Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Februar 2005 - 01:01

    Prisgunstig søritaliener

    Ukens vin er et kvalitets- og prismessig velkomment bidrag til tilbudet av søritalienske rødviner.
    02. februar 2005
  • 01 Februar 2005 - 16:35

    Fremtidig glede

    De beste portvinene fra 2000-årgangen kommer til å bli like legendariske som de beste årgangene i forrige århundre. Men de fleste av dem må lagres en stund.
    01. februar 2005
  • 28 Januar 2005 - 10:37

    Test av bag-in-box

    Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.
    28. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Vin i 100

    Selv om du ikke er så opptatt av å markere frigjøringen fra svenskene, kan du ha stor glede av denne hundreårsvinen som selvsagt er priset til en hundrelapp.
    26. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 15:24

    Titten Tei er også en drink

    Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 12:34

    Slik smaker en vin fra 1893

    Selv om Mouton 1945 regnes som den beste rødvin som noensinne er laget, finnes det utfordrere - også fra samme vinhus.
    21. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 11:34

    Vintagefølelse

    Late Bottled Vintage er i motsetning til de langt dyrere og mer prestisjetunge vintagevinene beregnet for konsum når den slippes på markedet.
    19. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 01:01

    Billigchianti

    En smak av det gode selskap får du med denne ukes vin - og det til bare kroner 99,90!
    19. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 10:39

    Særpreget kultvin

    Brødrene Thierry og Eric Michon har med utgangspunkt i faren Patrices grunnarbeid skapt en vingård med kultstatus og det så langt utenom den franske vins allfarvei som mulig.
    18. januar 2005
  • 14 Januar 2005 - 15:22

    Har du sansen for Drambuie?

    Fra fjorårets finale av The Drambuie Cocktail Competition har vi tidligere presentert bl.a. vinnerdrinken. Her følger Tor Bru sitt bidrag som havnet på sjetteplass.
    14. januar 2005
  • 12 Januar 2005 - 01:01

    To x superkjøp

    Hvis sparing preger ditt husholdningsbudsjett for tiden, og du begynner å bli lei den samme boksvinen, er ukens viner alternativer med et langt større raffinement, uten at det går utover prisen.
    12. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 15:05

    Bobler og Angostura

    Nyttår er passert, men det å nyte deilige bobler er i høyeste grad fortsatt tillatt. Det finnes selvsagt smarte løsninger som gjør om en musserende vin til en frisk og deilig drink. På Abboteke Bar i Tromsø finner du denne.
    07. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 14:35

    Nyhetene på polet januar 2005

    Italia og særlig Sicilia drar i gang det nye året hva vin angår. Er du på jakt etter billige viner, må du holde deg til gamle favoritter, for her er det mest godbiter for den med et romslig januarbudsjett.
    07. januar 2005
  • 05 Januar 2005 - 01:01

    Billig trøst

    Selv om januarbudsjettet er skåret inn til beinet, og kontoen er nesten helt tom, har du råd til denne ukens vin som simpelthen er utrolig billig.
    05. januar 2005
  • 28 Desember 2004 - 01:01

    Fire x nyttårsbobler

    Hvis du ikke har handlet inn champagnen til nyttårsaften ennå, eller ikke vet hva du skal velge, får du noen gode råd her. Og da snakker vi om det du nyter til den vellagete maten.
    28. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 10:43

    Rødvinsgløgg (Vin Chaud)

    Ukens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
    23. desember 2004
  • 21 Desember 2004 - 01:01

    En av hver til jul

    Årets siste flytende julegavetips er to viner født av svært lange vintradisjoner som gir umiddelbar tilfredsstillelse samtidig som de uten problemer kan legges til godgjøring i kjelleren.
    21. desember 2004
  • 17 Desember 2004 - 20:37

    Markjordbær Fizz

    Det nærmer seg jul og denne gang skal vi gi deg et tips til en fredfylt og balansert syre-/sødmepreget drink som kan serveres hele året. Imidlertid blir det jo fort mye mat i julehøytiden. Da er det kjekt å kunne mikse sammen en frisk drink som denne.
    17. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 01:01

    Rimelig bordeaux til jul

    Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.
    15. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 19:26

    Svalbarddrinken

    Drinker bygger gjerne på erfaring, men drinkboka som Eli Kari Gjengedal har gitt ut viser oss at det kanskje er mer enn ren miksing av ingredienser som skal til for å lage en vellykket drink. En bok som nok kommer til å ligge under mangt et juletre nå fre
    10. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 01:01

    Kompromissløs julevin

    Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.
    08. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 13:49

    Vodka fra Vättern

    Svensk Vodka som var på konkursens rand i 2001 er siden blitt Sveriges største privateide spritprodusent, og nå er vodkaen fra Motala på full fart inn på det norske markedet.
    07. desember 2004
  • 06 Desember 2004 - 16:11

    Ingen snarveier

    Abboteke Bar i Tromsø har som misjon å oppdra kundene til å drikke noe annet enn det de er vant til. Her er drinkene kun laget av de beste råvarer, egne hjemmelagde siruper og puréer.
    06. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:13

    Test av portvin

    Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:01

    Superkjøp fra Sør-Italia

    Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
    01. desember 2004