Ferieminne på flaske

Mange kvier seg for å ta med seg sommerens varme vinopplevelser tilbake til et høstlig Norge. Men ukens vin i glasset lover vi deg at du ikke gjør noe galt. Tvert i mot tror vi at denne vinen er langt bedre enn mange av de røde vinene du tyllet i deg, hvi
Redaksjonen
13 September 2000 - 13:29

Hellas mister stadig betydning som leverandør til rødvinstørste nordmenn. Samtidig som turistene strømmer til landet i stadig striere strømmer. Årsaken er selvsagt at utvalget er svært begrenset, kun 11 røde totalt hvorav kun to i den vanlige pollisten. Men aller viktigst er nok at gresk vin ikke finnes som bag-in-box som jo er blitt den eneste farbare veien for rimelige viner til norske vinganer! Trist men et faktum vi ikke kan se bort fra.

Ukens vin Cava Tsantali 1995 (varenr. 13584, bestillingsutvalg) er veldig rimelig, nesten helt ned på boksnivå prismessig, kroner 85,10 er nemlig alt du skal ut med. Men kvalitetsmessig tilhører den en annen sfære. Den er laget av den lokale druen xinomavro som har fått selskap av den mer familiære cabernet sauvignon. Kombinasjonen er gunstig siden den tøffe, rent tannin- og syremessig, og samtidig fargelette xinomavro mykes opp og får farge av caberneten. Vinen som har gjennomgått tradisjonell vinifikasjon med lang ekstraksjonstid har fått et opphold på ett år i brukte fat og to år i flaske før den ble lagt ut for salg. Resultatet er en moden vin rent aromamessig med røde og mørke skogsbær, solbær og modent fatpreg, samt fine, myke men samtidig tydelige tanniner. En vin som fortsatt har et lagringspotensial på et par år.

Selv om du godt kan drikke Cava Tsantali alene, kommer den best til sin rett med følge av mat som braiserte eller ovnsstekte retter med lam, krydrete pølser av bondetype, ovnsbakte bønner eller skarpe oster.

Produsenten er Hellas'' største, Tsantali, som kanskje er best kjent for sin ouzo. Tsantali har vinmarker i de fleste vinområder i Hellas og disponerer over druer fra i alt 210 hektar egne vinmarker i tillegg til utstrakt kjøp. Druene til Cava Tsantali kommer fra fylket Makedonia, hvor appellasjonen Naoussa som er Hellas'' mest ettertraktede for rødvin, er synonymt med druen xinomavro.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spansk festaften med Riojas legendariske viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 25. november

Spansk festaften med Riojas legendariske viner

Gå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her