reserve 8 Year Old
w Morsa Aquavit
w Simmers Taffel Aquavit - Trophy Winner 2003
w Amundsen Arctic Vodka - Trophy Winner 2003
w Hvit Curaco
w Bergens Aquavit 1818

Sølvmedalje:
w Løiten Linie Aquavit
w Gilde Taffel Aquavit
w Kalinka Vodka
w Eau de Vie Monopole
w Bonaparte Armagnac Royal 60 Ans
w Braastad XO Fine Champagne Fine Champagne 15 Year Old
w Gilde Jule Aquavit
w Arcus Produker Bitter
w Seve d'Or - Fruit Liqueur
w St Hallvard Likør
w Scottish Pride Pure Malt 12 Year Old
w Hammer Lime Vodka
w Silver Rock Gin

Bronsemedalje:
w Norsk Lutefisk Aquavit
w Balder Bitters
w Brun Jamaica Rum
w Hamilton Canadian Whiskey
w Armagnac Plus de 20 Ans
w Cacao Liker
w Løitens Aquavit Likør

Hederlig omtale:
w Golden Cock Gin
w Faun Flavoured Spirit
w Hammer London Dry Gin
w Norsk Urtedram Flavoured Spirit
w Sankta Sunniva
w Upper Ten Scotch Blended Whisky 4 Year Old
w Royal Castle Blended Whisky
w Frost Flavoured Spirit
w Dobra Vodka
w Vikingfjord Vodka
w Fru Lysholm Aquavit
w Bonaparte Cognac vsop
w Loiten Sommer Aquavit
w Lysholm Line
w Lysholm Throndhjems Aquavit
w Skipper Worse Aquavit 5 Year Old
w Simmers Oslo Aquavit 5 Year Old
w Gammel Reserve Aquavit
w Gilde Maquavit
w Gammel Opland - Aquavit
w Gilde Non Plus Extra Aquavit
w Gilde Skalldyrs Aqauvit
w Brandy Special
w Hammer Vodka
w Bonaparte Cognac Royal 60 Years Old

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her