Oppskrifter til 17. mai
Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Gravet laks i pepperrotsvinaigrette
Fremgangsmåte
- Du kan kjøpe gravlaksen i butikken eller lage den selv. Om du vil lage den selv, gjør du slik:
- Kjøp en laks, om du ikke vil filetere den selv, be dem gjøre det for deg. Frys den ned, godt innpakket i to døgn. Dette for å bli kvitt eventuelle parasitter.
- Bland like deler salt og sukker (salt uten jod) ca 1/2 dl av hver. Smør fisken godt inn med denne blandingen, klipp opp 4 spiseskjeer med dill og strø over, (du kan sette til forskjellige aromaer om du vil som akevitt, whisky, multer, sjalottløk osv.
- Det er gøy å eksperimentere med ulike smaker, men til denne retten graver du laksen bare med sukker, salt og dill.
- Legg laksen i en form med litt kanter på, legg filetene oppå hverandre med kjøttsiden mot hverandre, og halen mot hodet, (hodet er selvsagt fjernet) Legg noe litt tungt oppå, så det ligger i press, snu på filetene to ganger i døgnet. Laksen er ferdig etter to døgn, fastere og med litt mer smak etter tre døgn.
Gravet laks med vinaigrette:
Skrell og finstrimle sellerien og gulroten, kok dem i lettsaltet vann i 2-3 min.
Skjær squashen i strimler og legg den i kok ytterligere 1-2 min. Skyll grønnsakene i iskaldt vann, rør i olje og salt, bland i hvitvinseddik, vann, olje, pepperrot, salt og pepper.
Tips:
Grovriv ikke pepperroten i forveien fordi den mørkner.
Legg opp grønnsakene på 4 tallerkener. Legg på lakseskivene, og topp det med friskrevet pepperrot.
Server med grovt brød.
Her finner du flere oppskrifter med gravet laks
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Syltet laks med eggsalat, rødbetecoulis og rugbrød
Fremgangsmåte
- Skjær laksefilet i 2 cm skiver. Kok lake.
- Når laken koker, tas den av platen og laksen legges i. La stå og trekke til laksen er ferdig og laken er avkjølt.
- Ta opp og la dryppe av.
- Lag eggsalat av hakkete hardkokte egg, majones, salt og pepper, litt frisk sitron og finhakket gressløk.
- Lag rødbetecoulis ved å kjøre rødbeter (ovnsbakte eller syltete, hele fra glass) i blender med litt vann og litt olje til passe tykkelse (tynn puré). Smak til med sitron, salt og pepper.
- Anrett laksen på eggesalaten og server rødbetecoulis og rugbrød ved siden av.
Lyst til å lage noe annet med laks, da finner du veldig mange oppskrifter her
Og her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
-
82 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende