Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Mai 2001 - 23:59

    Vinn kjempetur til Barcelona

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> Nå kan du vinne en flott tur til Spania og metropolen Barcelona. Apéritif gir deg muligheten hvis du deltar i vår morsomme konkurranse og svarer på fire spørsmål.
    02. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 23:55

    Ekte cava

    Når nordmenn flest tenker på champagne, er det musserende vin de mener. For hver flaske ekte champagne som selges via polet, går det unna 11 flasker musserende vin. Og seks av dem har Freixenet på etiketten.
    02. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 13:00

    Våryr rødvin

    En rødvin for den norske våren må ha noe av vintervinenes kraft og sommervinenes saftighet. Det har ukens vin mer enn nok av, i tillegg til at den har en prislapp som passer de fleste etter at selvangivelsen vel er postlagt.
    02. Mai 2001
  • 26 April 2001 - 17:23

    Test av sherry

    Apéritifs smakspanel sitter inne med blandede følelser etter å ha testet i alt 43 sherryer. Det ble ingen toppkarakterer men likevel et knippe vellykkete viner innen så vel den tørre, som den halvtørre og søte kategorien.
    26. april 2001
  • 25 April 2001 - 21:16

    Hvitt med trøkk

    Mange liker ikke hvitvin fordi "det smaker så lite"  eller fordi de synes de tørre hvitvinene blir for magre eller lette nærmest uansett prisklasse. Ukens vin er motsatsen til de smakslette hvitvinene. Den er rik med god friskhet hvilket er en foruts
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 16:12

    Vinn deg til Paris

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> Hva med en vårlig spasertur nedover Champs Elysées - helt gratis? Opp i Eiffeltårnet, kanskje også kjøre karusell? Svar på fire kjappe spørsmål, og du er med i trekningen om en forsom
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 16:10

    Historisk champagne

    Pommery er merkelig nok ikke blant de champagneprodusentene vi hører aller mest om i Norge. Dette til tross for det faktum at det faktisk var Pommery som først lanserte champagne slik vi kjenner den i dag; knusktørr og deilig. Deler av intervjuet&nbs
    25. april 2001
  • 24 April 2001 - 19:35

    Verdens beste vinkjøp?

    Om du synes sherry er komplisert, blir bildet enda mer nyansert etter å ha gått gjennom Emilio Lustaus brede sortiment. Her er det virkelig noe for enhver smak - og for noen smaker! Og til hvilke priser!
    24. april 2001
  • 20 April 2001 - 17:23

    Test av Tokaji

    Utvalget av tokaji er svært begrenset i Norge, derfor omfatter testen kun fem produkter. Hvorav to fra den nå legendariske årgangen 1993. Toppskåreren er i tillegg en Eszencia fra dette året, altså den ultimate tokajier, signert Royal Tokaji Company.
    20. april 2001
  • 20 April 2001 - 17:05

    Ny tid for kongelig vin

    "Vinum Regum, Rex Vinorum" er fire ord som står for essensen av historien bak den edelsøte vinen vi kjenner under navnet tokaji. Betydningen er "Vinenes konge - kongenes vin". Følg med inn i tokayerens fascinerende historie som strekker seg mange århundre
    20. april 2001
  • 19 April 2001 - 16:56

    En hippie i Loire

    Per Mæleng vurderer villmannen Didier Dageneau i Loire-appellasjonen Pouilly-Fumé mot andre mer tradisjonelle vinuttrykk fra det sentrale Loire.
    19. april 2001
  • 18 April 2001 - 18:29

    Fumé Majorum

    Michel Redde & Fils var med sin Majorum først ute med luksuscuvée fra Pouilly. Majorum betyr større og det er i sannhet vinen også.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 17:12

    Smakebit på kremen

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.
    17. april 2001
  • 06 April 2001 - 17:07

    Alternative lukkemekanismer i vinflasker

    I vår serie omkring feil på vin der årsaken skyldes korkens materiale/behandling har vi fått Frithjof Nicolaisen, kvalitetssjef hos Arcus Produkter, til å utrede hans erfaring på området.
    06. april 2001
  • 06 April 2001 - 15:40

    Test av barbaresco

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Nå starter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Madsen smaker for Apéritif mer enn 1000 viner år
    06. april 2001
  • 04 April 2001 - 14:34

    Påskedrikke på boks

    Når påsken står for døren, og folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor tatt frem et lite knippe boksviner som kanskje kan friste deg og dine v
    04. april 2001
  • 03 April 2001 - 17:39

    Hjemme- og bortepåskevin

    Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
    03. april 2001
  • 29 Mars 2001 - 20:48

    Kun plast til vin - et korka valg?

    Den amerikanske vinprodusenten Clos de Bois har nylig annonsert at de nå går over til plastkorker for samtlige av sine viner i Classic-serien. Dette som et resultat av inngående studier og forsøk gjennom de siste to år - og 7 millioner flasker med plastpr
    29. mars 2001
  • 28 Mars 2001 - 17:11

    Godt moden perle

    Denne uken har vi valgt noe så sjelden som er godt moden men fortsatt livfull 15 år gammel vin som ikke koster all verden. Den nytes aller best til det klassiske påskelammet eller til andre stekte kjøttretter.
    28. mars 2001
  • 27 Mars 2001 - 13:06

    Haute couture armagnac

    På slottet til en av Frankrikes første haute couture-dronninger, lages det kvalitetsarmagnac beregnet på det kresne publikum. Mens de fleste vingårder i Armagnac bruker betegnelsen Domaine, er Château de Laubade utenfor Norgaro et av de få slottene i områ
    27. mars 2001
  • 23 Mars 2001 - 17:03

    Spritmonopolet faller

    Om ikke lenge kan du finne ny norsk akevitt, vodka og whisky som ikke er produsert av Arcus. Regjeringen har nå faktisk vedtatt å oppheve Arcus' - Vinmonopolets tidligere produksjonsenhet - posisjon som enerådende produsent av nor
    23. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 19:14

    For enhver smak

    Denne uken har vi to viner som fortjener oppmerksomhet. To viner som er i nær familie, men som fyller ulike behov og som begge byr på mye smak for beskjedne beløp. Begge er skapt for matbordet, men er også gode å nytes alene.
    22. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 17:10

    Test av søritalienske rødviner

    Det er sjelden Apéritifs smakspanel finner så mye velsmakende vin for pengene som i denne blindsmakingen av i alt 59 søritalienske rødviner. I alt 16 meget gode og 10 gode kjøp kan du velge mellom. Tilbudet av vin fra Sør-Italia har eksplodert de siste år
    22. mars 2001
  • 19 Mars 2001 - 12:32

    Test av mørkt øl 2001

    Mørkt øl fortjener større oppmerksomhet. Det er Apéritifs blindtest av 20 typer mørkt øl et utmerket bevis på. Mye godt øl, både av norsk og av utenlandsk opprinnelse. Irenes stout stakk av med testvinneren i klasse D. Murphy's ligger hakket over både Ake
    19. mars 2001
  • 16 Mars 2001 - 19:20

    VM-tittel i 2001?

    I Norge har vi en egen evne til å gjøre konkurranseidrett ut av det meste. Ikke minst innen det som er relatert til mat og drikke. Baristaene er også med etter at Robert Thoresen på Java Espressobar i Oslo stakk av med VM-gullet sist høst.
    16. mars 2001