Fransk latino

En saftig latino lover med fransk eleganse er karakteristikken for ukens vin. Som passer utmerket til så vel gode soppretter som til høstens smaksrike retter med lam eller får i hovedrollen.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2000 - 19:38

Carrascal 2009 (32404) er en saftig argentiner med flott struktur. Ikke rart siden Bodegas Weinert er Argentinas fremste vinprodusent. Som lager klassiske viner, altså ikke moderne ny verden-viner med overdreven fruktsødme og på det nærmeste fravær av syrer og tanniner. Som det er så mye av i nabolandet Chile. Nei, Weinerts viner har sterk ryggrad og i en vin betyr det tanniner og syrer men selvsagt i balanse med frukten.

Dropp potetene
Alt dette har 2004-årgangen av Carrascal som byr på innsmigrende skogsbær- og solbæraromaer kombinert med treverk og snev av lær. Smaken er saftig med de samme aromaene som i duften og de flotte syrene bærer vinen elegant til slutten som byr på syrlige skogsbær. En svært god matvin til en tilsvarende behagelig pris. Og altså utmerket følge til smaksrike retter med sopp, og spesielt lam eller får. Og selvsagt også et ekte argentinsk stykke oksekjøtt, hvilket vil si saftig, blodig, mørt, grillet og sånn rundt 400 gram! Da trenger du ikke poteter.

Carrascal er tradisjonelt laget, nærmest et håndverksprodukt, selv om volum er over 400.000 flasker. For her har vinen fått lage seg nærmest selv med relativt liten inngripen av moderne teknologi, rent bortsett fra temperaturkontrollert gjæring som i dag er en selvfølge.

Kraftpakke
Druene som alle er håndplukket, er 65 prosent malbec, Argentinas nasjonaldrue, 30 cabernet og resten merlot. En kombinasjon som vi ofte støter på i de sørvestre deler av Frankrike. Vinen er modnet i store brukte franske fat i halvannet til to og et halvt år.

Weinert som holder til i Mendoza, Argentinas mest kjente vinregion, lager en rekke viner hvor deres Cavas de Weinert Gran Vino Reserva 2002 (34761) er mest kjent. En skikkelig kraftpakke i klassisk forstand til en flott pris, særlig hvis vi tenker på hva vi må ut med toppviner fra Europa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her