Lær å matche mat & vin med Beringer 8. mai

Hva er det som egentlig bestemmer hvilken vin du skal velge til maten? Uansett om du tror du har full kontroll på dette feltet eller ei vil du bli ganske forbløffet over hva du ikke bare blir fortalt men også selv får erfare på dette kurset. Her står trad
Redaksjonen
06 April 2003 - 15:12

Selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er riktig eller galt hva gjelder kombinasjon av mat og vin, kan vi garantere mange morsomme og spennende aha-opplevelser denne uken når Charles Humbert, European Fine Wine Director hos Beringer, kommer til Bergen, Trondheim og Oslo.

Hensikten med seminaret er nemlig å se nærmere på mat og vin i kombinasjon, og hvordan vin påvirkes av ulike smakselementer i maten.

Charles Humbert vil gi deg en innføring i huset Beringers filosofi og deres dedikerte innsats for å sette smaksbalanse mellom mat og vin i en forståelig sammenheng. Deretter skal vi smake fire av Beringers hvite- og røde viner, også vin som ikke er tilgjengelig i det norske markedet.

Etter foredrag og smaking begynner det virkelig spennende i programmet
Vi får servert fire nye viner samt prøver av matråvarer som disse vinene skal prøves mot. I tillegg enkelte smakstilsetninger som vil vise betydningen av disse når vin skal velges.

OBS! Det blir ikke servert mat under dette kurset - kun enkelte smaksprøver i forbindelse med programmet.

Les mer om arrangementet nedenfor (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Beringer">her)

Bergen
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 6. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Augustin Hotel
C. Sundts gt. 22, 5004 Bergen

Trondheim
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 7. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Radisson SAS Royal Garden Hotel
Kjøpmannsgt. 73, 7010 Trondheim

Oslo
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 8. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Oslo Kongressenter - Folkets Hus
Youngsgate 11, 0181 Oslo

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Betalingsinformasjon finner du på de respektive arrangementsteders påmeldingsskjema (se lenker ovenfor).
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding aksepteres ikke som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Historien om Beringer
Brødrene Beringers vingård ble formelt etablert i 1876. I 1883 begynte Frederick å bygge "Rhinen-huset", en viktoriansk herregård med 17 rom som er et kjent landemerke i Napa Valley, utformet etter familiehjemmet ved elven Rhinen i Tyskland.

Beringers interesse for fin vin begynte i 1875 da Jacob og Frederick Beringer kjøpte 870 000 m² med fremragende land for vindyrking i Napa Valley. Denne vingården, i dag kjent som St. Helena Home Vineyard, er en fremragende kilde for Cabernet Sauvignon benyttet i Beringer Private Reserve.

Da forbudstiden ble innført i 1918, fikk Beringer lisens til å fortsette produksjon av altervin, og dette gjør Beringer til Napa Valleys eldste vingård med kontinuerlig produksjon.

Mens Beringer fortsatte å produsere et omfattende utvalg av forskjellige vinsorter i løpet av krigsårene og frem til 1960-tallet, ble i 1971 vinmaker-veteranen Myron Nightingale ansatt med tanke på å øke kvaliteten. I 1976 kom Ed Sbragia til Beringer som Myrons assistent. Ett år senere begynte Myron og Ed å lage en særskilt Napa Valley Cabernet Sauvignon med kraftig og fyldig preg. En begrenset mengde ble produsert og lansert som Beringers første Private Reserve Cabernet Sauvignon. I 1990 ble Beringers 1986 Private Reserve Cabernet Sauvignon tildelt 'Wine Spectator Wine of the Year'.

På slutten av 70-tallet begynte Ed å eksperimentere med å gjære Chardonnay i små, franske eikefat. Beringer var blant de første amerikanske vingårdene til å innføre denne teknikken som ble utviklet i Bourgogne og var blitt brukt i Europa i mange år. Eds eksperimentering og mange års utvikling av denne teknikken bar frukter i 1996, da Beringers 1994 Private Reserve Chardonnay ble tildelt 'Wine Spectator Wine of the Year'.

Beringers satsning på kvalitet inkluderer kontroll over mer enn 12 000 000 m² som består av de aller beste vingårdene i Napa Valley og andre fylker langs Californias nordkyst.

Vingårder
"Å eie våre egne vingårder gir oss full kontroll over druevekst prosessen, fra varieteter, planter og planting, til dyrkingspraksis og innhøsting. Vinskaperen, Ed Sbragia, og jeg observerer hele tiden vingårdene, smaker på druer og ser etter nye måter å øke den intense varietetssmaken vi ønsker fra vår vin."

Filosofien bar Beringers vinproduksjon
"Nøkkelen bak en hvilken som helst fin vin er å bruke druer av høy kvalitet. Våre druer er meget viktig. Alle våre vingårder har særegen jord, klima og terreng, noe som utgir seg som de ulike varietetene. Det usedvanlige preget til vår frukt bevares ved å bruke tradisjonelle vinproduksjonsteknikker. Dettekrever uforlignelig oppmerksomhet til detalj, noe vi mener er verdt strevet. Jeg er svært stolt over Beringer satsning på kvalitet."
Bob Steinhauer, vingårdssjef

Beringer på polet
Hvitvin

Rosévin

Rødvin

Foto: Beringer / Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her