Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 April 2001 - 16:05

    Ny tid for kongelig vin

    "Vinum Regum, Rex Vinorum" er fire ord som står for essensen av historien bak den edelsøte vinen vi kjenner under navnet tokaji. Betydningen er "Vinenes konge - kongenes vin". Følg med inn i tokayerens fascinerende historie som strekker seg mange århundre
    20. april 2001
  • 19 April 2001 - 15:56

    En hippie i Loire

    Per Mæleng vurderer villmannen Didier Dageneau i Loire-appellasjonen Pouilly-Fumé mot andre mer tradisjonelle vinuttrykk fra det sentrale Loire.
    19. april 2001
  • 18 April 2001 - 17:29

    Fumé Majorum

    Michel Redde & Fils var med sin Majorum først ute med luksuscuvée fra Pouilly. Majorum betyr større og det er i sannhet vinen også.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 16:12

    Smakebit på kremen

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.
    17. april 2001
  • 06 April 2001 - 16:07

    Alternative lukkemekanismer i vinflasker

    I vår serie omkring feil på vin der årsaken skyldes korkens materiale/behandling har vi fått Frithjof Nicolaisen, kvalitetssjef hos Arcus Produkter, til å utrede hans erfaring på området.
    06. april 2001
  • 06 April 2001 - 14:40

    Test av barbaresco

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Nå starter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Madsen smaker for Apéritif mer enn 1000 viner år
    06. april 2001
  • 04 April 2001 - 13:34

    Påskedrikke på boks

    Når påsken står for døren, og folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor tatt frem et lite knippe boksviner som kanskje kan friste deg og dine v
    04. april 2001
  • 03 April 2001 - 16:39

    Hjemme- og bortepåskevin

    Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
    03. april 2001
  • 29 Mars 2001 - 19:48

    Kun plast til vin - et korka valg?

    Den amerikanske vinprodusenten Clos de Bois har nylig annonsert at de nå går over til plastkorker for samtlige av sine viner i Classic-serien. Dette som et resultat av inngående studier og forsøk gjennom de siste to år - og 7 millioner flasker med plastpr
    29. mars 2001
  • 28 Mars 2001 - 16:11

    Godt moden perle

    Denne uken har vi valgt noe så sjelden som er godt moden men fortsatt livfull 15 år gammel vin som ikke koster all verden. Den nytes aller best til det klassiske påskelammet eller til andre stekte kjøttretter.
    28. mars 2001
  • 27 Mars 2001 - 12:06

    Haute couture armagnac

    På slottet til en av Frankrikes første haute couture-dronninger, lages det kvalitetsarmagnac beregnet på det kresne publikum. Mens de fleste vingårder i Armagnac bruker betegnelsen Domaine, er Château de Laubade utenfor Norgaro et av de få slottene i områ
    27. mars 2001
  • 23 Mars 2001 - 16:03

    Spritmonopolet faller

    Om ikke lenge kan du finne ny norsk akevitt, vodka og whisky som ikke er produsert av Arcus. Regjeringen har nå faktisk vedtatt å oppheve Arcus' - Vinmonopolets tidligere produksjonsenhet - posisjon som enerådende produsent av nor
    23. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 18:14

    For enhver smak

    Denne uken har vi to viner som fortjener oppmerksomhet. To viner som er i nær familie, men som fyller ulike behov og som begge byr på mye smak for beskjedne beløp. Begge er skapt for matbordet, men er også gode å nytes alene.
    22. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 16:10

    Test av søritalienske rødviner

    Det er sjelden Apéritifs smakspanel finner så mye velsmakende vin for pengene som i denne blindsmakingen av i alt 59 søritalienske rødviner. I alt 16 meget gode og 10 gode kjøp kan du velge mellom. Tilbudet av vin fra Sør-Italia har eksplodert de siste år
    22. mars 2001
  • 19 Mars 2001 - 11:32

    Test av mørkt øl 2001

    Mørkt øl fortjener større oppmerksomhet. Det er Apéritifs blindtest av 20 typer mørkt øl et utmerket bevis på. Mye godt øl, både av norsk og av utenlandsk opprinnelse. Irenes stout stakk av med testvinneren i klasse D. Murphy's ligger hakket over både Ake
    19. mars 2001
  • 16 Mars 2001 - 18:20

    VM-tittel i 2001?

    I Norge har vi en egen evne til å gjøre konkurranseidrett ut av det meste. Ikke minst innen det som er relatert til mat og drikke. Baristaene er også med etter at Robert Thoresen på Java Espressobar i Oslo stakk av med VM-gullet sist høst.
    16. mars 2001
  • 15 Mars 2001 - 18:51

    Torres - vinmaker med brennende engasjement

    Den vinproduserende spanjolen Miguel Torres var nylig på rask norgesvisitt hvor han med berettiget stolthet kunne vise frem sine nye produkter. Og det er ikke kun i vinporteføljen den godeste Miguel har noen ess i ermet. Nei - for nå kommer også helt andr
    15. mars 2001
  • 14 Mars 2001 - 18:43

    Selbuvin

    Ukens vin tar opp kampen om tittelen Norsk Rødvin. Noen vil kanskje synes at virkemidlene, i dette tilfellet etiketten, er upassende, men det viktigste er at det er en god vin til en meget behagelig pris.
    14. mars 2001
  • 14 Mars 2001 - 15:58

    Bordeaux for alltid! - test av de røde

    Selv i svake årganger som denne kjempetesten domineres av, er Bordeaux alltid et relativt sikkert valg. Så lenge du vet hva du skal satse på! Her har du hele 97 viner å velge blant. Du vil garantert finne mange gode kandidater til kjelleren eller restaura
    14. mars 2001
  • 14 Mars 2001 - 10:43

    Grappa - Edel kunst

    Det verste jeg vet er italienske kroverter, sier Jacopo Poli. Når utlendinger etter en bedre middag gjerne vil smake på en av Italias spesialiteter, drar den før nevnte kroverten fram en kanne med et innhold som knapt kan beskrives. Det er ikke å undre se
    14. mars 2001
  • 09 Mars 2001 - 11:28

    Frukten vinner i stor test av Grappa

    Panelet fikk hele spekteret av grappaer til vurdering i denne første blindsmaking av grappa i Apéritif-regi. Fra rene, elegante og fruktige eliksirer til skarpe og nærmest fuselpregete. Liker du ikke grappa, kan grunnen være at du har forsøkt noen av test
    09. mars 2001
  • 08 Mars 2001 - 12:28

    Mektige meglere i Bordeaux

    Den såkalte négociantens rolle i Bordeaux er ikke blitt mindre betydningsfull med årene. Heller tvert imot etter som disse mellommannfirmaene ivaretar stadig flere funksjoner og dermed får større makt på det endelige produktet. Blant andre Dourthe Frères
    08. mars 2001
  • 08 Mars 2001 - 01:00

    Priset være Bordeaux

    Bordeaux har for norske vinkjøpere ikke lenger den samme oppløftede status som det hadde frem til tidlig nittitall. Inntil da var prisene høye, men likevel overkommelige. Gode viner fra klassifiserte slott kunne erverves for i underkant av et par hundrela
    08. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 16:10

    Godisvin

    En vin som fyller munnhulen med godsaker som modne skogsbær, sjokolade og mokka er et måltid i seg selv. Men ukens vin består prøven som matvin, og vil helst ha en saftig kjøttbit på tallerkenen.
    07. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 10:34

    Kvinner vil ha rimelig vin

    En britisk undersøkelse viser at 58 prosent av alle vinene kvinner i Storbritannia kjøper er i den laveste prisklassen, som der betyr under fire pund, eller i norsk valuta, om lag 52 kroner.
    07. mars 2001