Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 31 Oktober 2003 - 10:56

    Whiskysmaking 13. november - The Dalmore Masterclass Tasting

    En Masterclass smaking er ikke annet enn lærerikt og underholdende! Master Distiller Richard Paterson fra Whyte & Mackay Ltd guider deg gjennom en kveld med masse humor, kunnskap og en virkelig genuin og engasjerende entusiasme for sine produkter. Og du f
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 10:00

    50-årig bartender fra Oslo til internasjonal finale

    Denne uken var ti av Norges beste bartendere samlet til landsfinale i Oslo. På menyen sto drinkmiksing. Eldstemann i konkurransen, Adelino Figuera (50), vant. Figuera kommer fra Oslo - og Madeira - men under den internasjonale finalen i desember skal han
    31. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 13:47

    Nyheter Vinmonopolet november 2003

    Novembernyhetene fra Vinmonopolet gir god grunn til å glede seg over så vel mørketid som ventetid. Både for deg som vil sikre deg noen godbiter til eget forbruk, og for deg som alltid er i beit for tips til det forestående julegavestresset.
    30. oktober 2003
  • 29 Oktober 2003 - 02:00

    Garantert ren prisbombe

    At vi oversvømmes av gode spanske viner til behagelige priser, har vi ingenting i mot. Denne uken er det to av dem, av samme familie, og en av dem er sågar økologisk. At de varmer godt i tillegg, er et ekstragode vi med glede tar med oss nå når gradestokk
    29. oktober 2003
  • 27 Oktober 2003 - 10:48

    Ode til Odile

    Hestegale Amédée-Edouard Dor fikk i 1858 det rådet at han burde bytte "hobby". Rådet ble fulgt, og snart viet han livet til å samle på gammel cognac. I dag har A.E. Dor en av Cognacs største samlinger tilårskomne edle dråper i fat, også takket være en dam
    27. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 13:01

    Den pureste frukt

    Et renere uttrykk for frukt i kombinasjon med jordsmonn enn chenin blanc fra Loire-appellasjonen Savennières skal du lete lenge etter. Når vinen i tillegg er laget med stor omtanke for naturen, får du dessuten en vin for guder.
    24. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 11:37

    Har du lyst på en iskald drink så lag denne Frozen Millwood

    Selv om denne ukens drink riktig nok er iskald, vil den sikkert klare å varme deg godt i høstkulda. Likører er godt å ha stående når man ønsker å mikse seg en rask og smakfull kosedrink, uten å nødvendigvis måtte trekke frem alt mulig utstyr.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 13:17

    Test av røde viner fra Rhône, del II

    Côtes du Rhône-viner er utmerkete lammeviner, og denne testen av i alt 42 viner står ikke på noen måte tilbake. Dessuten gjør de gunstige prisene viner herfra til gode kandidater for vinkjelleren. Her er det bare å velge og vrake til ikke bare høstens lam
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 10:56

    Historien om cognac, rom og whisky

    I dag lanseres trilogien om tre av verdens mest kjente spritdrikker; cognac, rom og whisky. Formatet er DVD - noe som garantert er med på å sikre disse tre videoene en fast plass i videohyllen til alle som ønsker å vite mer om historien bak dagens edle dr
    22. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 02:00

    Fortsatt for folk flest

    Lindemans er kanskje det vinnavnet som aller flest drar kjensel på. Vinene derfra i de hverdagslige prisklasser selger fortsatt mye til tross for stor konkurranse. Nå tetter produsenten hullet i porteføljen og byr på tre nye velkomponerte viner i en forts
    22. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 17:38

    Drikkevanene der du bor

    Bostedet ditt bestemmer drikkevanene dine. Finnmarkinger drikker nesten åtte ganger så mye cognac som folk i Agder, mens Oslos vestkant står for nesten en tredel av all champagnen som selges i Norge.
    21. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 11:23

    Den 12. november blir det fest - Champagnesmaking med Toralf Bølgen

    Uttrykket champagne blir misbrukt i nær sagt alle sammenhenger. For kun champagne er champagne, og det skal godt gjøres for annen musserende å smaksmessig konkurrere mot "den ekte vare", som mange kaller det. Her får du anledning til å smake hele ni forsk
    21. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 11:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 15:19

    Verdensomseiling i smak: Slik velger du kaffe til ulike formål

    Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene.
    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 02:01

    Vin som vokser

    Denne uken har vi valgt en italiensk representant for de klassiske vinene. Viner som ikke går inn i historien på grunn av stor sjarmdose men på grunn av sine egenskaper på matbordet. Ikke for det, ukens vin er også deilig å drikke utenom de store måltiden
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 15:47

    Dolcetto som er en statsminister verdig

    Det er ikke mange druesorter som kan takke en statsminister for sitt renommé. Det kan imidlertid dolcetto som siden Luigi Einaudis etablering i Dogliani for hundre år siden har skapt seg en velfortjent plassering blant Piemontes store viner.
    14. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 12:46

    4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

    De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 18:14

    Hansa i ny innpakning

    Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
    13. oktober 2003
  • 10 Oktober 2003 - 17:45

    Denne drinkoppskriften kommer fra Monaco -  Manzaberry

    Ukens drink kommer fra Restaurant Bar & Boeuf som ligger godt plassert på en liten halvøy midt i fyrstedømmet Monaco med Middelhavet som nærmeste nabo, i det som heter Sporting Monte-Carlo. I rallyet med samme navn går alt kjapt som fy. Om du klarer å mik
    10. oktober 2003
  • 09 Oktober 2003 - 10:32

    Test av sitruslikør

    Sitruslikører er et takknemlig innslag i så vel cocktailbarens ingrediensliste som i barkartets avdeling med digestifs. Og i denne blindtesten av 17 likører er det alternativer for begge behov. På samme måte som urtelikørene har sitruslikørene en gunstig
    09. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 02:00

    Forførelseskunst på flaske

    Hvis du trodde at hvitvinen soave er det navnet antyder, nemlig bløt og mild og uten rom for ettertanke, har du ikke prøvd ukens viner som fortjener en plass blant kremen av hvitvin. Og det uten at prisen er avskrekkende, heller tvert imot. Usedvanlig for
    08. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 09:00

    Porsche i Soave

    Anselmi er den type vinprodusent som lar kvalitet gjenspeiles i alt han omgis av. Ikke bare innholdet i garasjen, men selv produksjonslokalene er elegante. Og står i stil med det han tapper på flaskene.
    06. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 12:15

    Cristall for alle penga

    For kritiske vodka-kjennere verden over, er det intet produkt som kan måle seg med Stolichnaya Cristall Vodka. Da er det vel egentlig bare å sette i gang helgens miksing og forvente topp resultat. Smak og behag er det også noe som heter, og av denne årsak
    03. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 13:52

    Test av røde viner fra Rhône, del I

    Etter å ha smakt seg gjennom 60 røde viner fra samtlige Rhône-appellasjoner bortsett fra Côte-du-Rhône og Vin de Pays som kommer i en egen test senere i høst, er panelet enige om tre ting: at denne lange dalstrekningen leverer mye god vin generelt sett, o
    02. oktober 2003
  • 01 Oktober 2003 - 18:30

    Spennende kurs 22. oktober - Bli med Apéritif på kokekurs med høstens vilt

    Nå kan du sammen med likesinnede være med på å tilberede din egen fire retters viltmeny og få den servert sammen med utvalgte viner og deilig tilbehør. En utmerket måte å belønne seg selv eller bedriftens ansatte i den mørke høstnatten.
    01. oktober 2003