Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Mars 2005 - 16:28

    Apéritifs poengskala

    Apéritif bruker fem stjerner da det er en visuelt sett enklere skala enn eksempelvis (50-)100 eller 10-20 som mange andre bruker. Innholdet er imidlertid det samme og nedenfor ser du konverteringen.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 12:36

    Bache gir gass

    Da Christian Bache-Gabrielsen prydet den første forsiden av Apéritif i 1995, var han lykkelig over å ha økt salget i Norge fra 3.000 til 60.000 på tre år. I fjor sendte han mer enn én million flasker til sitt mest trofaste marked.
    08. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 15:22

    Kjær munnfull

    Negoçianten Labouré-Roi har satt seg mål å gi en av de mindre kjente premier cru'ene i Meursault, Les Bouchères, nytt liv. Resultatene er lovende.
    07. mars 2005
  • 03 Mars 2005 - 12:13

    Nyhetene på polet mars 2005

    Denne gangen er vi tilbøyelig til å glemme alt som heter vin og konsentrere oss om måltidets avslutning for sjelden har vi fått servert så mye god cognac på en gang.
    03. mars 2005
  • 02 Mars 2005 - 01:01

    Uimotståelig toscansk

    En rekke meget gode toscanske viner - så vel rødt som søtt - skal pryde matbordet denne uken.
    02. mars 2005
  • 25 Februar 2005 - 12:00

    Slik lager du Blue Delight

    Bakgården Bar i Kristiansand er tilbake med en ny Ukens drink. La deg ikke skremme av den frostfargete fremtoning denne drinken har. Den vil garantert gi deg smaksfull varme.
    25. februar 2005
  • 23 Februar 2005 - 01:01

    I sin fars fotspor

    En ung kvinne står bak denne ukes vin, men tro for all del ikke at den dermed er yndefull og tilgjengelig.
    23. februar 2005
  • 22 Februar 2005 - 16:14

    Fortsatt pionér

    Cristina Forner Vives er godt i gang med å løfte velkjente Marqués de Cáceres tilbake der denne tidligere foregangsbodegaen hører hjemme. Gaudium og MC er de foreløpige resultatene.
    22. februar 2005
  • 18 Februar 2005 - 15:28

    Mojito

    Mojito er cubanernes nasjonaldrink. Sammen med salsa og sigarer, samt en enestående sans for humor, er Mojito selve symbolet på den cubanske ånd.
    18. februar 2005
  • 18 Februar 2005 - 15:06

    Test av gin

    At gin som holder over 40 prosent er bedre enn de markedstilpassete 37,5-utgavene er denne testen av i alt 22 ulike ginmerker et godt bevis på. Best av alle er...
    18. februar 2005
  • 16 Februar 2005 - 01:01

    Vinterferien i boks

    Enten du stikker til skogs, fjells eller holder deg hjemme i vinterferien, har du sikkert behov for å fornye vinboksparken.
    16. februar 2005
  • 14 Februar 2005 - 16:06

    Barsuksess på lavbudsjett

    På tross av et minimalt startbudsjett og helt uten innblanding fra designere og arkitekter er Legal Bar likevel blitt et av de mest populære utestedene i Bergen.
    14. februar 2005
  • 11 Februar 2005 - 12:49

    Dette er ikke radiokanalen P2, men en drink

    Drinker basert på vanilje-vodka blir stadig mer populært. Denne er ganske sikkert ikke oppkalt etter en radiokanal. Imidlertid er den en av de hotteste drinkene i vårt naboland, Sverige.
    11. februar 2005
  • 09 Februar 2005 - 01:00

    Sensuell argentiner

    Stor saftighet samt eleganse kombinert en tanke røffhet er kjennetegnet på ukens viner som matcher godt opprinnelseslandets viktigste eksportvarer - tango og mørt oksekjøtt.
    09. februar 2005
  • 03 Februar 2005 - 12:28

    Single er trendy

    Single malt whisky blir stadig mer populært verden over. Og de riktige kjennerne melder seg inn i den internasjonale klubben Scotch Malt Whisky Society.
    03. februar 2005
  • 02 Februar 2005 - 01:01

    Prisgunstig søritaliener

    Ukens vin er et kvalitets- og prismessig velkomment bidrag til tilbudet av søritalienske rødviner.
    02. februar 2005
  • 01 Februar 2005 - 16:35

    Fremtidig glede

    De beste portvinene fra 2000-årgangen kommer til å bli like legendariske som de beste årgangene i forrige århundre. Men de fleste av dem må lagres en stund.
    01. februar 2005
  • 28 Januar 2005 - 10:37

    Test av bag-in-box

    Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.
    28. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Vin i 100

    Selv om du ikke er så opptatt av å markere frigjøringen fra svenskene, kan du ha stor glede av denne hundreårsvinen som selvsagt er priset til en hundrelapp.
    26. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 15:24

    Titten Tei er også en drink

    Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 12:34

    Slik smaker en vin fra 1893

    Selv om Mouton 1945 regnes som den beste rødvin som noensinne er laget, finnes det utfordrere - også fra samme vinhus.
    21. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 11:34

    Vintagefølelse

    Late Bottled Vintage er i motsetning til de langt dyrere og mer prestisjetunge vintagevinene beregnet for konsum når den slippes på markedet.
    19. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 01:01

    Billigchianti

    En smak av det gode selskap får du med denne ukes vin - og det til bare kroner 99,90!
    19. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 10:39

    Særpreget kultvin

    Brødrene Thierry og Eric Michon har med utgangspunkt i faren Patrices grunnarbeid skapt en vingård med kultstatus og det så langt utenom den franske vins allfarvei som mulig.
    18. januar 2005
  • 14 Januar 2005 - 15:22

    Har du sansen for Drambuie?

    Fra fjorårets finale av The Drambuie Cocktail Competition har vi tidligere presentert bl.a. vinnerdrinken. Her følger Tor Bru sitt bidrag som havnet på sjetteplass.
    14. januar 2005