Smak Italienske toppviner i Oslo

Bli med på en fantastisk spennende smaking der du vil møte Lungarotti - en topp vinprodusent fra Italia, nærmere bestemt Umbria. Du skal smake hele syv flotte viner deriblant den prisbelønte San Giorgio 1992 og ikke minst husets stolthet Rubesco Riserva V
Redaksjonen
03 Mars 2001 - 20:34

Cantine Lungarotti ble etablert i 1962 av Giorgio Lungarotti som da var en godt voksen mann på over 50 år. Han kjøpte opp land rundt landsbyen Torgiano i den østre delen av Umbria og slo det sammen med familiens betydelige eiendommer i distriktet.

I dag har vinhuset 300 hektar vinmarker og fremstiller en serie kvalitetsviner. Før Lungarotti var Umbria stort sett bare kjent for den hvite, lette og ofte søte vinen fra Orvieto. Det er Lungarotti som for alvor har satt regionen på kartet for rød kvalitetsvin.

Hovedproduktet er den røde Rubesco, en chiantiliknende vin med fin karakter som fikk DOC-status allerede i 1968. Rubesco Riserva som kommer fra en enkeltvinmark, Vigna Monticchio, er den eneste vin fra en enkeltvinmark i hele Italia som har fått toppklassifiseringen DOCG.

Lungarotti driver i tillegg til vinproduksjon også luksushotellet Tre Vaselle i Torgiano, og har opprettet to fabelaktige muséer i byen, et vinmuseum som i dag karakteriseres som Italias beste, og et museum for produksjon av olivenolje. Lungarotti fremstiller også egen olje og en balsamicoeddik som kan måle seg med det beste på markedet.

Giorgio Lungarotti døde for to år siden, og firmaet drives i dag av hans to døtre, Chiara og Teresa.

Du vil få smake følgende toppviner:

Hvitvin:
Torre di Giano 1999, elegant vin av Trebbiano og Grechetto
Vigna I Palazzi 1998, en sober chardonnay med forsiktig fatpreg

Rødvin:
Sangiovese 1999, en lett, fruktig rødvin av den viktigste druen i området
Rubesco 1997, deilig chianti-liknende rødvin med karakter
Il Vesillo 1997, en spennende blanding av Pino Noir og Cabernet Sauvignon
Rubesco Riserva Vigna Monticchio 1992 - husets stolthet, som lagres 8-10 år før den slippes ut på markedet.
San Giorgio 1992 - en kraftfull blanding av Sangiovese og Cabernet som er Lungarottis dyreste vin. Nettopp utnevnt til Italias beste Sangiovese-Cabernet-blanding ved den prestisjetunge konkurransen Banco di Assagio.

Dato: tirsdag 20. mars 2001
Klokkeslett: 19.30
Sted: Festsalen, Oslo Militære Samfund
Pris: kr. 298 pr person.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her