Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 Mars 2005 - 11:18

    Borgermester og kaffebonde

    Friele har kjøpt opp farmer i Brasils beste kaffedistrikt som vil dekke en tidel av firmaets behov for kaffe derfra.
    29. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 01:00

    Påsketilbudet på polet

    Skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker.
    23. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 11:06

    God skummende påske

    Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
    18. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 12:43

    I gamle gode fotspor

    Til tross for at Burgund har vært gjennom tydelige endringer i løpet av de siste ti år, blant annet har en helt ny generasjon langt mer utadvendte vinbønder gjort seg gjeldende, er filosofien den samme gamle.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 01:01

    Vin i smått og stort

    Påskevinen finnes i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne.
    16. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 15:53

    Test av super-Rioja

    De moderne toppvinene fra Rioja som defineres utenom det rigide crianza til gran reserva-regimet hevder seg utvilsomt i verdensteten. Noe denne testen av i alt 19 produkter demonstrerer til fulle.
    10. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 18:25

    Dry Martini er reddet

    Høyst uventet kom sosialminister Dagfinn Høybråten til at det likevel ikke var så lurt å stå på forslaget om å foreslå mindre alkohol i drinkene.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 01:01

    Fersk godbit

    Ukens vin er et strålende eksempel på at fersk rødvin kan være noe helt annet enn saft med alkohol. Denne gjør seg nemlig veldig godt på matbordet og tåler sågar lagring.
    09. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 22:47

    Slutten for klassiske cocktails i norske barer

    Ivar Amundsen, formann i Vin- og Brennevinleverandørens Forening (VBF), reagerer med vantro på Arbeids- og sosialdepartementets siste forslag, som i detalj begrenser om hvor mye alkohol en cocktail kan inneholde.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 16:28

    Apéritifs poengskala

    Apéritif bruker fem stjerner da det er en visuelt sett enklere skala enn eksempelvis (50-)100 eller 10-20 som mange andre bruker. Innholdet er imidlertid det samme og nedenfor ser du konverteringen.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 12:36

    Bache gir gass

    Da Christian Bache-Gabrielsen prydet den første forsiden av Apéritif i 1995, var han lykkelig over å ha økt salget i Norge fra 3.000 til 60.000 på tre år. I fjor sendte han mer enn én million flasker til sitt mest trofaste marked.
    08. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 15:22

    Kjær munnfull

    Negoçianten Labouré-Roi har satt seg mål å gi en av de mindre kjente premier cru'ene i Meursault, Les Bouchères, nytt liv. Resultatene er lovende.
    07. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 10:50

    Denne drinken bør du unne deg Chivas Classic Manhattan

    Denne utgaven av Ukens drink har du kanskje fått med deg fra tv-serien Sex and the City. Skotsk whisky har økende popularitet som drinkingrediens verden over.
    04. mars 2005
  • 03 Mars 2005 - 12:13

    Nyhetene på polet mars 2005

    Denne gangen er vi tilbøyelig til å glemme alt som heter vin og konsentrere oss om måltidets avslutning for sjelden har vi fått servert så mye god cognac på en gang.
    03. mars 2005
  • 02 Mars 2005 - 01:01

    Uimotståelig toscansk

    En rekke meget gode toscanske viner - så vel rødt som søtt - skal pryde matbordet denne uken.
    02. mars 2005
  • 25 Februar 2005 - 12:00

    Slik lager du Blue Delight

    Bakgården Bar i Kristiansand er tilbake med en ny Ukens drink. La deg ikke skremme av den frostfargete fremtoning denne drinken har. Den vil garantert gi deg smaksfull varme.
    25. februar 2005
  • 23 Februar 2005 - 01:01

    I sin fars fotspor

    En ung kvinne står bak denne ukes vin, men tro for all del ikke at den dermed er yndefull og tilgjengelig.
    23. februar 2005
  • 22 Februar 2005 - 16:14

    Fortsatt pionér

    Cristina Forner Vives er godt i gang med å løfte velkjente Marqués de Cáceres tilbake der denne tidligere foregangsbodegaen hører hjemme. Gaudium og MC er de foreløpige resultatene.
    22. februar 2005
  • 18 Februar 2005 - 15:28

    Mojito

    Mojito er cubanernes nasjonaldrink. Sammen med salsa og sigarer, samt en enestående sans for humor, er Mojito selve symbolet på den cubanske ånd.
    18. februar 2005
  • 18 Februar 2005 - 15:06

    Test av gin

    At gin som holder over 40 prosent er bedre enn de markedstilpassete 37,5-utgavene er denne testen av i alt 22 ulike ginmerker et godt bevis på. Best av alle er...
    18. februar 2005
  • 16 Februar 2005 - 01:01

    Vinterferien i boks

    Enten du stikker til skogs, fjells eller holder deg hjemme i vinterferien, har du sikkert behov for å fornye vinboksparken.
    16. februar 2005
  • 14 Februar 2005 - 16:06

    Barsuksess på lavbudsjett

    På tross av et minimalt startbudsjett og helt uten innblanding fra designere og arkitekter er Legal Bar likevel blitt et av de mest populære utestedene i Bergen.
    14. februar 2005
  • 11 Februar 2005 - 12:49

    Dette er ikke radiokanalen P2, men en drink

    Drinker basert på vanilje-vodka blir stadig mer populært. Denne er ganske sikkert ikke oppkalt etter en radiokanal. Imidlertid er den en av de hotteste drinkene i vårt naboland, Sverige.
    11. februar 2005
  • 09 Februar 2005 - 01:00

    Sensuell argentiner

    Stor saftighet samt eleganse kombinert en tanke røffhet er kjennetegnet på ukens viner som matcher godt opprinnelseslandets viktigste eksportvarer - tango og mørt oksekjøtt.
    09. februar 2005
  • 03 Februar 2005 - 12:28

    Single er trendy

    Single malt whisky blir stadig mer populært verden over. Og de riktige kjennerne melder seg inn i den internasjonale klubben Scotch Malt Whisky Society.
    03. februar 2005