Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Mars 2001 - 17:44

    Grappaens gjenfødere

    Mens grappaens historie startet for flere hundre år siden, er kvalitetsgrappa et produkt av ganske fersk årgang. Denne historien startet i 1973 da Giannola og Benito Nonino kreerte sin første endrue-grappa; Picolit.
    05. mars 2001
  • 04 Mars 2001 - 11:37

    Kaffe inn i hjertevarmen

    Nå kan vi drikke kaffe av hjertens lyst. En ny undersøkelse viser nemlig at vår nasjonale varmdrikk kan nytes uten økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Kanskje gjør den at du får mindre ryggplager, mareritt, søvnløshet, hodepine, forstoppelse og kvalme
    04. mars 2001
  • 03 Mars 2001 - 13:36

    Vi drakk 75 millioner liter flaskevann i fjor

    Mens 52 prosent av kvinnene i en landsomfattende undersøkelse, er enige i at de føler økt velvære av å drikke vann, føler 38 prosent av mennene det på samme måte. Vannet vi drikker må være rent .Det er langt viktigere for oss enn at vannet kommer fra en n
    03. mars 2001
  • 03 Mars 2001 - 13:27

    Coca-Cola lanserer nytt varemerke i Norge

    God smak og høy kvalitet skal være nøkkelordene når Coca-Cola introduserer sin internasjonale merkevare, BonAqua i Norge. Etterspørselen etter vann på flaske øker voldsomt i Norge, og variantene begynner å bli forholdsvis mange. Selskapet mener likevel de
    03. mars 2001
  • 02 Mars 2001 - 23:55

    Cappella i ny årgang

    Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.
    02. mars 2001
  • 02 Mars 2001 - 16:41

    Nyheter på polet mars 2001

    Det er sjelden at vi kan glede oss over så mange femmere, riktignok med en liten minus etter, som i forbindelse med lanseringen av marsnyhetene på Vinmonopolet. I alt seks rødviner av meget høy klasse gjør seg fortjent til denne skåren. For deg som leter
    02. mars 2001
  • 28 Februar 2001 - 19:56

    Nesten portvin

    En vin med en fylde som en årgangsportvin bare at den er tørr, det er et av kjennetegnene på ukens vin. Så er det da også en av de dyktigste portvinsmakerne som eier signaturen. Den gir varme til så vel kropp som sjel og er det perfekte følge til kraftig
    28. februar 2001
  • 26 Februar 2001 - 19:58

    23 millioner liter øl på plast

    Oslo (NW): I fjor ble det solgt om lag 23 millioner liter øl på plastflaske her til lands. Det tilsvarer en markedsandel på rundt ti prosent. Nå kommer bryggeriene med en ny generasjon ølvennlige plastflasker.
    26. februar 2001
  • 26 Februar 2001 - 14:38

    Omvendt vinproduksjon

    Mens de fleste vinprodusenter fokuserer på kostnader og gjør alt de kan for å produsere rimeligst mulige viner, er det andre igjen som går den stikk motsatte vei. Som for eksempel Bodegas Lan i Rioja. Deres nye prestisjevin, Culmen de Lan, har i Spania en
    26. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 13:16

    Test av sicilianske rødviner

    Apéritifs smakere sitter igjen med et svært positivt inntrykk av rødviner fra Sicilia. Kvaliteten på de 19 vinene som ble testet er nemlig meget høy med åtte meget gode-/gode kjøp.
    22. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 00:59

    Vellaget på tilbud

    Denne uken fyller vi glasset med en svært så behagelig sørfransk vin til en tilsvarende pris. For under ni tiere får du en vellaget rødvin med god friskhet som uten problem kan matche en god kjøttrett som ostebordet.
    22. februar 2001
  • 21 Februar 2001 - 15:47

    Vitenskapen lærer deg å gjenkjenne vin

    Kunne du tenke deg å raskt oppfatte og forstå det fruktige vokabularet vinskribenter som Hugh Jonhnson og Oz Clarke benytter seg av? Nå blir det kanskje en realitet. En amerikansk forsker har utviklet en idiotsikker metode for å distinkt kunne kjenne fors
    21. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 12:01

    Vinverdens Fugl Føniks

    Samtidig med at gresk vin sliter i motbakke rent omsetningsmessig i Norge, og er i ferd med å forsvinne helt fra vinkartene, valfarter nordmenn til greske turistmål i stadig striere strømmer. Og samtidig pågår revolusjonen i gresk vinindustri for fullt. A
    20. februar 2001
  • 19 Februar 2001 - 18:03

    Test av gresk vin

    Etter å ha smakt seg gjennom et litt utvidet utvalg av det greske vintilbudet her til lands, er ikke Apéritifs panel særlig imponert. Kun tre av de 26 vinene touchet firetallet.
    19. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 11:31

    Rosa aften

    Valentine-dagen er i ferd med å anta samme dimensjon som Halloween ved at den feires ikke nødvendigvis bare på den 14. februar, men også i dagene etter. Men er du motstander av amerikansk eller engelskspråklig kulturimperialisme, behøver du ikke lese mer.
    14. februar 2001
  • 13 Februar 2001 - 11:44

    Sucra kjøper 66 prosent av aksjene i Arcusgruppen

    Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått avtale om salg av 66 prosent av aksjene i Arcus AS til selskapet Sucra AS. Salgssummen for aksjene er 340 millioner kroner, som tilsvarer en totalverdi av selskapets egenkapital på ca 515 millioner kroner
    13. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 15:36

    Super toscaner

    Ukens vinanbefaling er en supertoscaner på litt andre måter enn hva som vanligvis legges i betegnelsen. Den er en super matvin, den er laget av en super produsent og den selges til en super pris.
    07. februar 2001
  • 31 Januar 2001 - 17:01

    Deilig og saftig

    En av januarnyhetene på polet fortjener ekstra oppmerksomhet fordi den er en usedvanlig god vin i sin kategori. En behagelig priset og godt krydret rødvin med deilig saftighet som passer til de fleste kjøttretter, men som også er deilig å drikke som den e
    31. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 17:47

    Vinterlig varme

    Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.
    24. januar 2001
  • 19 Januar 2001 - 14:18

    Stor Familie

    Med 100 forskjellige druer i favnen og en idealists entusiasme for kombinasjonen vin og mat, står Brown Brothers i en særstilling blant vinprodusentene i Australia.
    19. januar 2001
  • 17 Januar 2001 - 19:00

    Superspanjol

    Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttrett
    17. januar 2001
  • 10 Januar 2001 - 03:54

    Nyheter på polet januar 2001

    Masse godt rødt i alle prisklasser, en fantastisk XO cognac og en deilig portvin er essensen av januarnyhetene fra Polet. Et lite tips om i hvilke butikker du finner dine utvalgte viner får du også.
    10. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 19:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001
  • 05 Januar 2001 - 10:38

    Hundretusener av falske burgundviner i omløp

    Er vin et kunstverk? Eller er det en salgsvare som kan selges og spekuleres i på lik linje med olje og aksjer? Eller er det rett og slett en gyllen mulighet for falskneri? En storstilt svindel er nå avslørt i Burgund - og de fleste vinkjøperne vil aldri f
    05. januar 2001
  • 03 Januar 2001 - 19:51

    Sparevin

    Når du ser en prislapp på mer enn to hundringer for en vin, er du nok rask til å finne alternativer. Men ikke når det dreier seg om en boks på treliter, som i tillegg er blant polets aller rimeligste i sin kategori. Og den gir mye vin for pengene også. En
    03. januar 2001