Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Mai 2003 - 15:39

    Norges beste drikkevann 2003

    Det aller beste drikkevannet i Norge nytes av innbyggerne i Årdalstangen, innerst i Sognefjorden. Det ble resultatet av konkurransen Norges Beste Drikkevann i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening.
    07. Mai 2003
  • 02 Mai 2003 - 10:38

    Superitaliener på tilbud

    Denne uken kan du som har litt ekstra til overs på budsjettet nyte godt av et svært sjenerøst prisavslag. Men du må være raskt ute for det er ikke mange flaskene igjen av dette supertilbudet.
    02. Mai 2003
  • 30 April 2003 - 16:20

    Nyhetene på polet mai 2003

    Mainyhetene fra Vinmonopolet byr på vårens aller beste rødvinskjøp, italienske Collection Frithjof Nicolaysen Sangiovese 2001 som unødiggjør eventuelle hamstreturer over grensa. Topp kjøp og flere grunner til å holde seg hjemme finner du her.
    30. april 2003
  • 25 April 2003 - 12:26

    Argentinsk prisbombe av dimensjoner

    Ukens vin er en usedvanlig vellykket vin til åtti kroner. Ingen grunn til å legge igjen kroner hos Systembolaget når du kan bestille så god vin hos ditt nærmeste pol.
    25. april 2003
  • 24 April 2003 - 18:17

    Slik mikser du drinken Eirik Raude uten fare for liv og helse

    Ukens drink er signert Roar Hildonen på Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim. Som en ivrig forkjemper for drinker med så naturlige og gode råvarer som mulig gir han deg her en egenkomponert drink som passer for de som ikke vil ha en for søt longdrink.
    24. april 2003
  • 24 April 2003 - 02:01

    Folkesjarmøren

    De hvite vinene fra Gascogne signert Yves Grassa har tatt det norske vinpublikum med storm med Tariquet, og dermed satt standard for hvordan en hvitvin skal smake: Fruktig, fruktig og atter fruktig og til en fornuftig pris.
    24. april 2003
  • 15 April 2003 - 15:00

    Nyheter på SAS Euroshop april

    Ut og reise til utlandet? Da kan det være vel verdt å ta turen innom tax-free butikken på Gardermoen. Der er nemlig hyllene fulle av nyheter, både røde og hvite viner, så vel som champagne og dessertvin. Apéritif har testet varene og funnet en rekke vinne
    15. april 2003
  • 14 April 2003 - 15:30

    Onsdag 14. mai i Oslo - Smak 14 av Plaimonts deilige viner

    I området Gascogne, ikke langt unna Bordeaux, finner vi vinområdet Côtes de Saint Mont der kvalitetsprodusenten Plaimont holder hus. Her lages en rekke gode viner, ikke bare fra Côtes de Gascogne, men også fra området Madiran. Bli med og smak en lang
    14. april 2003
  • 11 April 2003 - 13:23

    En drink til å komme til å komme i ekstase av

    En skikkelig drink i påskens farger serveres deg nå som noen kanskje sårt trengte og velfortjente fridager ligger foran oss. Ukens drink kan meget vel sette enkelte påsketurister i ekstase. Ikke så sikkert at det er så dumt for kropp og sjel?
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 02:01

    Bedre og billigere enn i boks

    Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.
    11. april 2003
  • 10 April 2003 - 11:18

    Bærbart drikke i påskehøytiden

    Når påsken endelig står for døren, og hele folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor igjen funnet frem et lite knippe boksviner som kanskje kan
    10. april 2003
  • 09 April 2003 - 13:00

    Test av røde burgundere - Côte de Beaune

    Ikke uventet tar volnay'ene mesteparten av oppmerksomheten når viner fra den sørlige halvdelen av Burgund testes. For det er innen denne appellasjonen at vi finner den beste kombinasjonen av finesse og smakskraft. Men det finnes også flotte viner med guns
    09. april 2003
  • 08 April 2003 - 11:18

    Ikke lenger bare øl

    Økende bevissthet om øl kombinert med voksende tilbud av kvalitetsøl og et stadig mer individualistisk publikum er utfordringen for den ambisiøse bartender og butikkinnkjøper som har mye å hente ved å utvide sin kunnskap om øl. Er du en ølhund?
    08. april 2003
  • 06 April 2003 - 16:12

    Lær å matche mat & vin med Beringer 8. mai

    Hva er det som egentlig bestemmer hvilken vin du skal velge til maten? Uansett om du tror du har full kontroll på dette feltet eller ei vil du bli ganske forbløffet over hva du ikke bare blir fortalt men også selv får erfare på dette kurset. Her står trad
    06. april 2003
  • 04 April 2003 - 11:14

    Spennende nykommer

    Italienske Masi er kjent for de fleste, og en produsent som respekterer tradisjonene til fulle. Men ukens vin er noe helt nytt og som, til tross for at den ikke akkurat er billig, er vel verd å prøve for den som vil utvide sin vinhorisont.
    04. april 2003
  • 03 April 2003 - 14:00

    Jernhånd i silkehanske

    Vinene fra Castello di Fonterutoli er det aller lekreste av det beste fra Chianti Classico. Stor grad av eleganse kombinert med imponerende kraft gjør dem hardtslående og myke på samme tid, eller rett og slett uimotståelige.
    03. april 2003
  • 03 April 2003 - 10:41

    Mozart Ice-Coffee

    Hva med en likørbasert drink denne helgen? En deilig og litt annerledes smak i en drink som du med stort hell også kan servere på hytta i påsken. La gå at vaniljeisen da kanskje kan by på visse problemer, men litt improvisasjon skader ingen.
    03. april 2003
  • 02 April 2003 - 12:20

    Kvalitet med ugress

    Familiebedriften og burgundprodusenten Faiveley har overlevd seks generasjoner og en rettstvist med selveste Parker. Det til tross; renomméet styrkes stadig. Forklaringen er blant annet å finne i filosofien om vinproduksjon, nemlig lavt utbytte.
    02. april 2003
  • 01 April 2003 - 16:48

    Test av røde burgundere - Côte de Nuits

    Det blir naturlig nok tett i toppen når røde burgundere står på blindtestagendaen. Apéritifs smakspanel måtte i denne første delen av vår store test av røde burgundere trå til med opptil flere femmere både med og uten minus.
    01. april 2003
  • 30 Mars 2003 - 23:00

    Vinkurs 24. april i Oslo - Smak 14 herlige italienske viner

    Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Du skal smake hele 14 flotte italienske viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin. Samtidig skal du få en spennende beretning om Italias lange vinhistorie fra en som kan de
    30. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 15:13

    Dan Lystad fikk Apéritifs stipend på 20 000

    F or å stimulere interessen for kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke blant de som arbeider innenfor hotell- og restaurantbransjen, har Apéritif besluttet å dele ut et årlig stipend på kroner 20 000. Vinkelner Dan Lystad ved Le
    30. mars 2003
  • 28 Mars 2003 - 15:20

    Kraftkar til lavpris

    En så smakskraftig vin til under hundre kroner som den vi anbefaler denne uken, skal du lete lenge etter. Dessuten er den som skapt for måltidet, men da må du nok stille opp med noe annet enn kylling og pasta.
    28. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 16:07

    Nyheter sterkvin og brennevin mars 2003

    Som eneste medie gir Apéritif deg også en evaluering av polnyhetene innen sterkvin og brennevin. I mars er det mye godt på denne fronten enten du er på jakt etter en vellaget vin til desserten, noe til kaffen eller til barskapet.
    27. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 13:41

    Denne må du smake og drinken har det flotte navnet: Cold Kiwi Cocktail

    Denne Ukens drink er et bidrag fra den svenske barkjenneren Jonny Pålsson. Med lang fartstid i bransjen og nå som eier av JP Barkonsult i Malmö bedriver han tiden med opplæring av bartendere og holder kurs for andre som ønsker å lære mer om livet bak bard
    27. mars 2003
  • 26 Mars 2003 - 13:00

    Test av mineralvann i flaske

    Apéritif gjennomfører for tredje gang blindtest av flaskevannet som er tilgjengelig her til lands. Denne gangen har vi testet 38 vanntyper, hvorav 35 selges i flaske. Kanskje overraskende, men det er ikke et norsk mineralvann som kommer på topp blant de s
    26. mars 2003