Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Juli 1999 - 21:07

    En snøhvit strime fossil kalk

    I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.
    16. juli 1999
  • 15 Juli 1999 - 18:47

    Baronens provokasjon

    Franske vintradisjoner har det felles med humor at de er ikke til å spøke med. Det opplevde baron Patrick de Ladoucette da han lanserte Albert Pic 1er, en blanding av de 10 beste premier cru vinmarkene i Chablis.
    15. juli 1999
  • 11 Juli 1999 - 22:23

    Krydder på flaske

    Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 110899
    11. juli 1999
  • 04 Juli 1999 - 20:16

    Chilensk på boks

    Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s
    04. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 17:20

    Friskheten seirer

    I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt
    01. juli 1999
  • 28 Juni 1999 - 20:06

    Rik chilener

    Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i som
    28. juni 1999
  • 01 Juni 1999 - 01:00

    Gull og grønne vinmarker

    California og USA utfordrer Frankrike som verdens beste og ledende vinprodusent! De største vinbaronene finner du i Napa Valley, California.
    01. juni 1999
  • 23 Mai 1999 - 20:56

    Sommerens favoritt

    Når vi kårer sommerens favorittvin og velger en hvit, er det også med et lønnlig håp om at sommeren skal bli virkelig god med mange, lange og varme kvelder. Da passer nemlig denne vinen perfekt, enten du nyter den som den er eller til mat. 230699.
    23. Mai 1999
  • 23 Mai 1999 - 20:47

    Tre vinnere av kjølere med tilbehør

    Det kom inn nesten 400 svar til Apéritifs sommerkonkurranse der premien var tre champagnekjølere med ditto tilbehør. Snaue 40 riktige svar tyder på at mange hadde pløyd Apéritifs sider på jakt etter riktig løsning. Sjekk om du vant.
    23. Mai 1999
  • 15 Mai 1999 - 23:37

    Smaksrik toscaner

    Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.
    15. Mai 1999
  • 13 Mai 1999 - 16:54

    Vinn champagne og kjøler

    Nå har du sjansen til å sikre deg en flott champagnekjøler fra Bollinger. Men ikke bare det, i kjøleren ligger det også en flaske av edleste slag. Svar på spørsmålene i Apéritifs sommerkonkurranse, og kjøleren og flasken kan være din i løpet av fjorten da
    13. Mai 1999
  • 10 Mai 1999 - 01:53

    Favoritt til rekene

    Denne uke har vi valgt en moderne tysk hvitvin som går utmerket til rekene enten de nytes med majo & loff eller med noe mer raffinement. Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur". 090699.
    10. Mai 1999
  • 06 Mai 1999 - 20:23

    Test av sommerøl og lyst øl 1999

    Apéritifs test av 32 mer eller mindre sommerfriske øl gir 12 varianter du med trygghet kan satse på i sommer. Halvparten av disse er produsert i utlandet. Borg Sommerpilsner og Kopparberg Original, altså en svenske, går til topps.
    06. Mai 1999
  • 03 Mai 1999 - 00:06

    Moteriktig folkelig

    Fyldig og fruktig, rund og myk er ord som passer til ukens hvite vin. Nettopp slik mange liker den. Prislappen på 89.kroner skremmer heller ikke. 03.06.99.
    03. Mai 1999
  • 30 April 1999 - 17:02

    Rimelige godbiter

    Blant de 28 chilenske hvitvinene Apéritifs panel har testet er det mange rimelige godbiter til  sommerens opplevelser. Her får du oversikt over de beste kjøpene og forslag til matfølge og serveringstemperatur for samtlige viner.
    30. april 1999
  • 27 April 1999 - 01:13

    Til mat og meditasjon

    Mens vi venter på sommervarmen, koser vi oss med en vin som passer årstiden perfekt, passe smakskraftig og samtidig med god friskhet. Det er ukens vinvalg fra Apéritif. 26.05.99
    27. april 1999
  • 22 April 1999 - 19:50

    Kortene på bordet

    Bollinger var den første champagneprodusenten som tok hensyn til forbrukernes økende krav om informasjon. Før offentliggjøringen av the Bollinger Charter of Ethics and Quality var innholdet i en champagneflaske en godt bevoktet hemmelighet.
    22. april 1999
  • 20 April 1999 - 01:43

    Fransk til spekematen

    Ukens vin er i hovedsak basert på druen syrah som er svært i vinden for tiden. Godbiten har fått påfyll av cabernet sauvignon, hvilket myker opp inntrykket. Alle kommer til å sette pris på nettopp denne vinen, er vår spådom, spesielt til de spennende rett
    20. april 1999
  • 16 April 1999 - 23:20

    Ny akevitt lansert

    En ny ekslusiv akevitt - Skipper Worse Aquavit er lansert. Alexander Kiellands romanfigur Skipper Worse var en munter levemann, og drikken er tilegnet de muntre menn og kvinner som vet å sette pris på livets goder.
    16. april 1999
  • 16 April 1999 - 20:38

    Uten smak, takk

    Etter å ha testet i alt 36 vodkaer sitter Apéritifs smakspanel igjen med bare 14 som holder høyere kvalitet enn middels. Vinnerne er de rene vodkaene, som Kremlyovskaya og overraskelsen: Brennevin 45 %.
    16. april 1999
  • 16 April 1999 - 20:33

    Miks sommerdrinken riktig

    Gin and tonic, med sin karakteristiske og friske smak av blant annet enebær, er en av Norges mest populære drinker. Og denne klassikeren har fått et ekstra oppsving de siste årene. Men altfor mange mikser den feil. Ta Apéritifs lynkurs.
    16. april 1999
  • 12 April 1999 - 08:56

    Apéritifs 17. maimeny

    Apéritif anbefaler 17. mailaksen servert på en ny og smakfull måte og med en dertilhørende hvitvin. Her får du oppskriftene. 120599.
    12. april 1999
  • 09 April 1999 - 14:22

    Bestill godbitene

    Blant mange nyheter i det uoversiktlige bestillingsutvalget har vi plukket ut noen viner til under 150 kroner du bør smake. Blant annet en rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager: Joseph Drouhins Saint Véran 1997.
    09. april 1999
  • 07 April 1999 - 01:47

    Kom mai med skjønne hvite

    Deilige hvitviner, både av det tørre og søte slaget, en lekkerbisken til kaffen samt en rekke gode rødvinskjøp er polets maimeny. Her finner du testen av polnyhetene, hvor gode vinene er, hva de passer til og hvor lenge de kan lagres.
    07. april 1999
  • 06 April 1999 - 00:34

    Fransk hagevin

    Når maisolen varmer opp byens mange terrasser og hageflekker vekkes lysten på en hagefest. Og hva er ikke mer passende enn en frisk og fruktig hvitvin til en svært gunstig pris? Ukens vin koster bare kroner 65,50, så da har du råd til å be riktig mange ve
    06. april 1999