Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Mai 2003 - 15:00

    Test av anisbrennevin

    Etter å ha blindsmakt i alt 13 ulike anisbrennevin av typene ouzo, pastis, sambuca og absint, satt panelet igjen ikke bare med en frisk munnfølelse men også med et positivt inntrykk. Forbruket av denne typen brennevin er svært begrenset i Norge, til tross
    14. Mai 2003
  • 12 Mai 2003 - 16:30

    Det nye El Dorado

    Spansk gastronomi, både i flytende og fast form, er i vinden som aldri før, men økende priser på spanske prestisjeviner fra Rioja og Ribera del Duero leder oppmerksomheten på Spanias foreløpig uutnyttede og potensielle vineldorado, den enorme høyslettelan
    12. Mai 2003
  • 09 Mai 2003 - 14:44

    Halle Berry

    Ukens drink har etter all sannsynlighet fått sitt navn etter den kjente skuespilleren fra den siste James Bond-filmen samt publikumsfavoritten; Monster's Ball. Kanskje du da også denne sommeren kan invitere til ditt eget Monster's Ball og by på den hotte
    09. Mai 2003
  • 09 Mai 2003 - 10:25

    Klassisk til godpris

    Ukens to viner, en hvit og en rød, er klassiske i stilen men samtidig utypiske for sin opprinnelse. Hvilket skyldes innslaget av druer som til vanlig ikke forbindes med Portugal. Til glede for oss som forbrukere er vinene gunstig priset.
    09. Mai 2003
  • 08 Mai 2003 - 15:42

    Årets drinktrend er enkel og frisk

    Få fart i drinkene. Tilgjengelighet er nøkkelordet; nå er det frukt og bær fra nærbutikken, vanlige kjøkkenredskaper og rom som gjelder. Så lett at drinkmiksingen kan gjøres hvor som helst og av hvem som helst. Her får du mange flotte drinkoppskrifter.
    08. Mai 2003
  • 08 Mai 2003 - 11:48

    Kaffe uten bismak

    Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjo
    08. Mai 2003
  • 07 Mai 2003 - 16:44

    Test av rødviner fra Bordeaux' vestside

    Panelet bøyer seg i støvet for kvaliteten på de 51 vinene som er blindsmakt i denne testen av røde viner fra Médoc og Graves. Mange høye skår skyldes få viner som det er noe som helst å utsette på. Velbalansert er et gjengangsord i kommentarene. Her er de
    07. Mai 2003
  • 07 Mai 2003 - 15:39

    Norges beste drikkevann 2003

    Det aller beste drikkevannet i Norge nytes av innbyggerne i Årdalstangen, innerst i Sognefjorden. Det ble resultatet av konkurransen Norges Beste Drikkevann i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening.
    07. Mai 2003
  • 02 Mai 2003 - 10:38

    Superitaliener på tilbud

    Denne uken kan du som har litt ekstra til overs på budsjettet nyte godt av et svært sjenerøst prisavslag. Men du må være raskt ute for det er ikke mange flaskene igjen av dette supertilbudet.
    02. Mai 2003
  • 30 April 2003 - 16:20

    Nyhetene på polet mai 2003

    Mainyhetene fra Vinmonopolet byr på vårens aller beste rødvinskjøp, italienske Collection Frithjof Nicolaysen Sangiovese 2001 som unødiggjør eventuelle hamstreturer over grensa. Topp kjøp og flere grunner til å holde seg hjemme finner du her.
    30. april 2003
  • 25 April 2003 - 12:26

    Argentinsk prisbombe av dimensjoner

    Ukens vin er en usedvanlig vellykket vin til åtti kroner. Ingen grunn til å legge igjen kroner hos Systembolaget når du kan bestille så god vin hos ditt nærmeste pol.
    25. april 2003
  • 24 April 2003 - 18:17

    Slik mikser du drinken Eirik Raude uten fare for liv og helse

    Ukens drink er signert Roar Hildonen på Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim. Som en ivrig forkjemper for drinker med så naturlige og gode råvarer som mulig gir han deg her en egenkomponert drink som passer for de som ikke vil ha en for søt longdrink.
    24. april 2003
  • 24 April 2003 - 02:01

    Folkesjarmøren

    De hvite vinene fra Gascogne signert Yves Grassa har tatt det norske vinpublikum med storm med Tariquet, og dermed satt standard for hvordan en hvitvin skal smake: Fruktig, fruktig og atter fruktig og til en fornuftig pris.
    24. april 2003
  • 15 April 2003 - 15:00

    Nyheter på SAS Euroshop april

    Ut og reise til utlandet? Da kan det være vel verdt å ta turen innom tax-free butikken på Gardermoen. Der er nemlig hyllene fulle av nyheter, både røde og hvite viner, så vel som champagne og dessertvin. Apéritif har testet varene og funnet en rekke vinne
    15. april 2003
  • 14 April 2003 - 15:30

    Onsdag 14. mai i Oslo - Smak 14 av Plaimonts deilige viner

    I området Gascogne, ikke langt unna Bordeaux, finner vi vinområdet Côtes de Saint Mont der kvalitetsprodusenten Plaimont holder hus. Her lages en rekke gode viner, ikke bare fra Côtes de Gascogne, men også fra området Madiran. Bli med og smak en lang
    14. april 2003
  • 11 April 2003 - 13:23

    En drink til å komme til å komme i ekstase av

    En skikkelig drink i påskens farger serveres deg nå som noen kanskje sårt trengte og velfortjente fridager ligger foran oss. Ukens drink kan meget vel sette enkelte påsketurister i ekstase. Ikke så sikkert at det er så dumt for kropp og sjel?
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 02:01

    Bedre og billigere enn i boks

    Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.
    11. april 2003
  • 10 April 2003 - 11:18

    Bærbart drikke i påskehøytiden

    Når påsken endelig står for døren, og hele folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor igjen funnet frem et lite knippe boksviner som kanskje kan
    10. april 2003
  • 09 April 2003 - 13:00

    Test av røde burgundere - Côte de Beaune

    Ikke uventet tar volnay'ene mesteparten av oppmerksomheten når viner fra den sørlige halvdelen av Burgund testes. For det er innen denne appellasjonen at vi finner den beste kombinasjonen av finesse og smakskraft. Men det finnes også flotte viner med guns
    09. april 2003
  • 08 April 2003 - 11:18

    Ikke lenger bare øl

    Økende bevissthet om øl kombinert med voksende tilbud av kvalitetsøl og et stadig mer individualistisk publikum er utfordringen for den ambisiøse bartender og butikkinnkjøper som har mye å hente ved å utvide sin kunnskap om øl. Er du en ølhund?
    08. april 2003
  • 06 April 2003 - 16:12

    Lær å matche mat & vin med Beringer 8. mai

    Hva er det som egentlig bestemmer hvilken vin du skal velge til maten? Uansett om du tror du har full kontroll på dette feltet eller ei vil du bli ganske forbløffet over hva du ikke bare blir fortalt men også selv får erfare på dette kurset. Her står trad
    06. april 2003
  • 04 April 2003 - 11:14

    Spennende nykommer

    Italienske Masi er kjent for de fleste, og en produsent som respekterer tradisjonene til fulle. Men ukens vin er noe helt nytt og som, til tross for at den ikke akkurat er billig, er vel verd å prøve for den som vil utvide sin vinhorisont.
    04. april 2003
  • 03 April 2003 - 14:00

    Jernhånd i silkehanske

    Vinene fra Castello di Fonterutoli er det aller lekreste av det beste fra Chianti Classico. Stor grad av eleganse kombinert med imponerende kraft gjør dem hardtslående og myke på samme tid, eller rett og slett uimotståelige.
    03. april 2003
  • 03 April 2003 - 10:41

    Mozart Ice-Coffee

    Hva med en likørbasert drink denne helgen? En deilig og litt annerledes smak i en drink som du med stort hell også kan servere på hytta i påsken. La gå at vaniljeisen da kanskje kan by på visse problemer, men litt improvisasjon skader ingen.
    03. april 2003
  • 02 April 2003 - 12:20

    Kvalitet med ugress

    Familiebedriften og burgundprodusenten Faiveley har overlevd seks generasjoner og en rettstvist med selveste Parker. Det til tross; renomméet styrkes stadig. Forklaringen er blant annet å finne i filosofien om vinproduksjon, nemlig lavt utbytte.
    02. april 2003