Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 Januar 2001 - 12:08

    Løvehjerte på flaske

    Som så mange andre produsenter ønsket også calvadosprodusenten Christian Drouin å gjøre noe ekstra i forbindelse med millenniumskiftet, men i stedet for å lage en tusenårscalvados bestemte Drouin seg for å feire en annen hendelse.
    03. januar 2001
  • 02 Januar 2001 - 20:40

    Verdens største drueleksikon

    Apéritif kan nå by deg på oppdatert utgave av det største drueleksikonet på internett - med tillatelse fra forfatteren Anthony J. Hawkins.
    02. januar 2001
  • 27 Desember 2000 - 16:52

    Behagelig boblevann til nyttårsaften

    Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvpart
    27. desember 2000
  • 22 Desember 2000 - 17:35

    Varme og kalde drinker i jula

    Så løfter vi våre begre, og ønsker hverandre en riktig god jul. Akkurat som tidligere år. I vikingtiden skålte man i øl, og ønsket ikke bare god jul, men også fred. En god skikk som også bør etterfølges i vår tid.
    22. desember 2000
  • 18 Desember 2000 - 18:44

    Cognacelskerens julegave

    Siden nordmenn nærmest uten unntak har alt, er det naturlig å forslå noe nordmenn tydeligvis ikke kan få nok av som julegave, nemlig cognac. Ukens brennevin er dessuten ganske eksklusiv.
    18. desember 2000
  • 14 Desember 2000 - 20:29

    Test av tørre musserende viner

    Apéritifs test av i alt 46 tørre musserende viner fra hele verden gir en rekke gode og rimelige alternativer når budsjettet ikke tillater champagne. De aller beste er imidlertid ikke identiske med de rimeligste.
    14. desember 2000
  • 14 Desember 2000 - 12:33

    Gilde Juleaquavit 2000 - med destillatørens egen julemeny

    Den årvisse Juleakevitten kom på markedet for første gang i 1988, og ble umiddelbart en suksess. Arcus Produkter lanserer årets Juleakevitt med GILDE som nytt merkenavn. Halvor Heuch, landets eneste offentlig godkjente destillatør, holder til på Arcus Pro
    14. desember 2000
  • 13 Desember 2000 - 22:18

    En uspansk en

    Spania er ikke det første som renner oss i hu når vi har ukens vin i glasset. For denne vinen har ikke de klassiske spanske aromaene, og er heller en mellomting mellom den gamle vinverden og den nye rent stilmessig.
    13. desember 2000
  • 06 Desember 2000 - 19:29

    Julevin x 2

    Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.
    06. desember 2000
  • 02 Desember 2000 - 17:02

    Michael Jacksons håndbok om maltwhisky

    Da er den kommet i norsk utgave, boken som for mange maltwhiskyelskere er selve bibelen: Michael Jacksons håndbok om maltwhisky.
    02. desember 2000
  • 01 Desember 2000 - 13:41

    1643 Augier XO

    VinCompagniet, representert ved Pål Atle Skjervengen og designeren Kristin Samuelsen er av Norsk Designråd blitt tildelt "Merket for God Design" for cognacen 1643 Augier XO.
    01. desember 2000
  • 29 November 2000 - 17:41

    Førjulstilbud

    Ukens vin er noe så hyggelig som et godt tilbud nå i innledningen til julestria. En vin som passer så vel til å putte i egen vinhylle som å gi bort i julegave. Og tilbudet innebærer 20 kroner i avslag.
    29. november 2000
  • 24 November 2000 - 13:50

    Cognacdamene

    Cognachuset Ragnaud-Sabourin har i mange år vært under fast styring av tre damer; bestemor, datter og datterdatter. Kvinnene viderefører husets satsing på gammel og eksklusiv cognac blant andre en variant der ti prosent av innholdet stammer fra før vinlus
    24. november 2000
  • 22 November 2000 - 22:19

    Høsttakkefestvin

    På amerikansk vis feirer vi den 23. november høsten, ikke at den gir østlendingene noen særlig god grunn til takk, men likevel. Og da vil vi ha noe helamerikansk i glasset.
    22. november 2000
  • 19 November 2000 - 00:36

    Kaffe med godt i

    Kaffesiruper er et relativt nytt produkt i norske serveringssteder. Potensialet er stort. Om det tar like mye av som i USA, hvor bruken til tider nærmer seg det parodisk usmakelige, er tvilsomt. Men at kaffesirup gir nytt liv til caféopplevelsen din, er g
    19. november 2000
  • 15 November 2000 - 20:51

    Blomstrende ny vin

    Damedrikk sier noen, altfor ung og umoden sier andre. Mens atter andre benytter den tredje torsdagen i november til å gå på café og leke at de er i Paris mens de nipper til den klare røde væsken og nynner til Edith Piaf.
    15. november 2000
  • 13 November 2000 - 14:06

    Norsk vodka øker mest

    Av de nær 230 000 literne vodka vi drikker hver eneste måned, er rundt 100 000 liter norsk vare. Norske Vikingfjord, som kaller seg verdens reneste vodka, kan skilte med den største salgsøkningen.
    13. november 2000
  • 10 November 2000 - 16:45

    Imponerende jul

    De som har sett fram til årets juleøl har ikke gledet seg forgjeves for ikke kan Apéritifs blindsmakere huske å ha smakt bedre kvalitet enn i år. I alt 35 juleøl fordelt på tre kategorier. Og hele 25 fikk mer enn tre stjerner. Klasse F, det ekte juleølet,
    10. november 2000
  • 09 November 2000 - 14:29

    Hemmelig juleøl

    Siden Vinmonopolet overtok salget av sterkøl i 1993 har omsetningen gått ned med rundt 90 prosent. -Polet diskriminerer sterkøl og holder juleølet nærmest hemmelig, mener Torbjørn Bull-Njaa i Norske Ølvenners Landsforbund.
    09. november 2000
  • 08 November 2000 - 22:22

    Hvit budsjettstrekker

    Når vi nå går inn i den for mange mest festintensive perioden av året, er det godt å få med noen tips på veien som kan strekke budsjettet litt lenger. Derfor er ukens vin er usedvanlig rimelig vin, en hvit sådan, som er perfekt til så vel velkomstglasset
    08. november 2000
  • 02 November 2000 - 11:56

    Nyhetene på Vinmonopolet 4. november 2000

    Selv om det er mange godbiter blant så vel de røde som de hvite vinene, er det særlig de søte vinene - og særlig portugiserne - som stikker av med oppmerksomheten denne gangen. Som for eksempel den tjue år gamle muskatellvinen Alambre fra Fonseca og Sétub
    02. november 2000
  • 01 November 2000 - 17:10

    Stor liten slottsvin

    Bordeaux kan skilte med en myriade av såkalte petits châteaux, altså små slott, som er små i den forstand at de ikke tilhører områdets vin-jet set. Her som andre steder innebærer kategorien blanda drops rent kvalitetsmessig. Ukens vin tilhører de beste.
    01. november 2000
  • 25 Oktober 2000 - 16:03

    Velduft til rakefisken

    Rakefisk er det like mange meninger om som politikk. Men at det trengs smakskraft i glasset når rakefisken inntas er alle enige om. Og de mest ihuga rakefiskelskerne nekter å drikke noe annet enn akevitt.
    25. oktober 2000
  • 24 Oktober 2000 - 17:14

    Vin til vilt

    Vilt og vin i kombinasjon er i hovedsak et spørsmål om å sammenstille to former for intensitet. Det er påfallende hvordan manglende intensitet i en vin medvirker til at den faller sammen i møtet med norsk fauna i konsentrert form. Både vinen og viltet må
    24. oktober 2000
  • 20 Oktober 2000 - 15:33

    Very British, indeed

    Selv når Hine lager en kraftig cognac som skal følge en real cubansk sigar, blir det aldri vulgært. Smaksrikt ja, men fortsatt meget raffinert. Med samme britiske finesse som et par håndsydde sko.
    20. oktober 2000