Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 August 2003 - 12:23

    16. september i Oslo - Smak superviner fra Rioja

    Igjen lar vi Spania komme på kartet. Denne gang er det La Rioja Alta, verdenskjent for sine rødviner fra det spanske området med samme navn, som skal trollbinde deg. De produserer syv forskjellige viner og samtlige skal smakes når eksportsjef Javier Amesc
    20. august 2003
  • 20 August 2003 - 11:21

    Jubileum til jubelpris

    Denne uken feirer vi en gammel rød kjenning som nå er rimeligere enn på lenge samtidig som vi gleder oss over en superbillig og superfruktig hvitvin fra samme produsent. Og vi gir oss ikke med det, for denne uken byr på enda to spennende nyheter fra helt
    20. august 2003
  • 18 August 2003 - 13:19

    Italiensk vinsmaking med viner fra Pasqua

    Bli med på en eventyrlig smaking den 8. september når Ilaria Ippoliti fra Pasqua, et av Italias største privateide vinhus, kommer på besøk. Hun serverer deg hele 13 viner, og det er selvsagt både hvite, røde og ikke minst søte godsaker som kommer i glasse
    18. august 2003
  • 15 August 2003 - 10:57

    Absolut Boost så enkelt

    Ukens drink kan kanskje, dersom ønskelig, gi deg en ørliten boost inn i helgens avslappende atmosfære. I denne drinken benyttes det en rekke svært spennende bestanddeler, noe som etter vår mening borger for en smaksopplevelse du bør ta deg tid til å mikse
    15. august 2003
  • 14 August 2003 - 12:46

    Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

    I dag søndag, i Oslo Spektrum, åpner Norges til nå desidert største vinmesse der du kan smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden representert ved 40 utstillere. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verden
    14. august 2003
  • 13 August 2003 - 13:00

    Topp spanjol til bunnpris

    Selv om ikke alle er enige i at 99,50 er bunnpris, er ukens vin et usannsynlig godt kjøp. For denne nordspanske vinen er pakket med smak. Så mye at den holder til langt mer enn sommerlig grillmat, og dessuten har et godt lagringspotensial.
    13. august 2003
  • 12 August 2003 - 10:29

    Jakten på terroir

    Australske vinprodusenter arbeider intenst med å etablere tydeligere stedsidentitet for sin portefølje, og giganten Rosemount ligger langt fremme i dette racet.
    12. august 2003
  • 07 August 2003 - 16:03

    Arven videreføres

    Terradora og Feudi di San Gregorio tar Campanias stjernedruer til nye høyder, om enn på hvert sitt vis.
    07. august 2003
  • 06 August 2003 - 13:30

    Rosa er in

    Denne uken vier vi oppmerksomheten til en vintype som av mange er utskjelt men som sakte men sikkert begynner å få en renessanse. Fyll glasset med funklende rosa vin og la deg overbevise enten du bare vil ha en forfriskning eller skal ha vinfølge til somm
    06. august 2003
  • 05 August 2003 - 15:25

    1. september i Oslo - Spis middag med vinprodusenten Chapoutier

    Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte Karine Grey fra Rhônes kanskje mest anerkjente produsent, Chapoutier. Lars Erik Underthun på spisestedet Feinschmecker komponerer for anledningen en helt spesiell 5 retters meny som er nøye tilpasset de ni lek
    05. august 2003
  • 05 August 2003 - 14:00

    Etter den sure svie

    Pays Nantais som er navnet på området hvor skalldyrvinen par excellence, muscadet, kommer fra er i ferd med å rette ryggen og er klar til revansj etter ti kriseår.
    05. august 2003
  • 30 Juli 2003 - 11:52

    Skap ditt eget Provence

    Hvis du trenger å spe på sommerfølelsen, kan du gjøre det enten ved hjelp av maten eller drikken, eller hvorfor ikke begge deler. Ukens vin er utmerket i så måte. Dessuten ble dens forgjenger hyppig drukket av selveste Cézanne - den berømte kunstmaleren.
    30. juli 2003
  • 23 Juli 2003 - 16:26

    Høysommerlig friskhet

    Hva er vel ikke mer passende høysommervin enn en hvit frisk italiener til en pris som alle kan akseptere. Og som passer til så vel fisk og skalldyr som til lyst kjøtt, gjerne i litt krydret tilberedning. Samtidig som den er deilig å drikke alene.
    23. juli 2003
  • 16 Juli 2003 - 02:01

    Ekte sommervarme

    Denne uken har vi valgt en vin som formelig oser av sommer. Først og fremst ved sin opprinnelse og hvilke assosiasjoner den vekker, men selv om den er langt mer smaksrik enn hva vi vanligvis betegner som en sommerrødvin, lar den seg utmerket nyte i disse
    16. juli 2003
  • 09 Juli 2003 - 02:01

    Ekte slottsvin på boks

    De fleste boksviner er uten klar identitet, skapt for å tilfredsstille et bredt publikum. Ukens vin i boks har en noe mer fornem bakgrunn og går utenpå de fleste andre i samme innpakning. Dessuten er den en kjempegod matvin.
    09. juli 2003
  • 04 Juli 2003 - 12:48

    Nyhetene på polet juli 2003

    Nyhetene på Vinmonopolet i juli formelig bugner av gode hvitvinskjøp, så da er det bare å håpe at temperaturene følger opp. Og skulle de ikke det, er det også en rekke rødviner det er verdt å legge i handlekurven eller trykke på bestillingsknappen for.
    04. juli 2003
  • 04 Juli 2003 - 02:01

    Til denne drinken trener du ikke engang shaker

    Ukens drink er svært enkel å tilberede. Like fullt er den meget frisk og innbydende. Du trenger ikke engang en shaker. Her er det bare å finne frem godsakene og blande i vei, for sommeren er ennå lang.
    04. juli 2003
  • 02 Juli 2003 - 09:00

    Sommerlig luksus

    Når du er lei av å alltid velge den billigste hvitvinen og får lyst på litt luksus, er ukens vin en stor trøst i så måte. Her får du nemlig svært mye for pengene. Men denne store vinen fortjener de beste råvarene, så la frossenrekene ligge denne gangen.
    02. juli 2003
  • 27 Juni 2003 - 02:00

    Long Island Iced Tea

    Ukens drink gir inntrykk av å være et alkoholfritt alternativ. Men den gang ei; her finnes nemlig hele fem ingredienser som definitivt ikke kommer innenfor den kategorien. En klassisk drink som passer svært godt på denne årstiden.
    27. juni 2003
  • 25 Juni 2003 - 02:01

    Sjarmerende spanjol

    Ukens vin gir usedvanlig mye god smak for pengene. Og som skapt for årtidens anledninger, enten de finner sted ute eller inne. Og spesielt de som er med mat, for da trives den aller best. Husk bare at du ikke må servere den for varm.
    25. juni 2003
  • 20 Juni 2003 - 09:00

    Lag en deilig punsj til sommerdagen

    Straks er sommer, sol, varme og ferie her. En god anledning til å arrangere store selskaper byr seg sikkert flere ganger i løpet av denne sommeren. Da er det godt å ha en deilig punsjoppskrift i bakhånd. Skulle noen av gjestene få lyst på en annen drink h
    20. juni 2003
  • 18 Juni 2003 - 11:00

    Folkesjarmør

    Denne uken vender vi blikket til Australia, for er det noen som har grepet på å lage viner som mange liker og som er perfekte for den norske grillsommeren, så må det være australierne.
    18. juni 2003
  • 17 Juni 2003 - 14:57

    Balansekunstens viner

    Mosel assosieres av mange med noe lette og søtlige greier, men faktum er at regionen vest i Tyskland skjuler noen av landets og verdens største vinskatter. Viner som er født med stor møde og risiko.
    17. juni 2003
  • 12 Juni 2003 - 15:34

    10. august i Oslo - NM i østersåpning 2003

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I dag går NM i østersåpning av stabelen klokken 16:00 på Rådhusplassen i Oslo. Du som leser Apéritif på nettet kan inntil det siste melde deg på som gratis tilskuer. Vi kan love deg en
    12. juni 2003
  • 12 Juni 2003 - 09:45

    Test av sommerøl og lyst øl 2003

    I Apéritifs blindsmaking av i alt 27 øl av det lyse slaget måtte fjorårets beste sommerøl, Fredrikstad, i år se seg slått av vestfoldingenes øl, nemlig Grans, vel og merke med flaskevarianten. Ringnes Skjærgårdspils kom hakk i hæl. I klassen annet lyst øl
    12. juni 2003