Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 Desember 1999 - 20:05

    Folkelig luksus

    Du kan godt markere årtusenskiftet uten at kaviaren og champagnen flommer. Her har du en femretters meny som både er folkelig og luksuriøs. Med tilhørende drikke i forskjellige prisklasser, både med og uten alkohol.
    11. desember 1999
  • 11 Desember 1999 - 08:00

    Hummer og champagne

    En mer dekadent avslutning på året enn hummer og champagne finnes knapt. Og med 100 år gammel dessertvin og avec på toppen av det hele. Men det viktigste av alt er at det er sinnsykt godt, lettvint og effektivt. Og kostbart. Det hjelper imidlertid å være
    11. desember 1999
  • 10 Desember 1999 - 21:23

    Julemat fra havet

    Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
    10. desember 1999
  • 27 November 1999 - 08:11

    Tro på Credo

    Trond Viggo Pettersen fra restaurant Credo i Trondheim gikk til topps i konkurransen Vingastro 1999 den 31. oktober. 21-åringens fire retters meny var i følge juryen den beste matchen til de på forhånd oppsatte vinene. Her får du de flotte oppskriftene og
    27. november 1999
  • 27 November 1999 - 07:32

    Steinbit, breiflabb og kveite

    Noen av dem er blitt omtalt som havets ufisker. I virkeligheten er de blant de ypperste delikatesser innen sjømat. Steinbit, breiflabb og kveite er alle velsmakende fisker som kan bli til de til de flotteste festretter. Les mer om dem, få oppskrifter og f
    27. november 1999
  • 19 November 1999 - 17:51

    Bak fargerikt brød

    Ost i kombinasjon med høstens fristende grønnsaker gir mulighet for store smaksopplevelser som fennikelbrød, grønt ostebrød og løkboller. Her frister vi også med oppskriften på potetkaker med basilikum og andre vegetare godbiter.
    19. november 1999
  • 19 November 1999 - 17:08

    Bytt ut peanøttene med østers

    Å slurpe østers er en utmerket sport også for deg som helst drikker øl. Men er irenes svarte øl, Guinness, det riktige valget til delikatessen? Derfor tester vi tre meget gode duggfriske øltyper til helt ferske kvalitetsøsters Til trøst for andre som drik
    19. november 1999
  • 01 November 1999 - 13:22

    Sommersnadder

    Ta gjerne kontakt med Aperitif. Vi hjelper deg så gjerne. Vi har gode oppskrifter på alt mellom himmel og jord og kan anbefale gode viner til hver eneste middagsrett.
    01. november 1999
  • 30 Oktober 1999 - 20:59

    I godt lag med høstgryte

    Kylling er utgangspunkt for velsmakende gryteretter nå på høstparten. Og det enten vi ønsker en hjemlig norsk gryterett eller fristes til å sette til en internasjonal snert og ende opp med Coq au vin, Kylling Marengo eller Stroganoff. Oppskrifter og drikk
    30. oktober 1999
  • 23 Oktober 1999 - 15:58

    Endelig fredag

    Fredager kan være så mangt. Noen ganger er vi fulle av overskudd, med massevis av inspirasjon til å lage noe godt. Andre ganger er du helt på felgen og ønsker å stupe rett til sengs - selv om sulten gnager innvendig. Apéritif forsyner deg med enkle oppskr
    23. oktober 1999
  • 14 Oktober 1999 - 19:15

    Norges beste kylling?

    I disse ulvetider for kyllingprodusenter satser Arnt-Harald Stange videre på det som er landets saftigste kylling og alle kjøkkensjefers favoritt. Også Dag Tjerslands, kjøkkensjef ved Baltazar i Oslo som har laget oppskriftene i denne reportasjen. Selvføl
    14. oktober 1999
  • 06 Oktober 1999 - 06:47

    Biff, ikke bare biff

    Har du oppdaget at mørt biffkjøtt egner seg til all verdens retter som krever mørt kjøtt som i terninger, strimler og tynne skiver til spennende retter som biff i curry, biff i wok, biff i pita, surf & turf og carpaccio. Her får du oppskriftene med forsla
    06. oktober 1999
  • 02 Oktober 1999 - 10:55

    Tapaslammet

    Lam er ikke på noen måte bare fårikål og stek. Lam er i ferd med å bli ingrediens i mange spennende retter inspirert av indisk, islandsk, thailandsk og som her spansk tapas. Som alltid når Apéritif serverer får du vinforslag til.
    02. oktober 1999
  • 30 September 1999 - 18:37

    I godt lag med høstgryte

    Kylling er utgangspunkt for velsmakende gryteretter nå på høstparten. Og det enten vi ønsker en hjemlig norsk gryterett eller fristes til å sette til en internasjonal snert og ende opp med Coq au vin, Kylling Marengo eller Stroganoff. Oppskrifter og drikk
    30. september 1999
  • 19 September 1999 - 12:26

    Lykkelig med løk

    Apéritif priser løken og retter der den i mange varianter utgjør en viktig ingrediens. Kan du lage karbonadesmørbrød med stekt løk eller ekte fransk løksuppe? Hvis ikke får du oppskriftene her og også noen andre du kanskje aldri hadde trodd du kunne fikse
    19. september 1999
  • 11 August 1999 - 15:39

    Medisinmannen

    -And then some medicine, sier kjøkkensjef Tony Sweet ved Restaurant Somewhere Else og dynker maten med innholdet fra en brun flaske før retten sendes ut av kjøkkenet. Hans medisin er en blanding av melasse, three kinds of fire, brunt sukker og tomater. Mø
    11. august 1999
  • 05 August 1999 - 18:54

    Svinemørt

    I mange av rettene du setter til livs fra mer eksotiske strøk enn Majorstuen er svinekjøttet basisen, enten retten kommer fra Østen, Middelhavslandene eller er amerikansk. Det lyse kjøttet passer like godt sammen med søt og frisk frukt som ananas, epler,
    05. august 1999
  • 01 Juli 1999 - 10:00

    Spennende vegetar

    Vegetarretter behøver ikke lenger være kjøkkenets stemoderlige kapittel. Aldri før har utbudet av grønnsaker fra fjerne og nære himmelstrøk vært bedre. Og aldri har interessen for grønn mat i dobbel forstand vært større. Håvard Ravn Larsen, kjøkkensjef ve
    01. juli 1999
  • 30 April 1999 - 17:10

    Arroz a banda

    Apéritifs store oppskriftskonkurranse der du kunne vinne en De Longhi espressomaskin er avsluttet og vinneren er kåret. Hele 157 innsendte oppskrifter er langt over forventningene og det var mange svært gode bidrag, hvilet gjorde det vanskelig å kåre vinn
    30. april 1999
  • 30 April 1999 - 16:51

    Ovnsbakt asparges

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene. Apéritif presenterer to brødre i ånden, men med helt forskjellig adferd og tester dem til ovnsbakt asparges og foliebakt artisjokk. Du får både testen og oppskriftene.
    30. april 1999
  • 22 April 1999 - 19:48

    Hanskens kaniner

    Kjøkkensjef Svein Erik Renaa ved Restaurant Hansken i Oslo har vakt begeistring hos yngre gjester med sine kreative kaninretter. Her får du de herlige oppskriftene og vinforslag på kjøpet.
    22. april 1999
  • 16 April 1999 - 21:30

    Vinn flott espressomaskin

    Nå har du sjansen til å skaffe deg årets kaffenyhet, en topp espressomaskin fra Wilfa til over 3 000 kroner. Send inn din favorittoppskrift. Om fjorten dager kan maskinen være din.
    16. april 1999
  • 25 Mars 1999 - 14:25

    Pikant filet

    Gi kyllingfileten og din egen gane noe å bryne seg på. Garam masala, tikka masala og karripasta løfter begge deler og gjør måltidet til en litt annen opplevelse. Her får du oppskriftene og vinforslag, blant annet til Saltimbocca di pollo.
    25. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:32

    Sei - hvor er du?

    Til tross for at Terje Ness bringer norsk sei opp på gullpallen under Bocuse d'Or 99 i Lyon, er ikke denne hverdagsfisken med gourmetambisjoner lett å fange i Norge. Han gir deg likevel noen tips til tilberedningen.
    10. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:27

    Spekemat på spansk maner

    Kle spekematen i Middelhavs-drakt. Glem rømmen og eggerøren, ikke for godt, men som avveksling.
    10. mars 1999