Gulldryss til norsk brennevin

Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
28 August 2003 - 11:45

Av de seks premiene er nok utmerkelsene for akevittene og cognacen de som henger aller høyest for sjefsdestillatør Halvor Heuch i Arcus. Og kanskje spesielt Braastad V.S.O.P., en cognac som selger svært bra her hjemme, og et produkt som er blitt til etter et godt samarbeid mellom produsent og Heuch.

Nøye komponert
Utvalgte gamle cognacer fra distriktene Petite Champagne og Fins Bois gir Braastad VSOP Réserve en edel og harmonisk karakter, og en velbalansert, fyldig og avrundet stil med florale toner. Den ferdige komposisjonen har en gjennomsnittsalder på over 8 år, mens mange av elementene er langt eldre. Den nye cognacen er tappet av Cognac Tiffon i Jarnac, og leveres på en elegant og særegen flaske. Arcus beskriver Braastad V.S.O.P. Réserve på følgende måte:

Dyp gyllen farge, rik og lagringspreget aroma med florale overtoner. Smaken er fyldig og ren med avdempede og harmoniske eiketoner fra fatlagringen. Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet. Denne utsøkte cognac er perfekt som avec eller til en god sigar, men kan også nytes uten følge slik at hele det komplekse smaksbildet kommer til sin rett.

Produktfakta
Navn: Braastad V.S.O.P. Réserve
Polnummer: 13983
Pris: kr 277,00 inkl.mva
Opprinnelse: Cognac, Frankrike
Kvalitetsdistrikt: Petite Champagne, Fins Bois
Lagring: Over 8 år
Alkoholstyrke: 40% vol.
Enhet: 70 cl

Det er ikke første gang et norsk brennevin vinner i denne prestisjetunge konkurransen. Men at det denne gang er såpass mange destillater fra Arcus som når opp er selvsagt anerkjennende for Halvor Heuchs langvarige og dedikerte tjeneste som Norges eneste (lovlige) destillatør.

Dette er listen over Arcus deltagende produkter i årets
(Produkter i fet skrift er også trofee-vinnere, altså det aller beste produkt innen sin gruppe)

Gullmedalje:
w Braastad V.S.O. Reserve 8 Year Old
w Morsa Aquavit
w Simmers Taffel Aquavit - Trophy Winner 2003
w Amundsen Arctic Vodka - Trophy Winner 2003
w Hvit Curaco
w Bergens Aquavit 1818

Sølvmedalje:
w Løiten Linie Aquavit
w Gilde Taffel Aquavit
w Kalinka Vodka
w Eau de Vie Monopole
w Bonaparte Armagnac Royal 60 Ans
w Braastad XO Fine Champagne Fine Champagne 15 Year Old
w Gilde Jule Aquavit
w Arcus Produker Bitter
w Seve d'Or - Fruit Liqueur
w St Hallvard Likør
w Scottish Pride Pure Malt 12 Year Old
w Hammer Lime Vodka
w Silver Rock Gin

Bronsemedalje:
w Norsk Lutefisk Aquavit
w Balder Bitters
w Brun Jamaica Rum
w Hamilton Canadian Whiskey
w Armagnac Plus de 20 Ans
w Cacao Liker
w Løitens Aquavit Likør

Hederlig omtale:
w Golden Cock Gin
w Faun Flavoured Spirit
w Hammer London Dry Gin
w Norsk Urtedram Flavoured Spirit
w Sankta Sunniva
w Upper Ten Scotch Blended Whisky 4 Year Old
w Royal Castle Blended Whisky
w Frost Flavoured Spirit
w Dobra Vodka
w Vikingfjord Vodka
w Fru Lysholm Aquavit
w Bonaparte Cognac vsop
w Loiten Sommer Aquavit
w Lysholm Line
w Lysholm Throndhjems Aquavit
w Skipper Worse Aquavit 5 Year Old
w Simmers Oslo Aquavit 5 Year Old
w Gammel Reserve Aquavit
w Gilde Maquavit
w Gammel Opland - Aquavit
w Gilde Non Plus Extra Aquavit
w Gilde Skalldyrs Aqauvit
w Brandy Special
w Hammer Vodka
w Bonaparte Cognac Royal 60 Years Old

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her